לימודי תואר שני

doshdan

New member
לימודי תואר שני

אני סטודנטית לרב"ע לקראת סוף התואר ומעוניינת להמשיך את לימודי בתחום. אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא זה. יש לי כמה שאלות: 1. האם ניתן/ כדאי להמשיך ללמוד מיד עם סיום התואר הראשון? 2. האם יש מקומות מומלצים להמשך לימודים בארה"ב? 3. האם יש צורך לעשות את המבחן האמריקאי על מנת ללכת ללמוד שם? 4. תחום ההתעניינות העיקרי שלי הוא פסיכיאטרי באופן כללי ואוטיזם בילדים, האם ידוע לכם על מקומות ששמים יותר דגש על תחומים אלו מאשר על התחום הפיזיקלי? אשמח מאוד לקבל כמה תשובות

Mנטה

New member
תשובות חלקיות

1. למיטב ידיעתי אפשר להמשיך בלימודים מייד (ולדעתי האישית: חבל שזה כך) 2. אני לא מכירה מקומות בחו"ל, אבל אם לא יענו לך כאן, את יכולה לשאול באוניברסיטאות, המרצים השונים חלקם למדו בחו"ל. 3. יש צורך לעשות את המבחן האמריקאי, אני כמעט בטוחה (אבל לא סגורה על זה עד הסוף). 4. נדמה לי שבתואר השני את שמה את הדגשים איפה שאת רוצה (ואם זה מה שמעניין אותך אני ממליצה בכל החום שבעולם שתעשי את הקורסים של יעל אסטליין המדהימה).

doshdan

New member
תודה רבה

על התשובות שלך, יש לי כבר נסיון בעבודה עם הספקטרום האוטיסטי ( לא בתור מרב"ע אלא בתור מטפלת ABA האם עדיין לדעתך עדיף לעבוד בתחום לפני המשך לימודים? מי זו יעל אסטליין? איפה היא מלמדת? ושוב תודה רבה על התגובה המהירה.

Mנטה

New member
אם את רוצה לעשות תואר שני

לכי תעשי תואר שני
יעל אסטליין מלמדת קורסים בלימודי ההמשך של אונ' ת-א.

minda

New member
לימודים בארה"ב

אני לא יודעת לעשות הכללה על כל ארה"ב אבל נאמר לי שנעשה שינוי במסגרת הלימודים, כיום הסטודנטים נדרשים לסיים תואר ראשון ושני ברציפות כמו שבישראל נדרשים הפסיכולוגים ולכן יש מקומות שלא מקבלים רק לתואר שני אלא לרצף המלא החל מהתואר הראשון.אני מדברת באופן ספציפי על איתקה קולג' אבל מאמינה שאם אלו החוקים שלהם סביר להניח שהם נכונים גם למקומות אחרים, בכל מקרה אם תמצאי אחרת אשמח אם תעדכני בפורום. יעל אסטליין אכן מדהימה כפי שאמרו קודמותיי. בהצלחה

dikli28

New member
תגובה...

אני סטודנטית שנה שניה לתואר שני בריפוי בעיסוק בתל אביב. התחלתי את התואר חצי שנה אחרי שסיימתי את התואר הראשון ואני יכולה לאמר ללך שכל עוד שאת עובדת במקביל לתואר אין בעיה להתחיל אותו ישר אחרי הלימודים מכיוון שיש עבודות שדורשות תאורי מקרה ודוגמאות ממקום העבודה. בהנוסף, בתור משהי שעובדת עם אוכלוסיתת ה- PDD אני יכולה לאמר בעצב כי אין כמעט מענה על כל התואר. אומנם אצו לפתוח קורס בנושא אך הביקוש היה קטן וכן הקורס לא נפתח. למיטב ידיעתי אותו המצב קיים גם בחיפה. מקווה שעזרתי....

doshdan

New member
שוב תודה

מכיוון שאני לומדת בתל אביב בדקתי באמת את תוכן הקורסים בלימודי ההמשך ולצערי ראיתי שכפי שציינת אין מענה לתחום זה. זו הסיבה היחידה שאני שוקלת לימודים בחו"ל. תודה על ההענות, עזרת לי...

Mנטה

New member
לפני שנה או שנתיים התעניינתי בחיפה

ובסוף החלטתי לא ללמוד אצלם כי היה נדמה לי שכל הקורסים שלהם הם על PDD.... מעניין אם זה באמת ככה.

מורדילה

New member
../images/Emo13.gifהדרכה מקצועית

שלום רב! אני מרפאה בעיסוק מאיזור חיפה והקריות. אני מעוניינת בקבלת הדרכה מקצועית ממרפאה בעיסוק וותיקה ומנוסה בתחום הילדים, מאיזור זה. תודה

למעלה