שאלות רבות וטובות
אני חושבת שבהודעה הקצרצרה שלך העלית, בבת אחת, את כל השאלות שהכי מטרידות צעירים לפני לימודים - ואת אלה שהכי קשה לענות עליהן בקצרה. בכל זאת, אני אנסה להתייחס, לפי הסדר:
1. מה כדאי לשאול לפני שנרשמים? לפני ששואלים פשוט כדאי לקרוא. מוסדות הלימוד השונים עובדים קשה מאוד כדי לספק לסטודנטים לעתיד מידע מפורט ככל הניתן על תהליך ההרשמה, הקבלה, והלימודים עצמם. אם לאחר הקריאה עדיין יש דברים שלא מובנים או מידע שחסר - את זה, למשל, כדאי לשאול ולברר.
2. האם למכללה לא צריך ללמוד לפסיכומטרי? בדרך כלל, גם מכללות מתחשבות בציון הפסיכומטרי בהחלטה על קבלת סטודנט. לעיתים ציון גבוה במיוחד בבגרות יוכל לפצות על ציון פסיכומטרי נמוך, או לבוא במקומו.
3. מה הקריטריונים הכי חשובים בבחירת המקצוע לימוד והמקום בו אלמד? זו באמת תשובה שלא ניתן לרכז בהודעה קצרצרה, אבל אתרי הכוונה רבים כוללים מאמרי ייעוץ ראשוניים למי שמבולבל מאוד. ברור שבין הקריטריונים צריך לקחת בחשבון את מידת העניין בתחום ואת היכולת לתרגם את הלימודים באקדמיה לאיזשהו ייתרון בשוק העבודה - אבל הרמה שבה מעניקים חשיבות לכל קריטריון שונה מאדם לאדם. מה שנקרא, "אין פתרון בית-ספר".
4. מהן מלגות? סטודנטים רבים נעזרים במלגות לצורך מימון לימודיהם. מלגה היא הסדר כספי שבו גוף מסוים מעמיד לרשות הסטודנט את הכספים הדרושים למימון שכר הלימוד (חלקי או מלא). יש מלגות שניתנות על בסיס סוציואקונומי, ויש כאלה שניתנות בתמורה לשעות התנדבות בקהילה שיבצע הסטודנט (למשל, פר"ח). יש מלגות שניתנות על בסיס הצטיינות בלימודים. יש מלגות שניתנות במוסד לימודים ספציפי (שעליהם אפשר לקרוא באתר המוסד הלימודי), ויש מלגות שאינן קשורות לתלמידי מוסד מסוים ומוצעות לכלל הסטודנטים העונים על הקריטריונים. מידע על אלו אפשר למצוא באתרי הלימודים הגדולים בישראל.
5. מהי פגישת ייעוץ והאם היא בחינם? תלוי אצל מי באים להתייעץ. אם את מתכוון בתחום הלימודים, מוסדות לימוד רבים מעמידים בפני סטודנטים לעתיד את האפשרות לקבוע פגישה (בחינם) עם יועץ לימודים המספק להם קצת יותר מידע על תחום הלימודים ועל הרישום והקבלה - ועונה על שאלותיהם בתחום.
6. כשאני מתחילה ללמוד, יש תהליכים שאני צריכה לעשות? אחרי שנרשמים ומתקבלים, צריך להסדיר את שכר הלימוד - ופשוט, להתחיל ללמוד!
7. האם יש ביקוש לבוגרי תואר ראשון תקשורת? תחום התקשורת הוא דינמי ביותר, ויש בו תנועה מאוד ערה של כח אדם. תואר בתקשורת יכול אמנם לתת ייתרון בעת קבלה לעבודה (או בהמשך הדרך - למעבר לתפקידים ניהוליים), אבל אם זה הכיוון שלך את לא חייבת לחכות לסוף הלימודים (או אפילו לתחילתם) - ואת יכולה כבר עכשיו לנסות להתקבל לתפקידים זוטרים במערכות תקשורת כדי להתחיל לצבור ניסיון. בהצלחה, אני מקווה שעזרתי קצת לפחות!! (...הולכת לנוח עכשיו
)