לימודי תרגום

cailinalainn

New member
לימודי תרגום

סיימתי תואר ראשון בבלשנות כללית, אני בשנה הראשונה של תואר שני ומעוניינת לעסוק בתרגום. תוכנית התרגום של תל אביב שהיא יותר קצרה ולא תואר שלם ומלא בתאורייות אלא יותר בפרקטיקה מאשר תוכניות כמו בי-ם או בר אילן נשמע לי טוב אבל אולי מישהו כאן מכיר אישית את התוכנית הזאת ומוכן לחוות דעה?

יצהר

New member
בלי בסיס להשוואה

למדתי בתל אביב לפני כמה שנים. דווקא יש שם קטע תיאורטי די כבד (ככה זה שם, באזור של ספרות ומדעי התרבות), אבל נכון שיש המון סדנאות, חלקן מעולות - בתרגום פרוזה, תרגום ספרות ילדים ועוד. הנתח התיאורטי עוסק בתיאוריה של תרגום, בתיאוריה של תרבות ו... (נדמה לי שזהו). רגע, אני רואה שנוספו שם המון דברים חדשים. ראה בקישור (בצע בתוך הדף שייפתח חיפוש לפי "תרגום"). תוכל לפנות גם ללאה גודלמן, המזכירה המקסימה של בית הספר למדעי התרבות.

למינג

New member
בנוסף לכך

החוג לתאטרון מציע סדנה מעשית משלו בתרגום דרמה.

אילת12

New member
תחשבי טוב,../images/Emo70.gif אני למדתי בבר אילן

התוכנית של בר אילן היא תואר שלם ויומיים וחצי לימודים בשבוע. הלימודים קשים אבל מעניינים בצורה יוצאת דופן. יש כמה שיעורי תיאוריה אבל הרוב דווקא מעשי (בעל-פה, בכתב, עוקב וכו'). מה שכן, אם את רוצה לעבוד במקום כלשהו, דווקא בר אילן עדיף לך, כי בתור מתרגמת אף אחד לא שם על התואר של תל-אביב כי זאת רק איזו תוכנית קטנה. בר-אילן נחשב המקום ללמוד תרגום למי שרוצה לעסוק בזה באופן מקצועי. אני לא יודעת על המורים בתל אביב, אבל המורים בבר אילן - חבל לך על הזמן. חוץ מזה שהם ממש טובים, הם כלים רציניים בתחום, ועוסקים בו ויש להם ידע מדהים מהשטח. המחלקה קטנה וידידותית בטירוף ממש כיף. אם תרצי עוד מידע, אני יכולה לתת לך.

לכי על בר-אילן

אני למדתי לפני כמה שנים בת"א ואכן הקורסים מאוד תיאורטיים ומאוד מכוונים ספרותית. בתור בלשנית לא אהבתי את הנטייה הבלעדית כמעט לספרות והיו חסרים לי "גירויים בלשניים". כמו שיצהר אמר הלימודים הם במסגרת לימודי ספרות וביה"ס למדעי התרבות, ולכן הם בהתאם. ידוע שאין כמו בר-אילן בתחום התרגום בפרט ובשפות ובבלשנות בכלל. ונכון, מסתכלים על תעודה/תואר מבר-אילן ברצינות רבה יותר מכל מקום אחר. בהצלחה

אילת12

New member
נכון מאוד

הלימודים בתל אביב הם ספרותיים כמעט לגמרי. בבר אילן לומדים תרגום ממש. הם שמים דגש על אקטואליה, חדשות וכאלה, למי שרוצה לתרגם בעל-פה. אבל הקורסים כוללים גם דברים ממש מדליקים כמו תרגום משפטי ובבית משפט, תרגום דברים דו-משמעיים ובעייתיים. מתרגמים דברים בכל נושא שתחעלי על דעתך: כלכלה, רפואה, וכו'. חוץ מזה, יותר משהם מלמדים לתרגם, הם מלמדים לזהות נקודות תורפה ולא ליפול בפשלות מוכנות מראש. רוב השנה הראשונה בעיקר מלמדים איך לא לתרגם ורק אחרי זה מה כן. גם אני למדתי בלשנות (אנגלית) בתואר ראשון. לימודי התרגום (בבר אילן) זו אחת החוויות היותר חיוביות ומרגשות שעברתי.

למעלה