לימוד אומניות לחימה ****

altaras

New member
לימוד אומניות לחימה ****

שלום רב ברצוני לדעת מעט יותר פרטים על ההבדל העיקרי בין אומניות לחימה שונות כגון : לחמיה משולבת, קונג פו, טקואנדו. ברצוני להתחיל ללמוד אחת כזו ואני לא יודע במה לבחור התוכלו לעזור ? תודה

בקשתך בלתי ישימה

זה כמו לכתוב לך אנצקלופדיה... ההמלצה החמה ביותר היא ללכת ולהתנסות בשיעור נסיון (לא רק לראות) אצל מורים שונים הבאים משיטות שונות. במקום בו הכי תרגיש מחובר - תישאר ללמוד. בהצלחה.

yonik

New member
../images/Emo45.gif ממסכים, אין כמו להתנסות בעצמך

תנסה ללכת לשעורי ניסיון במספר שיטות ותראה למה אתה מתחבר. מניסיון אישי אני גם מסכים עם יובל שלא מספיק רק לראות צריך להתנסות - אני תמיד ראיתי קרבות ג'ודו מהצד וזה לא היה נראה לי מלהיב במיוחד (אני עוסק בקארטה) עד שלפני כמה חודשים בעקבות המלצה של חבר הלכתי לאימון ניסיון בג'ודו וגיליתי שזה בכלל לא דומה למה שחשבתי ויותר מזה גיליתי שאני אוהב את זה מאד...

אל תקשיב להם, בו ללמוד טאי צ'י

אין לי מושג מה אתה מחפש קרבות כסאח מגע מלא? שחיה באוויר? מדיטציה בתנועה? עבודת קרקע? נשקים (מקלות, חרבות, סכינים)? ירי מבצעי? יש לנו הכל! הכל, וגם יותר יעיל מכל האחרים. לא משנה מה אתה מחפש, אצלנו יש את זה. וזה גם הכי בריאותי. ברצינות, מה הציפיות שלך? מה אתה מנסה להשיג מהאימון? כושר? יכולת הגנה עצמית ברחוב? יכולות אקרובטיות? רוחניות? נסה למקד לעצמך למה בעצם אתה מתכוון כשאתה אומר "אמנויות לחימה". חזור עם שאלות יותר ממוקדות, אולי נוכל לעזור.

אליקום

New member
הסבר לשאלתך

לחימה משולבת היא שיטה ישראלית שהמציא אלי אלימלך בשנות ה 80. מטרת השיטה היא על האמונה שהשיטה צריכה להיות חזקה תכליתית וישימה. השיטה משלבת איגרוף תאילנדי וקראטה השיטה כל הזמן מתחדשת מתפתחת. קונג פו זה שם כללי שאומנויות לחימה סיניות. טאיקוונדו הוא ספורט אולמפי שדוגל בגמישות רבה. תתחיל בלחימה משולבת כי קונג פו בארץ אינו מפותח ונפוץ.

WhiteBear

New member
../images/Emo31.gif זה משפט מאד חסר אחריות

"תתחיל בלחימה משולבת כי קונג פו בארץ אינו מפותח ונפוץ" מעבר לזה שקונג פו (כפי שמוסבר בפאק!) זה לא א"ל סיניות...

חסר אחריות ../images/Emo35.gif מטופש להבהיל ../images/Emo70.gif

ספיר טל ואוהד סמט = גמל שלמה דרומי. איגור זקשינסקי = ו'ינג-צ'ון. אבי מוריה = שינג-אי דני פיכמן = וו שו זאב פוקס = בה גואה מורים לטאי-צ'י = המרכז הישראלי, חיים בנדר, עדי אשר, אוהד קדם ועוד וסליחה עם כל מי המורים המצויינים ששכחתי... כל אלו מורים נפלאים לקונג-פו העוסקים בתחום שנים רבות. הרמה של הקונג-פו בארץ טובה
צא ולמד.

Wing Chan

New member
+ צחי שוחט - עגור לבן. =)

יש דווקא הרבה מורים בארץ של שיטות שונות של קונג פו.

cfc

New member
גועל נפש

למען האמת מתחיל להימאס מהשטויות והקטילות חסרות השחר שלך על אומנויות הלחימה השונות ,בנוסף מתברר שאתה שקרן ומניפולטור,(גשקו בהולנד בלי גי חה )אולי די , אם אתה לא יודע ואם אתה לא מבין אז תסתום "סייג לחוכמה שתיקה".אני מרחם על חדשים בפורום ללא הרבה ידע שקוראים את הJUNK שלך. אז דייייייייייייייייייייייייי נמאס .

bizhar

New member
בטח! אנגלית, חשבון, תושבע"פ

זו הייתה הערה צינית משהו לאליקום שכדאי לללמוד לעומק לפני שמביעים דיעות כ"כ נחרצות בתחומים בהם הוא לא ממש מבין.

bizhar

New member
אז זהו, שאני לא לומד שיטות שהומצאו.

רק אומנויות לחימה שנכתבו מצדן השני של לוחות הברית! איך שמעתי עליהן? אז זהו, ע"י למידה משולבת! (10ספידי, נפלת בין ציניקנים. הכל עם חיוך, אוקיי? ולחימה משולבת זו אחלה שיטה!)

למעלה