לימודי תקשורת

לימודי תקשורת

מה כדאי לשאול לפני שנרשמים? האם למכללה לא צריך ללמוד לפסיכומטרי? מה הקריטריונים הכי חשובים בבחירת המקצוע לימוד והמקום בו אלמד? מהן מלגות? אני עדיין לא מבינה את זה. מהי פגישת ייעוץ והאם היא בחינם? כשאני מתחילה ללמוד, יש תהליכים שאני צריכה לעשות? חוץ מללכת לבנק?... ולבסוף, האם יש ביקוש לבוגרי תואר ראשון תקשורת? תודה רבה!

שאלות רבות וטובות

אני חושבת שבהודעה הקצרצרה שלך העלית, בבת אחת, את כל השאלות שהכי מטרידות צעירים לפני לימודים - ואת אלה שהכי קשה לענות עליהן בקצרה. בכל זאת, אני אנסה להתייחס, לפי הסדר: 1. מה כדאי לשאול לפני שנרשמים? לפני ששואלים פשוט כדאי לקרוא. מוסדות הלימוד השונים עובדים קשה מאוד כדי לספק לסטודנטים לעתיד מידע מפורט ככל הניתן על תהליך ההרשמה, הקבלה, והלימודים עצמם. אם לאחר הקריאה עדיין יש דברים שלא מובנים או מידע שחסר - את זה, למשל, כדאי לשאול ולברר. 2. האם למכללה לא צריך ללמוד לפסיכומטרי? בדרך כלל, גם מכללות מתחשבות בציון הפסיכומטרי בהחלטה על קבלת סטודנט. לעיתים ציון גבוה במיוחד בבגרות יוכל לפצות על ציון פסיכומטרי נמוך, או לבוא במקומו. 3. מה הקריטריונים הכי חשובים בבחירת המקצוע לימוד והמקום בו אלמד? זו באמת תשובה שלא ניתן לרכז בהודעה קצרצרה, אבל אתרי הכוונה רבים כוללים מאמרי ייעוץ ראשוניים למי שמבולבל מאוד. ברור שבין הקריטריונים צריך לקחת בחשבון את מידת העניין בתחום ואת היכולת לתרגם את הלימודים באקדמיה לאיזשהו ייתרון בשוק העבודה - אבל הרמה שבה מעניקים חשיבות לכל קריטריון שונה מאדם לאדם. מה שנקרא, "אין פתרון בית-ספר". 4. מהן מלגות? סטודנטים רבים נעזרים במלגות לצורך מימון לימודיהם. מלגה היא הסדר כספי שבו גוף מסוים מעמיד לרשות הסטודנט את הכספים הדרושים למימון שכר הלימוד (חלקי או מלא). יש מלגות שניתנות על בסיס סוציואקונומי, ויש כאלה שניתנות בתמורה לשעות התנדבות בקהילה שיבצע הסטודנט (למשל, פר"ח). יש מלגות שניתנות על בסיס הצטיינות בלימודים. יש מלגות שניתנות במוסד לימודים ספציפי (שעליהם אפשר לקרוא באתר המוסד הלימודי), ויש מלגות שאינן קשורות לתלמידי מוסד מסוים ומוצעות לכלל הסטודנטים העונים על הקריטריונים. מידע על אלו אפשר למצוא באתרי הלימודים הגדולים בישראל. 5. מהי פגישת ייעוץ והאם היא בחינם? תלוי אצל מי באים להתייעץ. אם את מתכוון בתחום הלימודים, מוסדות לימוד רבים מעמידים בפני סטודנטים לעתיד את האפשרות לקבוע פגישה (בחינם) עם יועץ לימודים המספק להם קצת יותר מידע על תחום הלימודים ועל הרישום והקבלה - ועונה על שאלותיהם בתחום. 6. כשאני מתחילה ללמוד, יש תהליכים שאני צריכה לעשות? אחרי שנרשמים ומתקבלים, צריך להסדיר את שכר הלימוד - ופשוט, להתחיל ללמוד! 7. האם יש ביקוש לבוגרי תואר ראשון תקשורת? תחום התקשורת הוא דינמי ביותר, ויש בו תנועה מאוד ערה של כח אדם. תואר בתקשורת יכול אמנם לתת ייתרון בעת קבלה לעבודה (או בהמשך הדרך - למעבר לתפקידים ניהוליים), אבל אם זה הכיוון שלך את לא חייבת לחכות לסוף הלימודים (או אפילו לתחילתם) - ואת יכולה כבר עכשיו לנסות להתקבל לתפקידים זוטרים במערכות תקשורת כדי להתחיל לצבור ניסיון. בהצלחה, אני מקווה שעזרתי קצת לפחות!! (...הולכת לנוח עכשיו
)

