לימוד חרבות

NetaSher

New member
לימוד חרבות

מישהו יודע איפה אפשר ללמוד מיומנויות בחרבות אך לא סיף ולא אוריינטלי?

nadavf9

New member
לפי מה שידוע לי ,

אי אפשר ללמוד בארץ Swordmanship אירופית . מה רע ב"אוריינטלי" ?
תודה רבה , בכבוד רב , נדב .

כמה מקומות:

מעבר לאגודות סיף אולימפי למיניהם, שתי האנשים שאני מכיר שמלמדים לחימת חרבות ללא "ניחוח אוריינטלי" 1. נח גרוס - מלמד בבנימינה נשקים מימה"ב - בחור מקסים ומומלץ בחום 2. כיתת הלהבים של בי"ס CSSD - אומנם יש השפעה פיליפינית, אבל חלק ניכר מהבסיס של הארניס מגיע מסיף ספרדי ופורטוגזי (espada y dagga וכו')

ש מים

New member
נח מלמד בבנימינה../images/Emo35.gif

עד כמה שאני יודע, אם כבר, הוא מלמד בזכרון. אבל לא ידוע לי שהוא מלמד בכלל. נח, האם התחלת ללמד (ובבנימינה??)??

ש מים

New member
שוווו??

יש בבנימינה "קפה גולברג", אבל בטח לא לזה התכוונת. חוץ מזה שאני מצטרף, בפה מלא, להמלצות על נח!
(והייתי שמח יותר אם הוא היה חוזר ללמד נינג'יטסו!!
)

נח גרוס

New member
חרבו ותודות

תודה לשי על הפרגון. בנוגע לחרבות במסורת הארופאית, אכן זהו תחום שאני עוסק בו ומתעניין בו מאוד. זו תהיה הגזמה להגיד שיש מישהו בארץ שהוא מומחה לשימוש בהם. בין אספני החרבות בארץ שי מעט מאוד בעלי חרבות מימי הבניים והרנסאנס המוקדם, פשוט פריטים יקרים ונדירים. בנוגע להדרכה, למען כל מי שמתעניין באופן מעשי. אני מתאמן עם חברים באזור זיכרון וכל המעוניין להצטרף מוזמן. יתרה מכך אני מעוניין ומוכן להוביל קבוצת אימון ולימוד של אומנויות לחימה על פי המוסורות הארופאיות על פי הגישה של ארגון ARMA בו אני חבר. האימונים יכולים להתקיים לסרוגין באזור זיכרון ובאזור המרכז ובתדירות משתנה עד שקבוצה מסודרת תתגבש. הצעתי פתוחה לכל מי שרציני ואינה כרוכה בתשלום. אפשר ליצור איתי קשר במסרים. שי, לצערי צריך בחיים לבחור ולהתמקד בדברים ואנני יכול להתפרס יתר על המידה, לכן מצאתי את עצמי מניח לנינג'יצו בתקופה זו של חיי. נח.

Sham 69

New member
נשקים מימי הביניים?

כל כך חבל שזה לא באזור המרכז..

נח גרוס

New member
מה לא באזור המרכז?

אם אתה מתייחס למה שכתבתי כנראה שאתה רגיל לשתות את חצי הכוס הריקה, אחרת קשה לי להבין מה שכתבתה. נח.

Sham 69

New member
אממ.. עזוב, טעיתי

לא ידעתי שבנימינה זה באזור המרכז.. משום מה חשבתי שזה באזור חיפה

ש מים

New member
שים לב למה שכתב נח:

"האימונים יכולים להתקיים לסרוגין באזור זיכרון ובאזור המרכז ובתדירות משתנה עד שקבוצה מסודרת תתגבש." כפי שניתן לראות, הוא דיבר בפירוש על "אזור המרכז". ולנח: זוכר שהבטחת ימי שישי...?! (ב-"מירב").

נח גרוס

New member
פרשנות

שי, שהינו תלמיד זן מנוסה פיענח את ה"קואן" העתיק והמורכב "מה מרכז" כל הכבוד ותודה. בכלל שי, נראה לי שהבעייה הנפוצה היא לא חוסר יכולת להבין אלה קושי נפשי לצאת מעבר לגבולות ההרגל. כמי שעבד בבית ספר לאומנויות לחימה בארה"ב ולימד גם בארץ יצא לי אין ספור פעמים לפגוש לשמוע ולצפות במתענינים ומתחילים. רבים מהם על אף התחושה שיש משהו שמענין אותם מתקשים להתניע ולצאת מעבר לשגרת חייהם. בארץ במיוחד פועלת מגבלה תפיסתית הקשורה לזמן ומרחק. אנני יכול שלא להיות מופתע מחדש מרתיעתם של אנשים להשקיע שעה או שעה וחצי נסיעה בכדי לרכוש משהו "יקר להם" בקיצור רצינות נמדדת במעשים ולא מילים. אני יכול להציע אימונים חינם, להכריח מישהו לבוא אני כבר לא יכול. לגבי מרכז מירב, זה יקרה, אם לא הפעם אז שבוע הבא. נח.

ש מים

New member
נח, תודה על המחמאה, אבל...

מיקום והכרת "המרכז" נובע דווקא מרקע הגיאוגרפי שלי (שהלוואי שבתחום ה-"זן" הייתי מגיע לרבע מן הבבנה שיש לי בגיאוגרפיה). אגב, מעניין מאוד, אבל גם שאר הדברים עליהם כתבת ("מגבלה תפיסתית הקשורה לזמן ומרחק" = תפיסת המרחב) הנו אחד הנושאים העיקריים בהם עוסקת הגיאוגרפיה
מסכים איתך לחלוטין ש-"רצינות נמדדת במעשים" (והייתי מוסיף: בהתמדה!). שמור על עצמך, כפרה (ולא אוכל בלי רמז: ד"ש ובהצלחה לבעלת הסוסים
)

NetaSher

New member
לימוד חרבות

אתה יודע איפה אפשר בחו"ל? ואם לא, יש המלצות לגבי לימוד אוריינטלי מסויים?

עניתי במסרים + אוריינטלי

איידו וקנדו - חברה מאוד מקצועיים שמלמדים ברחבי הארץ. קאזה-אראשי-ריו - שיטה שלמה שכוללת בתוכה עבודת חרב יפנית (קנג'וטסו) אבי מוריה מלמד (אם זכרוני אינו מטעני) חרב סינית וכמובן, CSSD - כיתת הלהבים, כפי שכתבתי לך במסר. האפור

למעלה