לימודי mba בחו"ל

גנוב400

New member
לימודי mba בחו"ל

שלום רב,
היני מעוניין ללמוד לימודי m.b.a בארה"ב בעתיד עם עדיפות גבוהה לאחת מממוסדות הטופ 20. כרגע אני חייל משוחרר בעל מיזם אינטרנטי שאני מטפח בהצלחה. שנה הבאה אני מעוניין להתחיל את לימודיי באוניברסיטה לתואר ראשון. העדיפות האישית שלי היא ללימודי ניהול כי מבחינתי זה יותר פרקטי ומעניין מכלכלה. השאלה שלי היא האם יש יתרון ועדיפות מבחינת המוסדות בחו"ל לבעלי תואר ראשון בכלכלה (כמובן כאשר מדובר מתארים מאותו המוסד ונניח שאותו ממוצע ציונים)
אשמח לכל תשובה
תודה רבה!

tulkin

New member
לא. אין עדיפות

אפשר ללמוד MBA בחו"ל עם תואר ראשון בכל מקצוע שהוא, ואין עדיפות למקצוע כלכלי/ניהולי. פילוסופיה הולך מצויין עם MBA.

גנוב400

New member
תודה על התשובה המנומקת

אבל אם כך, מה הוא הסינון? ולמה שאנשים שמתכננים על המסלול מראש לא ילכו על מסלול קל מאוד כדי להוציא ציון גבוהים ונקודת התחלה טובה יותר?

d a p h n a

New member
כי הקבלה ללימודים בארה"ב

לא מבוססת רק על מדד של ציונים.

הקבלה ללימודים בארה"ב מבוססת על ערכות קבלה שכוללות גם נתונים "אובייקטיביים" כמו ציונים מהתואר הראשון ומבחינת ה-GMAT, אבל בעיקר הרבה דברים יותר "סובייקטיביים" כמו מכתבי המלצה, חיבורים שאתה כותב שבהם אתה מציג את עצמך, הסתכלות על קורות החיים שלך וסוג הרקע והניסיון שאתה מביא לתכנית וכו'.

אני לא מבינה הרבה בענייני MBA, אבל מהכרות מסויימת עם המערכת האמריקאית, אני יוצאת מתוך הנחה שכל (או כמעט כל) מי שמגיש מועמדות לתכניות ה-MBA המעולות מגיע עם ציונים בטופ של הטופ. מה שהם מחפשים הם נתונים אישיים שמבדילים אותך ממועמדים אחרים.

botxf

New member
זה הרבה יותר מורכב

ראשית הגיל הממוצע של מתקבלים לטופ 10 MBA הוא 28.
מספר שנות העבודה הממוצע הוא 5.
כן, כל מחזור הטופ 10 מקבלים גם בוגרים טריים של תואר ראשון (שבארהב זה אומר גיל 21\22) אך זה המיעוט ולא מה שהם מחפשים.
הם מחפשים אנשים בעל ניסיון חיים "מעניין" (נגיד צהל + מיזם אינטרנט זה יכול פועל לטובתך) שהצטיינו בתחומם ובעיקר בעבודתם בתחום כלשהו.
בקיצור מסתכלים על מועמד בצורה סובייקטיבית וכוללת. לכן בניגוד לתואר ראשון\שני בארץ, ציון X בתואר Y יכול להיות יותר מרשים מציון X+10 בתואר Z.

שנית, הרבה פעמים אנשים משתמשים בMBA בשביל מקפצה באותו תחום שבו הם עובדים, למשל בוגרי כלכלה עם X שנות ניסיון, עושים MBA יוקרתי ואז ממשיכים למשרות הכי נחשבות בתעשייה שלהם עם משכורות שמנות. החלק השני של האנשים באמת משתמשים בMBA לצורך שינוי מקצוע. (תואר ראשון בניהול לא שם אותך באף אחת מהנקודות הללו)

בקיצור מאוד מומלץ שתלמד בתואר הראשון מקצוע, שתוכל לעבוד בו ואחרי זה תעשה MBA. תואר ראשון בניהול הוא תואר כללי עם ערך נמוך. הוא אינו פרקטי כמו שאתה חושב אלא להפך.

בנוסף, שכר לימוד בטופ 10 הינו 55אלף דולר לשנה, בלי הוצאות מחייה. בטופ10 המלגות הינם נמוכות הן בתדירות והן בסכום. (כנס לארינגו \ קיסוס לעוד מידע )

בקיצור המלצה שלי - תבחר מה אתה רוצה ללמוד בתואר הראשון באופן בלתי תלוי לרצון שלך לעשות MBA בחול בעתיד.
למשל בוגר תואר ראשון בניהול + בוגר MBA מהטופ 20 + 0 שנות ניסיון + אין גריןקארד == מועמד לא אטרקטיבי במיוחד.

למעלה