רק על עצמי לספר ידעתי
אני לא יודע להגיד לך מה יותר טוב ממה ומה מומלץ, אני רק יכול לספר לך מהנסיון שלי. זה כמובן גם תלוי מה אתה מחפש ללמוד (דיבור והבנת הנשמע, או גם קריאה וכתיבה). אני התחלתי ללמוד בברליץ, לקחתי שם שני קורסים (רמות 1-4). לי אישית השיעורים בברליץ היו מאוד מועילים, המורה השתדלה לדבר מינימום אנגלית בתוך הכיתה, ובאמצעות תמונות ועזרים שונים היא הצליחה להסביר לנו בסינית למה היא מתכוונת. בתור בסיס ללימודי סינית, אני חושב שברליץ מאוד טוב. אולי זה גם כי הייתה לי מורה מאוד טובה. עם זאת, השלבים הראשונים מתמקדים בעיקר בדיבור והבנת הנשמע, והדגש על סימניות קטן יותר. מה גם שקשה למצוא מספיק אנשים בשביל לפתוח קבוצה בסינית לרמה מתקדמת יותר, אז את ההתקדמות לאחר מכן עושים בדרכים אחרות. בקיצור - בתור התחלה ובסיס לשפה אני יכול להמליץ לך על ברליץ. המחיר אמנם לא זול, אבל אם אתה מזמין שני קורסים מראש, אתה מקבל את השני בחצי מחיר (ככה לפחות זה היה כשאני למדתי, לפני 5 שנים לערך), ואז למרות המחיר הגבוה, אם תחשב כמה אתה משלם לשעה זה יוצא די משתלם. אחר כך, המורה מברליץ התפטרה משם, והתחלתי לקחת אצלה שיעורים פרטיים. כמובן ששיעורים פרטיים זו הדרך הטובה ביותר, ואין לי יותר מדיי מה להרחיב או להמליץ עליה. אם אתה גר באיזור תל אביב ואתה רוצה את פרטי המורה, פנה אליי במסרים. בהצלחה!