תודה רבה ../images/Emo13.gif

אז ככה........ 1. האמת, שעד עכשיו לא ממש הבנתי משהו. הכל כתוב עם מילים כאלה שאין לי מושג מה הן אומרות. כאילו, רשום שם כמה דברים של תקשורת, זה אומר שאני לומדת את כולם? מה זה חוגים? וצריך ללמוד עוד דברים חוץ ממה שבחרתי, לא? בחיי, מישהו צריך להוציא ספר הדרכה למעבר הזה לחיים הבוגרים. (רוצה להיות הראשונה?
) 2. הממוצע בגרות שלי הוא 93, זה אומר שאני לא אהיה חייבת לעשות פסיכומטרי? אני פשוט כל כך בטוחה שאני לא אצליח בזה שאני אפילו לא רוצה לנסות...... 3. תודה רבה על התשובה! 4. אז בעצם מלגה זה שעוזרים לי לשלם על התואר? איפה אני יכולה לברר אם אני מתאימה לאחת מהן? ובכלל, צריך לנסח לכך מכתב כלשהו עם הסבר המצב, והוכחות?... 5.אם כן, הפגישה של הייעוץ היא פגישה שבה נותנים קצת מידע על כל הסיפור הזה של האוניברסיטה ומה הולך בו? כי אני במצב שאני לא ממש יודעת משהו חוץ מזה שצריך ללמוד הרבה בשביל התואר
6. אחרי שאני אתקבל אני אצטרך רק לשלם? אגב, אפשר לעשות את זה בתשלומים, נכון?..... 7. סיקרנת אותי! באיזה עבודות למשל אני יכול הלנסות להשתלב עכשיו? משהו בתחום התקשורת, מה למשל אני יכולה לעשות? ואיפה למשל? (הייתי רוצה בסופו של דבר לכתוב למגזינים עיתונים ואתרים, להתחיל לשאול מעכשיו אם ירצו אותי?
) 8. שאלה נוספת! תוך כמה זמן אני יודעת אם התקבלתי? ואיך אני יודעת בכלל אם התקבלתי או לא? לא עזרת קצת....... עזרת הרבה!!!!!!!!!!!!!!!!! תנוחי יקירתי! מגיע לך מנוחה לאחר הפירוט הקשה הזה, תודה רבה שהשקעת בי זמן ואנרגיה

עוד קצת תשובות

הי, מצטערת שלקח לי קצת זמן לחזור אלייך... מההודעות שלך ניכר שאת מתוחה וחוששת לקראת הלימודים, ויש המון מידע שחסר לך. לכן אני חושבת שהעצה הכי טובה שאני אוכל לתת לך בשלב הזה היא לקבוע לעצמך פגישה אישית עם יועץ. את לא חייבת להוציא על זה כסף בהכרח - יש שתי דרכים שבהן את יכולה לקבל ייעוץ כזה בחינם: 1. היחידה להכוונת חיילים משוחררים: אם את חייל משוחררת או עומדת לפני שחרור, את יכולה ליצור קשר עם סניף היחידה שקרוב אליך ולהיפגש עם יועץ לימודים. עוד מידע על זה תמצאי כאן. 2. מוסדות לימוד: כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, חלק ממוסדות הלימוד מציעים למתעניינים בלימודים פגישות ייעוץ בחינם. בפגישות האלה את גם שומעת על מסלול הלימודים עצמו אבל גם (תבואי עם שאלות) על נושאים אחרים הקשורים ללימודים אקדמיים. ויש כמובן גם דרך שלישית: לשבת עם חבר או חברה שכבר לומדים, ולחלוב מהם את כל המידע...
על דבר אחד שכתבת אני חייבת להגיב באופן ספציפי. מה זאת אומרת, "אני פשוט כל כך בטוחה שאני לא אצליח בזה שאני אפילו לא רוצה לנסות"? אם את חושבת שלא תצליחי בפסיכומטרי, איך תצליחי בלימודים עצמם? את חייבת להגיע ללימודים עם ביטחון ביכולותייך (ואני משוכנעת שיש לך!), ועם רצון ונכונות להשקיע כדי להגיע לתוצאות. ושוב בהצלחה!!

