לימודי תואר ראשון

• פותח הנושא MM22
  • פורסם בתאריך

MM22

New member
לימודי תואר ראשון

אני מעוניין להרשם ללימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה . אם אפשר , אשמח לשמוע איפה מומלץ ללמוד ואיפה תנאי קבלה יחסית קלים ונוחים . ואם מישהו יודע , האם כדאי ללמוד גיאוגרפיה במכללת אחווה . תודה רבה .

סוקסציה

New member
עדיף באוניברסיטה

בכלל תואר ראשון שכזה, כי לאוניברסיטה יש יותר תקציבים בד"כ ויותר כ"א ככה שתצא יותר ברווח מבחינת תוכנית הלימודים ומבחינת מה שיש לחוג להציע לך. באופן כללי אין הרבה סטודנטים בתחום ככה שאפשר לרוב להתקבל.

MM22

New member
מכללת אחווה היא שלוחה של בן גוריון

ואת השנה ה- 3 לומדים בבן גוריון . אז זה בעצם תואר של אוניברסיטה .

סוקסציה

New member
אבל במכללה

בד"כ לא תמצא את אותם קורסים כמו שבבא"ש או שתוכנית הלימודים זהה??? ואם תפגוש את אותם מרצים???

MM22

New member
לפי מה שהבנתי

בשנתיים שאני אלמד באחווה , רוב החומר הוא יותר כללי עם קורסי בחירה ( בעיקר בשנה השנייה ) . בשנה ה - 3 בבאר שבע , יהיו יותר קורסים שקשורים לגיאוגרפיה . ביום ראשון אני אדע יותר , לאחר פגישת ייעוץ באחווה .

סוקסציה

New member
תיכנון ערים

בשביל ללמוד תכנון ערים כדאי שתעשה תואר שני - אפשר בטכניון ואולי גם בעוד אוניברסיטאות. בכל מקרה עם תואר ראשון לא נראה לי שתמצא עבודה בנושא ובתחום זה. תואר ראשון בגיאוגרפיה לא מספיק בשביל זה. ושוב מכללה זה לא אוניברסיטה...

ש מים

New member
למה אתה רוצה גיאוגרפיה?

מה אתה מחפש בתחום? מה אתה חושב/רוצה לעשות עם זה בהמשך הדרך? אלו השאלות הראשונות שאתה צריך לשאול את עצמך. לפי התשובות ניתן יהיה לעזור לך להחליט.

MM22

New member
אני נוטה יותר לכיוון תכנון ערים

ואיכות הסביבה אבל אחרי שאני אסיים את שנה א' ואני אצטרך לבחור , אני מאמין שאני אדע יותר .

ש מים

New member
לא מכיר את המכללה הזו

אבל האוניברסיטאות המובילות בתחום הן: ירושלים (יש מסלול מיוחד ל-"לימודים עירוניים"). חיפה (התמחות ב-"גיאוגרפיה יישומית" ו/או תכנונית). כנראה שיש גם בבאר-שבע. בכל מקרה, קח בחשבון שבלי תואר שני אין לך מה לחפש בתחום! (ונסיון, כמובן...
) בהצלחה, שנה טובה וגמר חתימה טובה!

ש מים

New member
כאמור: תואר שני...!

וחוץ מהתואר - חשוב גם שתמצא מסלול יישומי, שאפשר גם לעשות איתו משהו "באזרחות"! (אגב, אני לא הייתי הולך על GIS ...!)

למעלה