לימוד הולנדית (פלמית)

almogrom

New member
לימוד הולנדית (פלמית)

אני דובר עברית גרמנית ואנגלית ומעוניין בספר לימוד הולנדית (בסוף 2010 אני אעבור לבלגיה, גנט). אני מניח שספר לדוברי גרמנית יהיה יותר מתאים לי (בהתחשב בעובדה שההולנדית בעבר הייתה דיאלקט גרמני, וגם בגלל שאין לי ממש חשק לדפדף על מלא דפים עם הוראות דקדוק שאני כבר מכיר). מישהו יכול להמליץ על ספר כזה? נ.ב. 1) אני לא מעוניין בהרשמה לקורסים בארץ (אני ממילא לומד גרמנית בגתה, וזה עולה מספיק) , אני מעדיף ספרים, אתרים או קורסים אינטרקטיבים באינטרנט (אם יש משהו כזה, בגרמנית היה לי את הקורס של detusche welle) קורסים באוניברסיטה שם או במכונים בגנט זה סבבה, אבל אני רוצה להתחיל בארץ. 2) החל מתחילת אוקטובר הקרוב בן זוגי (הפלמי) עובר לגור איתי בארץ לתקופה של שנה, לכן אסתדר גם עם ספרים שעוברים מהר על החומר ופשוט מכסים את הפערים שאני אוכל להשלים איתו (כמו ספרים מקיפים שנעזרים בהם בקורסים)

Fair game

New member
אהלן

ספר גרמנית הולנדית לא נראה לי שתמצא (בישראל) אם אתה גר בהולנד או גרמניה תוכל למצוא. תגיד לבן זוגך שיקנה לך ספרים משם וישלח לך יש מלא אתרים ברשת תחפש בגוגל לא חסר שם וגם יש אחד בטאגליינס. אתה מרוצה ממכון גתה?אני חושב להתחיל ללמוד שם גרמנית

almogrom

New member
eumnmm

כמובן שהתכוונתי לדברים שאפשר להזמין באמאזון וכו'. במכון גתה יש בספריה המון ספרי לימוד להשאלה, אין ספריית תלמידי הולדנית בארץ איפשהוא? לגבי לימוד במכון - אני לוקח שם שיעורים פרטיים, לדעתי את הקורסים הראשונים (a.1.1 a,1,2) אפשר בהחלט ללמוד לבד, כמובן, אם אתה יכול להרשות לעצמך תירשם לקבוצות שלהם, (שלח לי הודעה פרטית - אוכל להמליץ לך על מורים ספיציפיים) אני אישית למדתי בהתחלה עם קורסים באתר deutsche welle . יש להם קורס מעולה למתחילים (ממש מההתחלה) שנותן לך את רוב מה שאתה צריך כדי להתחיל ללמוד ברצינות (כלומר, הקדמה, מבטא ואוצר מלים בסיסי, ואפילו קצת דקדוק) שמו של הקורס - deutsch warum nicht? והוא כמובן בחינם, אפשר להוריד את הקורס כקבצי Mp3 או כ podcast . בשביל ההמשך, (אחרי שתעשה את 4 הרמות של הקורס) תעשה את הקורס הארוך deutsch interaktiv שנותן את רוב מה שאתה צריך למבחן daf . (מקביל לבגרות בגרמנית בארץ בהיקף 4 יח"ל) , אבל אחרי הקורס כנראה שתצטרך עוד לחזור על כל החומר (הקורס לא מתעכב יותר מדיי על תרגול) הבעיה עם הבן זוג - הוא כרגע נמצא בקהיר (לך תבין, סטודנט להיסטוריה ואוריינטליזם (תרבות המזרח התיכון- עברית וערבית) ) אבל הוא סוף סוף יוצא משם במאי, אולי יש לכם המלצות על ספרים. לא הבנתי, איזה ערך אתה מציע לי להקיש בגוגל ( nederländisch kursbuch לא נתן לי תוצאות מספקות) אין לי בעיה עם אתרים שמלמדים אוצר מלים אבל האתרים שמלמדים דקדוק מתאימים את הדקדוק לדוברי אנגלית (בעוד שלדוברי גרמנית הדקדוק הוא בעיקר בנוסח גרמנית עם המון הקלות) איזה אושר, שפה בלי קאזוסים, בלי קוניונקטיבים ובלי מיליות הטיות לכל תואר ושם תואר :)

Fair game

New member
הולנדית לא שפה שימושית בישראל כמו גרמנית

ולכן אין ככ ספרות בנושא. אני מציע לך לפנות לאוני בתא לחוג לשפות אולי תמצא שם קצת ספרים ושם אני גם למדתי הולנדית אם תחפש בגוגל learn(free) dutch הוא יתן לך מלא אתרים-גם בחינם ללמוד ורוב האתרים(בעיקר) הם מאנגלית להולנדית חוצמזה גם בפורום נשמח לעזור לך עם השפה :) אני אשמח אם תשלח לי מסר בקשר ללימודי גרמנית

Fair game

New member
../images/Emo13.gif

הבנתי שאתה

Salem

New member
אני קורא שקט בפורום מדי פעם ../images/Emo8.gif

וגם לומד בגתה. מומלץ בחום
אווירה טובה, אני מאוד נהנה מהלימודים, כבר בקורס הרביעי שם...

ממליצה בחום

על ספרי הלימוד של שיטת דלפט (דלפט מתודה ) יש להם מספר ספרים שמכסים את כל הרמות וההתקדמות איתם מאוד מהירה ואפקטיבית.

Fair game

New member
מאיפה אפשר להשיג את הספרים?

אפשר להגיע איתם לרמה טובה?

קל להשיג את הספרים

מלמדים איתם באוניברסיטת אמסטרדם והם מצויינים. ניתן לרכוש אותם שם, או דרך ההוצאה או בחנויות הספרים (בסלחטה מצאתי אפילו יד שניה שלהם- וזה לא רע כי חדש כזה עולה כמעט 100 אירו ) http://www.delftsemethode.nl/uk/home/index.shtml

Emc2

New member
Sorry

But Dutch is certainly not a German dialect. At best it is a Germanic dialect. Nowadays German comes from the High German subfamily while Dutch is considered part of the Low Franconian subfamily. Indeed, both languages have many commonalities, such as noun, sentence structure and often grammar, but Dutch is most certainly not a dialect of German.

Siegel

New member
hail to that

as to the nederlaendisch kursbuch maybe you should look up niederlaendisch kursbuch cause thats the way it should be spelt. i think theres a free website called "dutch grammar" online and it explains the grammar pretty well.

למעלה