לימודי SAP

kipib2005

New member
לימודי SAP

שלום לכולם, לפני כמה זמן סיפרתי כאן על הדילמה שלי, במה לעסוק וכיצד לשלב תחום של יעוץ, הדרכה ומחשבים. אני לקראת סיום תואר שני ביעוץ ארגוני ואני באמצע לימודי רשתות מחשבים. כיוון שאין קשר בין 2 התחומים אנשים שקרובים אלי אמרו לי שעדיף לא לרשום תארים בקו"ח אם ארצה לחפש עבודה בתור טכנאי מחשבים\ברשתות וההפך. אם אחפש עבודה בתחום של יעוץ ארגוני עדיף לא לכתוב קורסים של טכנאי מחשבים ורשתות כי אין קשר ביניהם וזה יכול להראות פיזור בקו"ח. גם כאן קיבלתי תגובות דומות... העניין הוא שאני מרגיש שיעוץ ארגוני בלבד נתן לי הבנה כללית על ארגונים ולא מעבר לכך ולכן חשוב לי ללמוד משהו פרקטי, ספציפי וממוקד יותר. ואני לא מתחבר לכל העניין של רשתות למרות שזה עוזר להבין איך הדברים עובדים. בנוסף לכך, אני מאוד רוצה לשלב בין הדרכה ומחשבים מבלי לחשוש לכתוב שאני אקדמאי (קו"ח מפוזרים, OVERQUALIFIED). לפני כמה זמן הציעו לי ללמוד הטמעת מערכות SAP כחלק מלימודי המשך של המסלול האקדמי המכללה למנהל בעלות מוזלת יותר בגלל שאני בוגר המכללה. נושא זה קורץ לי כי למעשה זה מבחינתי משלב הדרכה ומחשבים שזה מה שאני מחפש אבל אני לא רוצה לעשות שוב טעות כמו ללמוד משהו שלא קשור, ומשהו שפחות מדבר אלי. לפני שאני רץ להירשם (הלימודים מתחילים חודש הבא) יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות: 1. האם מי שאקדמאי בתחום של מדעי התנהגות\יעוץ ארגוני ולמד הטמעת מערכות SAP זה יהווה יתרון או חסרון (OVERQUALIFIED) בקבלה לעבודה?? ז"א, חשוב לי שארגיש התקדמות מסויימת, מעיין תחום משלים ופרקטי שאוכל להיכנס לתחום של הדרכה ומחשבים כאשר תואר שני יהיה רלוונטי יחסית ולא יצטייר כמשהו מפוזר ולא מובן כמו תואר שני וטכנאי PC ורשתות.מה שמחשיד אותי זה שמההתרשמות שלי אין ממש תנאי קבלה, אז זה אומר שכל אחד יכול להירשם כך שאני רוצה לוודא את העניין הזה עד כמה ציון בקו"ח שאני בוגר תואר שני יהיה לטובתי ולא לרעתי. 2. התרשמתי שמעבר להטמעת מערכות SAP יש עוד תחומים כמו MM, FI, HR וכו' שעולים גם הרבה יותר והם גם יותר שעות לימוד. האם כדי לעסוק בהדרכת SAP קורס של כ-80 שעות לימוד מספיק למציאת עבודה או שכדאי דווקא ללכת על קורסים רחבים יותר כמו אלה שציינתי בייחוד HR שהוא של משאבי אנוש שקשור למה שלמדתי (למרות שאין לי ניסיון במשאבי אנוש)... כך שארצה לדעת מה המשמעות של לימודי הטמעת SAP מאשר יישום וניהול מודלים של SAP. מה יותר מומלץ ללמוד? או שפשוט זה תחומים ותפקידים שונים. בקיצור, אשמח להבין באופן כללי את ההבדלים בין הקורסים, ומה יהיה יותר רלוונטי בשבילי 3. עד כמה SAP נחשב לתחום מבוקש? האם השוק מוצף במטמיעי SAP? האם אחרי שאסיים קורס הטמעה של כ-80 שעות לא תהיה לי בעייה למצוא עבודה? עד כמה קורסי SAP (ללא ניסיון קודם) נחשבים בקרב מעסיקים? האם יש מקום מומלץ ללמוד בו? האם הטמעת SAP נחשב למקצוע שאוכל להרוויח בו טוב? אשמח לשמוע עצות, חוות דעת, הכוונה מניסיונכם ומהידע שלכם.. תודה :)

אריק ל

New member
תראה

יש לי התלבטות דומה. יש לי נסיון תעסוקתי בתחום שנקרא GIS, אך עדיין אין לי תואר. אם אלמד תואר אקדמאי במחשבים או הנדסה בלבד, הרי שיכול להווצר מצב שהנסיון התעסוקתי שלי ב-GIS לא ייחשב או לאו דווקא ייחשב. לכן לאחר התייעצות פה בפורום ועם עוד אנשים אני חושב שאלך ללמוד תואר רך - כלומר גיאוגרפיה בהתמחות GIS, אבל אשלים זאת עם קורס מסמיך של מיקרוסופט לפיתוח דוט.נט. ככה עקרונית הידע התיאורטי הגיאוגרפי יהיה לי, וגם ידע פרקטי בתכנות. הרי לעבוד כל היום בתור מתכנת זה לא כ"כ מעניין, ביננו.

תשובה תחום ה-sap דורש עובדים יותר ויותר. מאידך קורסי sap פעילים כבר זמן די רב (חברת ness, טכניון, משרד העבודה ועוד) ונותנים מעל 150 שעות (כשהקורס של משרד העבודה מגיע ל-400 שעות). יהיה לך קשה לשכנע מעסיק לשלב אותך בתחום ללא רקע ריאלי (תואר במחשבים או כלכלה) אם כי אולי לא בלתי אפשרי. בארץ המודולים המובילים הם ה-FI (המודול הפיננסי) וה-mm (מודול החומרים). השאר אינם ממש אטרקטיביים עדיין (כולל ה-HR). מה שקורה כיום לרוב הוא מצב שבו חברות שמכניסות sap שולחות את העובדים שלהם לקורס על מנת שיוכלו להטמיע, פחות נעזרים בחברות חיצוניות. מה שכן, יהיה לך יתרון בהשתלבות בעבודה אם יהיה לך sap בקורות חיים, כי אז המעסיק הרויח מטמיע בנוסף לעבודה העיקרית שתעשה. בקשר לשעות- רוב המעסיקים דורשים מעל 150 שעות קורס.

למעלה