לימוד יפנית

sowhat1981

New member
לימוד יפנית

היי חבר'ה, אני בטוחה שכבר שאלו אתכם את זה עשרות פעמים, אבל זאת פעם ראשונה שלי פה, אני חושבת ללמוד יפנית בברליץ? מה אתם אומרים? כדאי? או שיש מקום אחר יותר טוב? באוניברסיטוה זה לא רלוונטי כי אני כבר לומדת ולא בת"א. דבר שני, אני רוצה ללמוד יפנית בעיקר בגלל אפשרויות תעסוקה בעתיד, אתם חושבים שיש עוד טעם? או שהיפנים כבר יודעים אנגלית מספיק טוב... תודה ויום טוב.

GnomeBubble

New member
טוב, אנחנו כבר רגילים ../images/Emo8.gif

אני לא יודע כל-כך מה הרמה של לימודי היפנית בברליץ, אז קשה לי להגיד לך. לי אישית אין דעה טובה עליהם - השיעורים יקרים יותר ממורים פרטיים, והם מלמדים שפה בסגנון הקורסים המהירים לדיבור. מעבר לשפות כמו אנגלית או ספרדית אולי, אין להם קורסים ברמה גבוהה למיטב ידיעתי. אבל שוב - אני לא יודע מה רמת היפנית שלהם בארץ, אז קשה לי להגיד לך. בכל אופן, אם את רוצה לעסוק בתרגום או במקצוע אחר שדורש ידיעה מעמיקה של יפנית בעתיד, ברליץ זה לא בשבילך - פשוט כי הם לא מלמדים את השפה הכתובה. המקום הכי טוב להתחיל בו אם רוצים להגיע לרמה גבוהה ביפנית זאת האוניברסיטה (שבכל זאת נותנת בסיס טוב), אבל גם אם את לא יכולה, אני לא רואה הרבה ברירה אלא לקחת שיעורים פרטיים ממורה טוב שיוכל ללמד אותך גם את הכתב. בכל מקרה, בשלב מסויים בעתיד תצטרכי לסוע ליפן, כי זאת הדרך היחידה להגיע לרמה של דיבור שוטף. בסופו של דבר, יפנית, כמו כל שפה, דורשת שנים רבות של לימודים כדי להגיע לרמה גבוהה מספיק שתאפשר לך לעבוד בתרגום (ובעיקר בתרגום מאנגלית/עברית ליפנית). גם 3 שנים באוניברסיטה לא מספיקות, והרבה בוגרי אוניברסיטה נוסעים ליפן אחרי התואר כדי לרכוש מיומנות נוספת בשפה. ועכשיו - האם יש טעם לכל זה? אם את אוהבת את השפה, אז בוודאי. אין מחסור בעבודה עד כמה שני רואה - אין כל-כך הרבה מתרגמים כרגע (וכנראה שגם לא יהיו, כי בניגוד למגמות הסינית, מגמות היפנית לא מפוצצות בתלמידים היום). רוב היפנים לא יודעים אנגלית כל-כך טוב, ולא נראה שמצב האנגלית ביפן עומד להשתפר בקרוב - ככה שיש עדיין צורך בדוברי יפנית.

למעלה