לימוד בבית

נונינה1

New member
זוית אחרת.............

נכון, יש כאלו שמשלבים כדי לאמר לעצמם - הנה הילד שלי נורמלי אבל הם בהחלט לא כולם. הנה זוית אחרת לשילוב............ ילדים הם לא עם אכזר, אבל ילדים זקוקים להרבה הכוונה וחינוך, ואם רוצים לשלב ילד חריג במסגרת נורמטיבית על מנת שכן ילמד כמה שיותר יש לתת לו את התמיכה המתאימה. ז"א יש להכין את צוות בית הספר לשילוב, יש להכין גם את הילדים בכיתה של הילד ויש ללוות את הילד המשתלב במידה שנחוץ לו - גם אם זה כל הזמן עד שאפשר אחרת. הילד שלי משולב זו שנה שניה. הילדים יודעים שהוא חריג ומתקשה בנושאים מסויימים ומגוייסים בצורה מרגשת לעזור לו בקשיים שלו. בנוסף הילד מלווה כל הזמן ע"י סייעת מקצועית וצוות בית הספר והסייעת מקבלים הדרכה מהפסיכולוגית שגם מטפלת בילד ועוזרת לו אישית להתמודד נפשית עם החריגות שלו. יכול להיות שבבית ספר מיוחד היתה לו פחות התמודדות עם החריגות שלו אבל אולי זו גם היתה הכנה פחות טובה לחיים כבוגר. והתפקיד שלנו כהורים הוא גם לגונן על הילד מפני דברים שהוא לא יכול לעמוד בהם אבל גם לקדם אותו ככל הניתן לחיים כמבוגר עצמאי ובעל יכולות. דבר אחד מאוד נכון, שילוב ללא התמיכה הנכונה נידון לכישלון, ומעמיס על הילד התנסויות מאוד קשות שעלולות להיות גם הרסניות. ועל שילוב כזה גם אני הייתי מוותרת.

נונינה1

New member
מתי לשלב ילד............

גם אני פעם חשבתי שצריך לשלב רק ילד מספיק "גבוה" שהפערים בינו לבין הכיתה לא גדולים מדי...... יש לי חברה שמשלבת ילד בכיתה ג'. הילד לא מדבר בכלל, ורמת התפקוד שלו מאוד נמוכה, ויחד עם זאת, לעומת המסגרת הקודמת שהיא לא מסגרת רעה (יחדיו) הילד ממש פורח ! כך שדעתי מאז השתנתה. אני לא חושבת שצריך לשלב אוטומטית את כל הילדים, ואם לילד יש רגישויות - כמו לרעש למשל,שיהפכו את השיהות שלו בקבוצה גדולה לסבל אז זה פשוט לא מתאים, אבל עדיין לדעתי אפשר לשלב הרבה מאוד ילדים אם יש את התמיכה המתאימה - ליווי צמוד, הנחיה מקצועית של הסייעות והמורה, הכנסת נושא השילוב והסובלנות לכיתות וכדו'.

שרון שלום

בני בעוד חודשיים בן 8 שנים ואני אף פעם לא נתתי לו להרגיש כמו ילד חריג אני אף פעם לא אמרתי לו שהוא חריג ואף פעם לא העשכתי את ראשו בנושא של בעיתו גם בקרבת המשפחה הקרובה והרחוקה לא מתנהגים אליו כאל חריג הוא אחד מין השורה בין ילדי בין הנכדים בין הבני דודים אף פעם לא נתתי לו הקלות לא בזכויות ולא בחובות אני לא חושבת שיש משמעות לדבר עם הוא יודע . גם אינני בטוחה עם הוא מודע או לא מודע לזה שיש לו איזה בעיה כל שהיא . תחושת הבטן שלי אומרת לא להגיד כלום לא מוצאת שום טעם לעשות אותו יצא מין הכלל. הוא בעצמו מקבל כול אדם כפי שהוא לא משנה לו איזה צבע גיל או חריגות יש לאדם השני תמיד הוא אומר לו שלום ושואל לשלומה ועם הוא רואה משהוא חדש אצלו רק מחמאות יקבל . כולם שווים כולם בני אדם מזה משנה עם זה יהודי נוצרי אוטיסת או סתם ילד שעבר את הכביש . אבל זו רק דעתי האישית את השיקול את צריכה לעשות ולשאול את עצמך שאלה אחת מה זה איתן לו לדעת ולהבין בגיל כזה שהוא אוטיסת ? לילה טוב אדית

לימוד בבית

אשמח לקבל אנפורמציה על לימוד בבית, בני תלמיד כיתה ה'- נמצא בבית!! היה משולב בכיתה רגילה והיום לאחר התעללות בבית הספר נמצא במשבר ותרם נמצאה מסגרת עבורו הוא ברגרסיה אבל מתויג כ-P.D.D בתיפקוד גבוה מאד. אנו נמצאים בפיגור של עידכון ..... ביי דליה

נונינה1

New member
דליה - לימוד בבית או חינוך ביתי ?

