לימוד מחשבים

אביה35

New member
לימוד מחשבים

אני מתנדבת בארגון כלשהוא, יש קבוצה של 10 ילדים(כיתה ח ו-ז) שאנו רוצים להעסיק במועדונית כדי שיהיו כמה שפחות בביתם. מינו אותי למדריכה, יש לי ידע בתיכנות/תוכנות בסיסיות , מתקופת התיכון. אני חושבת שאין לי בעיה ללמוד תוכנות(אם כי אני קצרה בזמן), בפרט למטרה נעלה זו. לילדים יש גישה למחשבים, לחלקם יש רקע כזה או אחר והם הגיבו בשמחה לרעיון. חשבנו ללמד פוטושופ ובניית אתרים. מה אני רוצה מכם? 1. טיפים איפה אני יכולה ללמוד זאת בצורה הפשוטה והקצרה ביותר. 2. על מה כדאי לשים דגש מה ללמד, טריקים מיוחדים/מעניינים וכו' 3. איך אני יכולה להשיג את התוכנה-פוטושופ בעלות בסיסית/בחינם. 4. יש לכם אולי רעיון אחר שאפשר ללמד אותם? תודה מראש!

עורך קודים של VB2005 בחינם

אפשר להשיג בחינם במהדורה מלאה, אך לא ניתן לקמפל את הקודים, אם זה ממש חשוב אפשר לקנות מקמפל אחד שאליו יוכנסו כל הקודים ואז ליצור תוכניות. אתרי HTML זה רעיון מעולה כי זה לא דורש שום תוכנה מיוחדת. שתי האפשרויות הללו יעסיקו מאוד את הילדים, אתרים ותוכנות לא דורשות יצירתיות כזו או אחרת אז זה עדיף מפוטושופ לדעתי.

באופן חוקי היא תצטרך לרכוש

גרסא של VB6 לכל מחשב בו היא תרצה לעבוד. את 2005 אפשר להוריד בחינם באופן מלא ואז היא תצטרך רק גרסא אחת שמקמפלת, מה גם שאין הבדל גדול בין VB6 ו2005 ו2005 יחותר חדשני בהרבה ומתאים גם לויסטה יותר.

Ultra Spidey

New member
6 הרבה יותר מהיר, לא צריך בשבילו .NET

ויש גם Working Model Edition בחינם

somebodddy

New member
תיקון אחד חשוב, תיקון אחד חשוב

כתבת - "אין הבדל גדול בין VB6 ו2005". טעות! VB6 זה בעצם הגירסה האחרונה של VB, כאשר VB2005 זה כבר VB.NET, שזו שפה אחרת. קוד שמיועד לVB6(או גירסאות קודמות של VB) לא יעבוד על VB2005 בדיוק כמו שקוד של C++ לא יעבוד על מהדר של C#., כתבת - "אין הבדל גדול בין VB6 ו2005". טעות! VB6 זה בעצם הגירסה האחרונה של VB, כאשר VB2005 זה כבר VB.NET, שזו שפה אחרת. קוד שמיועד לVB6(או גירסאות קודמות של VB) לא יעבוד על VB2005 בדיוק כמו שקוד של C++ לא יעבוד על מהדר של C#.

התכוונתי מבחינת הסינטקס

ברור שיש הבדל, אבל מבחינת השפה עצמה ההבדלים זניחים, עובדה שעברתי מ6 ל2005 בשבוע. (הבסיס כמובן.)

Master Boo

New member
יש גרסה של פוטושופ הנקראת Elements

הגירסה הזולה ביותר (עד שתצא הגירסה הוובית שלהם). http://www.adobe.com/products/photoshopelwin/ 4. לדעתי בגיל כזה שווה להתחיל עם בניית אתרים באמת. זה גיל מאד פתוח ולך יש הזדמנות ליצור דור חדש של בוני אתרים כמו שצריך. מה שחושב הוא, כמובן, שאת תהיי בעלת נסיון מלא ותלמדי אותם דברים נכונים.

TerminalFrost

New member
כתחליף חינמי לPHOTOSHOP אני ממליץ על GIMP

תוכנה פצצה שלא נופלת מPS ביכולות שלה, ועוד מוסיפה הרבה בתחום הקהילה שמביאה סקריפטים ותוספות לתוכנה, משהו שלא מקבלים בPS.

SWATMAN89

New member
לגבי פוטו שופ תפני לחברה שמייבאת את התוכנה..

כאן בארץ , אם אני לא טועה זו חברת QUICKSOFT ופשוט ספרי להם מה שאת סיפרת לנו כאן ואני כמעט בטוח ב 99 אחוז שהם יתנו לך גרסאות חינמיות של התוכנה . דבר שני שלפי דעתי יהיה יעיל לילדים כאשר הם בעתיד יכנסו לעולם המחשבים כמקצוע הוא תוכנת פלאש וכמו שכולם אמרו כאן HTML , דבר חובה שכל ילד ידע על מנת שהוא יוכל להציג את עצמו באינטרנט.

deanSysman

New member
רעיון אחר הוא ללמודת לתכנת בscratch

scratch היא תוכנה שמאפשרת ללמוד את בסיס תיכנות וליצור משחקים וסרטונים ותוכנות בקלות, כמעט ללא ידע קודם. הנה סקירה שלה בעברית.

למעלה