לימודי תקשורת

Freeze12

New member
לימודי תקשורת

היי התקבלתי ללימודי תקשורת בדיוק אתמול קיבלתי ביקורת רעה על האונברסיטה.. מאחר והידע שלי בטיב האוניברסיטאות שואף לאפס רציתי לדעת אם אכן כדאי ללמוד שם ואם לתואר משם יש שם חזק בשוק תודה

thunderstorm

New member
תלוי.

למה אתה רוצה ללמוד תקשורת? מה אתה מצפה שהתואר ייתן לך? מה אתה רוצה לעשות אחרי התואר?

Freeze12

New member
לעבוד בתחום התקשורת..

רדיו,עיתון,טלוויזיה וכל מה שמסביב

thunderstorm

New member
התואר הזה לא יביא אותך לשם.

זה תואר מאוד תיאורטי, בדגש על מחקר. יש פה ושם כמה סדנאות שמתיימרות להיות יותר מעשיות - אבל בפועל, הן לא. יש את תוכנית הפרקטיקום בשנה ג' - זה בערך הדבר היחיד המעשי בתואר הזה. תואר בתקשורת יכול לתרום אולי כרקע ולעבור את דרישת ה"תואר ראשון" כגורם ממיין בריאיונות עבודה, אבל אל תצפה שזה מה שייתן לך יתרון בתחום. ממש ממש לא. עבודה בתחום זה מושג מאוד רחב ומכיל הרבה ניואנסים ותת-תחומים. את הפן המעשי לא תקבל בתואר באוניברסיטה, אבל זה יכול להיות רקע נחמד.

חן המלך2

New member
גם אני חשבתי על זה...

אז אתה\את אומרים שזה לא תואר שבאמת יביא אותי לעבודה שתוכל לפרנס אותי?

thunderstorm

New member
בערך.

תקשורת באוניברסיטה זה תואר מחקרי ברובו. זה נחמד בתור תואר ראשון כללי, מעניין לעיתים ומשמים לעיתים, כמו כל תואר ראשון. מבחינה פרקטית - אם אתה רוצה לעבוד בתחום, לך לעבוד בתחום. אתה יכול להתחיל במקביל ללימודים, תואר ראשון הופך למשהו די בסיסי כמעט בכל תחום. רוב התארים הראשונים כיום, פרט להנדסות למיניהן ותארים שמקנים מקצוע קונקרטי כמו ראיית חשבון, משפטים, סיעוד וכו', לא מביאים אותך לעבודה שתוכל לפרנס אותך, אלא רק נותנים לך כיוון ותעודה.

חן המלך2

New member
אבל השאלה היא...

אם אני במהלך תואר ראשון,במה אני כבר יכול לעבוד שקשור לתקשורת?

thunderstorm

New member
לא חסר עבודות חלקיות בתחום...

רק קצת יוזמה ומוכנות לעבוד בשכר רעב והרבה שעות, לפחות בהתחלה. תלוי גם מה מעניין אותך ובאיזה כיוון אתה רוצה להתפתח: כתיבה במקומונים, תחקירן בתוכניות טלוויזיה/רדיו... תמיד אפשר להתנדב בעמותות כאלו ואחרות שיישמחו לכוח עזר בתחומי התקשורת - דוברות, שיווק וכו'. ואם כבר התנדבות - אפשר להיכנס למשרדי יח"צ ומשרדי פרסום הרבה פעמים בהתחלה כסטאז'ר ללא תשלום לתקופה מסוימת, ואם אתה טוב - לפעמים יעסיקו אותך אח"כ. יש הרבה אתרים שמחפשים עורכי תוכן במשרות חלקיות, מאוד גמיש ונוח לסטודנטים (בד"כ גם מדובר על עבודה מהבית). בקיצור - צריך רק לפקוח עיניים ולחפש כל הזמן, להבין מה מעניין אותך ולהתמקד. מומלץ לא לשלוח קו"ח בתפוצת נאטו בצירוף הודעה "מחפש לעבוד בכל מה שקשור לתקשורת", אלא להתעניין קצת לבד מה זה כל תחום, מה ההבדלים, מה היכולות הנדרשות בכל דבר ומה הכיוון שמתאים לך, ולמקד את החיפוש.

חן המלך2

New member
אה

אבל בתכלס,כל אלה שעובדים היום בטלוויזיות וברדיו,הגיעו לשם עם קומבינות?

למעלה