לימודי תואר שני

adam1200

New member
לימודי תואר שני

אני מתלבט מה ללמוד? סיימתי תואר ראשון בכלכלה בהצטינות,ואני רוצה ללמוד תואר שני ומתלבט בין תואר שני בכלכלה(ב-ת"א) לתואר שני במדיניות ציבורית?? הבעיות: 1 האם יש ביקוש ממש לבוגרי תואר שני במדיניות ציבורית או שמא זה רק תואר אקדמי ולא משהו ממש "מקצועי" כמו שכלכלה הוא "מקצועי" 2 אותו כנ"ל לגבי החוג ליחסי עבודה (בת"א,תואר שני)....איזה סוגי תפקידים אני יכול למלא ? האם זה ראלי ללא נסיון? תודה

כלכלה

מבין האופציות שמנית כלכלה עדיף, שכו בעל תואר שני בכלכלה יוכל להציג את מועמדתו גם לתפקידים במינהל הציבורי. באשר ללימודי עבודה בעיקרו של דבר הלימודים מכשירים לתחום ניהול משאבי האנוש בארגונים. מה לגבי MBA?

adam1200

New member
כלכלה או mba

קודם כל תודה רבה.... לגבי mba קימת עדיין התלבטות כי התוכנית המקורית היתה ללמוד mba באונברסיטת קולוביה אך לא קיבלתי ציון מספיק גבווה ב gamt . עיקר הבעיה שלי הוא בשילוב בין 3 מרכיבים: 1 עניין -שהתוכן ממש ירתק אותי רצון לבלוט להיות בין הראשונים 2 אווירה- החיים של הסטודנט בקמפוס מול תבענות של התואר-להשקיע המון לוותר על לא מעט דברים בשנים הקרובות 3 חוץ -תואר "מקצועי" ,יוקרתי,נחשב,ובעיקר יכולת למצוא עבודה ולהתקדם בעבודה ברור גם לי ש כלכלה "מנצחת" בשיקולים שהגדרתי כחיצוניים. לגבי הסעיף השני אני סבור כי התובענות ב כלכלה גדולה יותר מול מנהל ציבורי . ובסעיף הראשון של עניין ותוכן מדיניות ציבורית מעניין הרבה יותר (באופן אישי) אך זה לא שכלכלה אינה מעניינת אלא היא פשוט מטמטית מידי ומינהל ציבורי תוכנית יותר ונראה לי שיש לי סיכוי לבלוט יותר בחוג של מדיניות ציבוריתa ולבסוף..mba ללא נסיון תעסוקתי הוא משהו שאין כל כך מה לעשות איתו,לא??? ובכל מקרה יש לי שאיפה להמשיך לתואר שלישי ולעסוק במחקר(אם אני יהיה טוב מספיק) איזה משקל לתת לכל אחד מין הסעיפים???? ובכלל איך לפשט החלטה מורכבת כזו??? תודה

כלכלה או מנע"ס

ברור גם לי ש כלכלה "מנצחת" בשיקולים שהגדרתי כחיצוניים. לגבי הסעיף השני אני סבור כי התובענות ב כלכלה גדולה יותר מול מנהל ציבורי אין ספק בכלל. . ובסעיף הראשון של עניין ותוכן מדיניות ציבורית מעניין הרבה יותר (באופן אישי) אך זה לא שכלכלה אינה מעניינת אלא היא פשוט מטמטית מידי OK ומינהל ציבורי תוכנית יותר ונראה לי שיש לי סיכוי לבלוט יותר בחוג של מדיניות ציבוריתa הגיוני. ולבסוף..mba ללא נסיון תעסוקתי הוא משהו שאין כל כך מה לעשות איתו,לא??? מה שעושים כולם צוברים נסיון במשרה פחות נחשבת אולי, מוכיחים יכולת ומתקדמים. זה אגב נכון לכל המקצועות כולל מדיניות ציבורית רק יותר...כיון שהבקוש לאלה נמוך יותר. ובכל מקרה יש לי שאיפה להמשיך לתואר שלישי ולעסוק במחקר(אם אני יהיה טוב מספיק) איזה משקל לתת לכל אחד מין הסעיפים???? ובכלל איך לפשט החלטה מורכבת כזו??? המשקל שנותנים לכל פקטור, הוא אישי וסוביקטיבי לחלוטין על פי תפיסתך , מאוויך, כישוריך וכו'. לאור רצונך במקצוע הנותן "תואר "מקצועי" ,יוקרתי,נחשב,ובעיקר יכולת למצוא עבודה ולהתקדם בעבודה ", נראה שמינהל עסקים הוא בחירה הולמת יותר.

למעלה