לימוד יידיש

slim_girl

New member
לימוד יידיש

שלום אנו בעלי ואני מעוניינים ללמוד את שפת היידיש . חמותי ז"ל דיברה את השפה (עם בעלי/בנה היא דברה עברית בלבד)וכעת שהיא איננה, אנו מתלבטים לגבי השימוש בשפה. אנא טיפים לחיזוק. תודה.

בעניין לימוד יידיש - בשורה ../images/Emo141.gif

ברוכים הבאים לפורום
קודם כל, ברצוני לשתף אותכם בשמחה אישית שלי על כך שאתם רוצים ללמוד יידיש, במיוחד לאור הנסיבות שתארת - מות חמתך שדיברה עם בעלך רק עברית! מעניין אותי מאוד לדעת מה מונח מאחורי ההחלטה החשובה והיפה הזאת שקיבלתם. ולעצם העניין: הדרך הטובה ביותר ללמוד יידיש היא במסגרת קורס מסודר ויעיל ולא באמצעות ספרים גרידא. לא ציינת היכן אתם גרים והיכן אתם מעוניינים ללמוד, לכן אענה לך באופן כללי. בכל האוניברסיטאות ישנם קורסים מצויינים ללימוד השפה. בקורסים הללו לרוב שמים דגש על דקדוק ופחות על כך שהתלמידים יתחילו לדבר יידיש. התלמידים מתחילים לדבר רק בשנה השניה ללימודים וגם אז רק בקושי. לפעמים זה קורה בגלל מחסום שפה טבעי ופחד מלהתבטא בשפה שאינה נהירה להם דיה. אך סיבה נוספת לכך: מראשית הלימודים שמים דגש על קריאת טקסטים ולא על דיבור. הקורסים הללו מומלצים! אך בשורה טובה לי אליך ולשאר חברי הפורום: בימים הקרובים אני מגבש שתי קבוצות לימוד יידיש - מתחילים ובינוניים. הלימוד יהיה בסגנון "אולפן", כלומר הכל מתנהל ביידיש, המורה מדבר יידיש והתלמידים שואלים ביידיש! בדיוק כמו שמלמדים את העולים החדשים את השפה העברית. הפגישות הן שבועיות ויכללו מעט עבודת בית. מחיר הלימוד יהיה נמוך במיוחד, מכיוון שהאולפן הזה נסיוני וחדשני. הקבוצות הללו יוקמו בשבועות הקרובים. הלימודים יתקיימו במרכז תל-אביב. כרגע אני מחפש מקום מתאים ללימודים. אם מישהו מכם יכול להציע מקום מתאים אשמח לשמוע. אינני מחפש בית פרטי אלא מכון או מוסד וכו' שמוכן לתרום חדר לפעמיים בשבוע למטרה חשובה זו. בעוד כמה ימים אפרסם פרטים נוספים ומדוייקים יותר על שתי הקבוצות הללו.

וואס מאכס'טו ? fanti שארעלע

אז דו ביסט שוין אין ארגנטינה, שרייב עפעס א 'טעלע נביילע' [טלנובלה] וועגן א 'ווילדע באבע' [בובה פראית] און דאס קען איך נישט פרעגן אויף יידיש: איך את מסניפה נכדים, בקשית ?

אה טעלענאבעלע אין יידיש - ס'איז גוט

אפשר וועל איך דאס טאן ווילסט מיר עלפן? וועגן די הסנפה , נו דאס איז אה לייכטערע זאך. עס קומט כמעט נורמל .. נישטו קיין פרובלם און מי ווערט גלייך, מסטול :)

תלוי באיזו יידיש את מדברת ../images/Emo22.gif

ביידיש הליטאית שלי אומרים - בּוֹבֵּע ודוברי היידיש מפולין אומרים - בּוּבֵּע משמעות שתיהן זהה והיא - כייף לא נורמלי

kashke

New member
../images/Emo45.gifאיזה יופי! מעולה.וברוך השב../images/Emo39.gif

למעלה