לימוד נהיגה

anata82

New member
לימוד נהיגה

הבן שלי בן 18+ גר כבר כחודש בדירה קטנה ששכרנו עבורו ומאד טוב לו שם. הוא עצמאי, קונה לעצמו אוכל בצרכניית היישוב ומכין לעצמו אוכל.
הוא לא נמצא בשום מסגרת ואת רוב שעותיו מבלה בנגינה ובהקשבה למוזיקה ומול המחשב.
כעת הוא מחפש תלמידים ללימוד גיטרה ואני מאד מקווה שנמצא לפחות אחד...אנחנו גרים בעמק חפר.
הוא מתחיל לדבר על לימוד נהיגה....לי מאד קשה עם זה ואני מאד חוששת ולא רוצה כמובן להעביר לו את החשש שלי. מה עושים? האם יש צורך לדווח למורה לנהיגה על מצבו ? (pdd בתפקוד גבוה) ללא תרופות כלל.

לפני תחילת הלימודים הוא צריך לחתום על הצהרת בריאות

ואישור התאמה מרופא המשפחה.
כפי הנראה אחרי זה תצטרכו לעבור בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
&nbsp
רק אחרי כל זה הוא יוכל להתחיל ללמוד ורצוי ליידע את המורה לנהיגה על הקשיים הרלבנטים שלו - כדי שלא יעשה תאונה.
&nbsp
קשייו החברתיים הם לא מענינו של המורה.

anata82

New member
תודה על תשובתך

ואיך אני מתחילה את התהליך הזה? פשוט רושמת אותו ללימוד נהיגה? הם אלו שידאגו לתהליך?

מתחילים מעמדת צילום של משרד הרישוי

הקרובה למקום מגוריכם - הרשימה באתר משרד הרישוי. להגיע עם תעודת זהות.
ןמבקשים מהם טופס ירוק. מצלמים את הבחור ומקבלים את הטופס. עד עכשיו זה בחינם. ינסו לדחוף לכם גם בדיקת ראיה שצריך לעשות, אם זה עולה עד 50 שח תעשו את הבדיקה שם, אחרת אצל אופטומטריסט אחר.
&nbsp
בבית ממלאים את הצהרת הבריאות בטופס וחותמים, והולכים לרופאת קופ״ח שתמלא את הידוע לה על כשירותו לנהיגה (יש קופות שדורשת כסף עבור החתימה.)
&nbsp
עם הטופס הירוק הממולא הולכים למשרד הרישוי להחתים את הטופס. תוצאות אפשריות לפי מה שהרופאה כתבה:
כשיר - גמרתם את התהליך, קיבלתם חותמת ועכשיו אפשר להתחיל ללמוד לנהוג וגם לגשת לתאוריה.
לא כשיר - גם פה גמרתם את התהליך
החלטת רופא - האפשרות הסבירה היא שתקבלו הפניה לרופא של משרד הרישוי (בתשלום) שיחליט אם הוא יכול לנהוג. על פי בדיקת הרופא הוא יכול להחליט על כשרות או אי כשרות. קבלתם אישור - יופי מחתימים את הטופס ומתחילים ללמוד לנהוג ואפשר לגשת לתאוריה.
&nbsp
רק אחרי שיש טופס ירוק חתום אפשר להתחיל בשיעורי נהיגה מעשיים. ללמוד את החומר לתאוריה אפשר גם קודם אבל אי אפשר לגשת לבחינה בלי החותמת.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה את חוששת?
גם בכורי דיבר על נהיגה, וגם אני חוששת- ודוקא כן רוצה להעביר לו את החשש...
נראה לי שמטבעו, הוא (כמוני, גם לי אין רשיון) לא בנוי למהירות התגובה הנדרשת.
זו שאלה של פיקוח נפש, לא של אמא דאגנית (אצלנו, לדעתי).
&nbsp
יש א"סים שהם נהגים מצויינים, אני נשואה לאחד כזה

אבל אם להורה נראה שהפקדת הגה בידי הבן/בת תהיה מסוכנת,
לא חושבת שההורה צריך לכבוש את חששותיו.

anata82

New member
תשובה

אני חוששת מאותה סיבה שציינת, של יכולת מהירות התגובה. גם הוא עצמו מאד חושש. לדעתי זהו המשך של הנסיון לחיות חיים עצמאיים...אבל לדעתי גם אם יצליח להוציא רשיון נהיגה הוא לא ינהג. אני חושבת שהוא בעצמו לאחר שיעור או שניים יגיע למסקנה שזה לא מתאים לו

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר להיות עצמאי גם בלי לנהוג
האם הוא מסתדר עם תחבורה ציבורית?

anata82

New member
כן

הוא מסתדר עם תחבורה ציבורית אבל אנחנו גרים באזור כפרי והתחבורה מאד מועטה ולא נוחה

schlomitsmile

Member
מנהל
זאת אכן בעיה
האם הוא רוצה לגור באזור כפרי
או גר שם פשוט כי אתם שם והוא צריך אתכם קרובים?

anata82

New member
זה המקום שבו אנחנו גרים

הוא רצה לגור במרחק הליכה עד חצי שעה כדי שבאמת יוכל להיות עצמאי ולא לבוא לקחת אוכל מאמא כל הזמן....ועדיין להיות מסוגל להגיע אלינו בכוחות עצמו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הוא מסתדר בתחבורה ציבורית
אולי בהמשך יתאים לו לגור באזור עירוני קרוב אליכם,
מה שיאפשר לו להגיע אליכם בכוחות עצמו (בתחבורה ציבורית)
וגם להתנייד בחופשיות למקומות אחרים.
ברור שבשלב ראשון עדיף להיות במרחק הליכה מהבית

dina199

New member
אחי מגיע לכל מקום בתחבורה ציבורית

לי ולבת שלי יש רשיון אבל אין לנו מספיק מכוניות. לבן שלי אין רשיון והוא כנראה לא רוצה. וכולנו מסתדרים עם תחבורה ציבורית.
אני אישית שונאת לנהוג וממש אוהבת כשמישהו אחר (כול נהג אוטובוס
) מסיע אותי.

חוה61

New member
האם בנך שרת בצבא? אם כן - מה היה תפקידו שם? בהתנדבות?

למעלה