האם את רוצה ללמד אותו בינתיים את מה שהוא מפסיד בכיתה או לעבור לשיטת החינוך הביתי שכוללת עולם ומלואו מבחינת תפישת עולם. ? יש פורום בתפוז של חינוך ביתי ויש להם גם אתר משלהם.

תוכנית ביתית

לא הרבית בפרטים אודות מצבו של הילד - יכולותיו וכד' אבל נראה לי, שלפחות לתקופה מסוימת צריך לשקם את אמונו ולעבוד איתו על תחומי חיברות כך שיוכל לשוב ולתפקד בחברת ילדים ומורים. החומר האקדמי יכול להוות שלד לבניית התכנית הביתית, אבל את מרכז תשומת הלב הייתי שם על שיתוף פעולה, משחקים, פיתוח יצרים כמו הישגיות תחרותיות, השגת תשומת לב, עזרה ועוד תחומים בהם הדגש הוא על אינטרקציה מיטיבה, כלומר, היעד הוא שהילד יבין ששהות משותפת מיטיבה את מצבו. אני ממליץ לילדים בתפקוד גבוה את תוכנית הrdi של ד"ר סטיבן גוטשטיין, עליה אפשר ללמוד בספרו solving the relationship puzzle, שלצערי עדיין לא תורגם לעברית. בברכה דורון

בינתיים אולי כדאי להמשיך בספרים שלו

היי דליה, ברוכה הבאה, אני שמחה שהצלחת להרשם. כמו שסיפרת לי לבנך יש יכולות מאד גבוהות וייחודיות, כך שהייתי בינתיים ממליצה לך רק להמשיך את החומר הלימודי, מתוך הספרים שלו מביה"ס. היות ואינך מתכוונת להשאירו בבית באופן קבוע לחינוך ביתי, אז החשוב הוא שישמור את הקשר שלו לחומר הלימודי, כדי שיהיה לו קל להשתלב בכיתה הבאה. כפי שאמרתי לך, נראה לי שחשוב למצוא לו מקום מתאים, מבחינה רגשית קודם כל וחינוכית אח"כ. אני מאמינה שאת צריכה ללחוץ על המפקחת, לאחר שקיבלת את אישורה של המנהלת ולשלבו בהקדם בחזרה במערכת החינוכית. אך הרעיונות של דורון, יכולים להיות טובים לעבודה ביתית, לפני ובמקביל לחזרתו למערכת החינוך. חשוב לעבוד איתו על החששות שלו מהמקום החדש, על רצונו לפתוח דף חדש שם ועל נכונותכם המלאה לעזור לו. עדיין לדעתי הוא צריך ליווי של מתאמת שילוב\סייעת ולא להכנס לבדו. אני יודעת שמצבך הכלכלי אינו קל, אבל אני לא מאמינה שזה חכם להתבסס רק על כמה שעות שילוב שהמערכת נותנת. בהצלחה ו-
תלמה.

תשובה

כפיר ניקה את השולחן, הוא תלש את המחברות וזרק לזבל, אני הצלחתי להציל כמה עבודות שלו מיבחנים וכדומה.. הוא עדין לא מוכן לשבת "ולעשות שיעורים" היום הוא הכריז כי הוא מתכונן לקנצרט בסוף השנה והוא רוצה "לנגן סונטה" באולם... הוא נצמד לקנסרבטוריון ויש לציין כי הוא מצליח רונית ולגרין מוכנה ללות אותנו אם אכן נגיע לבית הספר של דניאל בו המנהלת מסכימה לקבל אותנו, אך הדרך עוד ארוכה... כפיר זקוק לתוכנית עבודה ואני מאלתרת... היום הוא התקשר עם הסיעת שהייתה לו בגן וסיפר לה מה קורה. אחר כך הוא חשב גם להתקשר לגן ולספר לגננת מיכל...... ביי דליה

לימוד בית

בני נמצא בבית מקורח הנסיבות, הוא בעל יכולות למידה גבוהות מאד יחסית לידים רגילים, הוא נמצא גם במסגרת קונסרבטוריון ולומד לנגן בפסנתר יש לו היום הוא בטראומה הוא העלה את הרעיון הלימוד הביתי ואני מנסה ללמוד!! איפה יש חומר אקדמי שמתיחס לילדי אספרגר/P.D.D. ביי דליה

gtbarnet

New member
לדליה הררי

שלום לך אשמח אם תצרי איתי קשר לטלפון 064422325 054967871 בני בן 11 בכיתה ה גם ובאותו המצב כמו שלך , אספרגר בתיפקוד גבוה , שלאחר שעבר התעללויות בכיתתו ולאחר מעבר לבית ספר חדש שגם בו עבר התעללויות , נמצא כרגע בבית !! ביאטריס

למעלה