אני מעוניין להרשם ללימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה . אם אפשר , אשמח לשמוע איפה מומלץ ללמוד ואיפה תנאי קבלה יחסית קלים ונוחים . ואם מישהו יודע , האם כדאי ללמוד גיאוגרפיה במכללת אחווה . תודה רבה .
בכלל תואר ראשון שכזה, כי לאוניברסיטה יש יותר תקציבים בד"כ ויותר כ"א ככה שתצא יותר ברווח מבחינת תוכנית הלימודים ומבחינת מה שיש לחוג להציע לך. באופן כללי אין הרבה סטודנטים בתחום ככה שאפשר לרוב להתקבל.
בשנתיים שאני אלמד באחווה , רוב החומר הוא יותר כללי עם קורסי בחירה ( בעיקר בשנה השנייה ) . בשנה ה - 3 בבאר שבע , יהיו יותר קורסים שקשורים לגיאוגרפיה . ביום ראשון אני אדע יותר , לאחר פגישת ייעוץ באחווה .
בשביל ללמוד תכנון ערים כדאי שתעשה תואר שני - אפשר בטכניון ואולי גם בעוד אוניברסיטאות. בכל מקרה עם תואר ראשון לא נראה לי שתמצא עבודה בנושא ובתחום זה. תואר ראשון בגיאוגרפיה לא מספיק בשביל זה. ושוב מכללה זה לא אוניברסיטה...
אבל האוניברסיטאות המובילות בתחום הן: ירושלים (יש מסלול מיוחד ל-"לימודים עירוניים"). חיפה (התמחות ב-"גיאוגרפיה יישומית" ו/או תכנונית). כנראה שיש גם בבאר-שבע. בכל מקרה, קח בחשבון שבלי תואר שני אין לך מה לחפש בתחום! (ונסיון, כמובן...