אל תצטערי!!!

באמת כמו שייעצת קבעתי פגישת ייעוץ למקצוע שניראה לי לעוד כ-3 שבועות במכללה למנהל. הבעיה אצלי היא שכל החברות והחברים שלי עוד בצבא! הם יהיו אלה שינצלו אותי למידע
אני אסביר לגבי חוסר היכולת........ אני גרועה במת'. מה גרועה? אני לא יודעת כבר את לוח הכפל וכדי לחשב 7+8 לוקח לי זמן. עד כדי כך. הייתי 3 יחידות וגם זה היה לי מזל שהמורה אהבה אותי והיה לי מורה פרטית. זה חומר שלא מובן לי בכלל, ולא משנה איך מציגים אותו. אני יודעת שאם אני אלך לפסיכומטרי אני אפול על זה, ואולי זה כבר לא שווה ללכת על זה אם אני יודעת שגם אם אני אעה אני אל אגיע לציון טוב רק בגלל החלק הזה. אגב, כמה זמן לוקח מרגע הלימודים לפסיכומטרי ועד למבחן עצמו? תודה! אני יושבת עכשיו וחוקרת כל דבר שאני יכולה, אני בדוקת את הקישורים ששלחת לי, אני גם אכין רשימת שאלות. אשמח אם תגידי לי אם היא ניראית לך מספיקה! שוב תודה רבה רבה רבה!

זה היה מזמן ../images/Emo13.gif

שמחה לשמוע שכבר עשית מעשה והתקדמת בכיוון הנכון לקראת לימודים. מה שהיה בבית הספר ממש לא רלוונטי - היית תלמידת תיכון, האוניברסיטה נראתה לך בטח כמו משהו בעתיד הרחוק מאוד, ולא חשבת עליה בכלל. גם ברור שאחרי תקופה של שירות צבאי תהיי קצת "חלודה" במתמטיקה (כמו גם בתחומי ידע אחרים שבהם לא עשית שימוש במהלך הצבא). המון משוחררים טריים מרגישים כמוך - את ממש לא לבד. כשאת תבואי ללימודים באוניברסיטה (או לפסיכומטרי) את תהיי בראש אחר לגמרי! למיטב ידיעתי קורסי הפסיכומטרי נפתחים במספר מחזורים בשנה, כשכל אחד מהם מכוון למועד ספציפי של הבחינה הארצית (יש חמישה מועדי בחינות בשנה). הקורס נמשך כשלושה-ארבעה חודשים, ולקראת הבחינה הלימודים מואצים. אשמח לעיין ברשימת השאלות שלך, אם את מעדיפה תוכלי לשלוח אותה בפרטי, אבל נראה לי שיעזור אם גם אחרים יקראו אותה ויחוו דעה. בכל אופן - זה תלוי בך.

בנתיים גיבשתי את השאלות האלה:

1. מהו שכר הלימוד במוסד? 2. לאלו מלגות אני זכאי? 3. האם המוסד מספק ייעוץ לימודי בחינם? 4. רשימת הקורסים/ קורסי חובה 5. רשימת מרצים 6. משך זמן הלימודים 7. ספרי לימוד 8. הנחות עבור חניה, צילומים ועוד. 9. עבודה לאחר או תוך לימודים 10. יתרונות המוסד על פני השאר 11. הטבות אקדמאיות לסטודנטים, הסיוע שאוניברסיטה יכולה לתת, החל ממלגות וכלה בשיעורי עזר לסובלים מקשיי למידה 12.תנאי קבלה 14. האם הם עוזרים להשתלב אחר כך בעבודה 15. האם אפשר ללמוד רק תקשורת או שצריך ללמוד עם זה עוד משהו? 16. כמה חוגים נוספים או קורסים צריך לקחת בנוסף? כמה בשנה?

שאלות טובות וחשובות

רק קחי בחשבון שאת התשובות לרובן תוכלי למצוא באתרי האינטרנט של המוסדות ובידיעונים שלהם (ידיעון הוא הספר שכל מוסד מוציא לפני כל שנת לימודים ובו פירוט כל הנהלים, מסלולי הלימוד, תיאורי הקורסים ועוד) ספרי אחר כך איך היה בפגישה - בהצלחה!

אני באמת צריכה ידיעון כזה!

דרך האינטרנט הזמנתי אחד אבל הוא לא מגיע :S ניראה מה יהיה :] אעדכן אותך!

למעלה