לימוד אורגנית

Bamba2u

New member
לימוד אורגנית

אהלן,

אז כבר די הרבה זמן אני רוצה להתחיל לנגן בפסנתר. והיום החלטתי "להגשים" את החלום.בגלל שאני לא יודע אם אני התמיד אז החלטתי לקנות אורגנית של חברת YAMAHA PSR 275. דרך אגב מה אתם חושבים היא טובה להתחלה?
ראשית אני רוצה לציין אני רוצה ללמוד לנגן עצמאית, ללא מורה!

אז אורגנית כבר יש לי, מה הלאה? יש ספרים שאניי יכול לקרוא כדי שיעזרו לי?יש אולי סרטים\סרטונים מיוטיוב שיעזרו לי? מה צריך ללמוד קודם קריאת תווים או אקורדים?

ומה בכלל ללמוד?

תודה,

Bamba2u.

אז ככה

קודם כל כמובן שבלי מורה זו טעות חמורה אבל אני יודע שזה לא התשובה שאתה מחפש וההחלטה שלך.
אז אם יוצאים מנקודת ההנחה שאתה לומד לבד, זה לא ממש משנה ממה אתה מתחיל, לך לפי הרגש... אולי תוכל למצוא חבר או מישהו שמנגן או ניגן פעם ויוכל להדריך אותך קצת.
נסה ספרים, נסה אינטרנט, נסה לבד משמיעה. מקווה שאם תבין שאתה רוצה לקחת את זה רציני, תצליח להשלים את הפער והנזק לא יהיה גדול מדי.

צריך קודם תווים אבל שוב, קשה לי מאוד להאמין שאתה מחפש משהו רציני בלי מורה, אז אפשר גם להתחיל מאקורדים, בעיקר אם המטרה היא רק שירים (ולא יצירות קלאסיות למשל).

בהצלחה

Bamba2u

New member
תודה על התגובה

אתה צודק, המטרה שלי היא בעיקר לנגן שירים. אני מסתכל על זה בסך הכל כתחביב. אתה עדיין חושב שזה יהיה לי בלי מורה קשה?
יש איזה סרטונים\ ספרים שאתה ממליץ עליהם?
מה יותר קשה תווים או אקורדים? אמרו לי שתווים בכלל לא צריך אלה אם כן אתה רוצה לנגן יצירות קלאסיות.
ומאיפה אני יכול ללמוד את האקורדים?

תודה רבה לך!

ללמוד לנגן לבד

שלום לך
אני מורה לנגינה בפסנתר
חדשה כאן בפורום

מסכימה עם מה שכתב לך פסנתרנוס

כשתחליט לנסות ללמוד עם מורה
תוכל לפנות גם אליי

בהצלחה רבה

אורנה

Bamba2u

New member
עזרה?

אז בתור מורה, את יכולה לכתוב לי קצת איך לאיך להתחיל? אם יש ספרים ממולצים?

תודה.

כמורה לפסנתר

אני יכולה לנסות לעזור לך בכל מה שלא יצליחו החברים לעזור לך
יש באינטרנט המון חומר שניתן לחפש ולמצוא לבד
כל אחד יכול למצוא את מה שמתאים לו
אני לא ממליצה כאן היות ואני מתאימה לכל תלמיד את מה שמתאים לו באופן אישי
חלק מתהליך הלימוד לבד כרוך גם בחיפוש ובמציאת החומר
אולי בסוף אתה עוד תוכל ללמד אותי....איך ומה למצוא....

בכל מקרה אני כמורה עוזרת למי שנתקל בבעיה טכנית בנגינה או בידע תאורטי או בכל דבר שהתלמיד לא מסוגל לפתור לבד

ואם אין לך את האפשרות לשלם כל שבוע למורה אתה יכול לקחת שעור פעם ב....לפי היכולת שלך
ייתכן שאז שעור יעלה לך קצת יותר אבל אולי ייתן לך את ה"דחיפה" להמשיך לנגן

אז שיהיה בהצלחה
אורנה

שוב, הכל תלוי לאן אתה מכוון

לנגן אקורדים כמו תוכי אחרי שראית תמונה או סרטון של מישהו מנגן אותם זה יותר קל מללמוד תווים. לנגן אותם בצורה סגנונית, עם הולכת קולות (כלומר שימוש בהיפוכים כדי שהמעבר ישמע יותר חלק ומתאים לסגנון) זה כבר משהו אחר ומצריך הכרות יותר טובה עם המקלדת.

צריך תווים לא רק כדי לנגן מוסיקה קלאסית, אלא כדי לנגן כל דבר שלא ניגנו כבר לפניך (ואז באופן תיאורטי אפשר להוציא משמיעה או ראייה כמו תוכי), וגם כדי לכתוב, כדי ללמוד דברים יותר ארוכים/מורכבים, כדי להבין מוסיקה, כדי ללמוד תפקידים מדוייקים של של שירים ולא רק את האקורדים בכלליות, כדי לקרוא גם מנגינות ולדעת ללוות את עצמך או אחרים, ובאופן כללי כדי לא לבוא למוסיקה מנקודת מוצא אנאלפבית. ברור שאני לא מדבר בכלל על משימות יותר מקצועיות כמו עיבוד וכו'

ללמוד אקורדים אפשר מאתרים באינטרנט, חפש piano chords, chord diagrams, chords on piano, chords in pictures או משהו באזור.

לא מכיר סרטונים וספרים ספציפיים, סורי.

כמובן החלק שאתה מתעלם ממנו הוא העניין הפיסי של הנגינה בפסנתר, מהישיבה, מצב היד/פרק/אצבעות/גב, התנועות השונות, ובקיצור אופן השימוש בפסנתר, שהוא כלי עצום במשקל מעל 200 קילו, הכולל 88 קלידים, מעל מאתיים מיתרים, דוושות, פטישים, דמפרים וכו', ויש דרך נכונה ולא נכונה לנגן עליו. את זה לא תלמד מסרטונים, והדרך הטובה ביותר לזהות סרטון גרוע היא למצוא אחד שטוען שאפשר ללמוד שם פסנתר...

Feanor75

New member
היי

ברוך הבא לפורום

בניגוד ליתר החברים כאן אני לא חושב שזה רע ללמוד לבד, להיפך, בנסיבות מסוימות זה הכי טוב כמו למשל:
1. אתה לא חושב לעשות את זה למקצוע
2. אתה אוהב חופש, שונא לימודים ולא מסוגל להתרכז בשיעורים
3. יש לך שמיעה מוזיקלית טובה וגם משמעת עצמית חזקה

4. אם אתה רוצה להמשיך להחזיק רכב בישראל...טוב זה בצחוק אבל גם כסף זה שיקול, גם אם משני, וזה תחום ששווה להשקיע בו.

Bamba2u

New member
תודה רבה לכם!!

פסנתרוס,
אז הבנתי שצריך ללמוד תווים, אפשרי ללמוד תווים מהאינטרנט? או דרך ספרים?
ותודה לך!

וFeanor75,

האמת שאתה די קלעת בול! אני לוקח את הפסנתר כתחביב בסהכ אז לא נראה לי שכדי להוציא 100 שקל כל שבוע על מורה.
ותודה!

שיהיה בהצלחה

ועל נושא השעורים עניתי לך למעלה

ממליצה מתישהו כן לקחת כמה שעורים אצל מורה לפי היכולת הכלכלית שלך

בהצלחה
אורנה

למעלה