לימודי תואר גיל 30+

מעיין 195

New member
לימודי תואר גיל 30+

שלום שמי מעיין ואני בת 32. אני אמא לילדים וללא בגרות בכלל. אני רוצה ללמוד לתואר לא משנה לי איפה מכללות וכדומה. אך מחיפוש שערכתי באינטרנט הדרישות הן פסיכומטרי או בגרות בממוצע מסויים. אני לא רוצה כרגע בגילי להשלים בגרויות וישר להתחיל לכיוון תואר ראשון. ידוע לי שיש אפשרות לאנשים בגילאי 30+ ללמוד לתואר בלי תנאים מקדימים. אילו מקצועות הם? ואיפה? אני יודעת שיש אפשרות לאוניברסיטה הפתוחה, אך אני לא בנויה ללימודים לבד (קשה לי או אולי בעיה של ריכוז). אנא עיזרו לי אם יש איזה שהם פרויקטים שדילגתי עליהם תודה.

hit09

New member
לימודים לתואר בגיל 30 פלוס

הי מעיין גילוי נאות, אני נטע מהמכון הטכנולוגי חולון H.I.T. היה מעניין לשמוע מה מעניין אותך בדיוק ללמוד, כך ההכוונה תהיה קלה יותר. ייתכן שמה שיתאים לך יהיה דווקא קורס במסגרת יחידה ללימודי חוץ . מדובר בקורסים איכותיים ומקצועיים הנותנים מצד אחד ידע מעמיק "תכל'ס" ומאידך אינם מעמידים רף קבלה של בגרות ופסיכומטרי. כאשר מדובר באדם עם מוטיבציה ויכולת לימוד גבוה בהחלט ניתן להצליח בקורס מסוג זה ולהיכנס למעגל העבודה בסיומו. צורת הלימוד הזו, אגב, אינה עומד בסתירה לתואר אקדמי, אותו תוכלי לרכוש במקביל או אחר-כך, אם וכאשר תחפצי. למיטב ידיעתי מגיל 30 אין צורך בפסיכומטרי בעת ההרשמה לאוניברסיטה' , אם תהיי מעוניינת בפרטים נוספים אשמח לעזור. מצ"ב לינק לקורסים של היחידה ללימודי חוץ של המכון הטכנולוגי חולון: http://www.hit.ac.il/web/extra.asp?cat=1030&in=0 מאחלת לך בהצלחה נטע

hanitt34

New member
אם ברצונך תואר ולא לימודי תעודה אז-

היי, תיקון טעות – לתואר ראשון, מעל גיל שלושים לא צריך בגרות, אבל כן צריך פסיכומטרי. בכל אופן אם את לא מעוניינת בלעשות פסיכומטרי או בגרות ולא מעוניינת בלימודים בפתוחה, יש עוד אופציה שיכולה להתאים לך לדרישות. לימודי תואר ראשון בתחומי החברה וממשל במכללת בית ברל (קרימינולוגיה, מנהל ציבורי, ניהול מידע, שלטון מקומי). הסיבה שתוכניות אלו הן ללא תנאי קבלה כלשהם, היא שהתואר שמקבלים הוא תואר של האוניברסיטה הפתוחה. אבל, הלימודים נעשים במכללה ביום מרוכז מלא אחד בשבוע, ולא תצטרכי להתמודד עם כל החומר לבד (כמובן שיש למידה עצמית והגשת מטלות כמו בכל מקום אחר). היתרון הוא שהסטודנטים קבועים ואת לומדת עם אותם אנשים במהלך כל התואר שמרוכז כולו כאן בקמפוס של בית ברל. התוכנית מורכבת מקורסים של הפתוחה וקורסים של בית ברל, ובסופה את מקבלת תואר ראשון במדעי החברה והרוח מהאו"פ ותעודת התמקדות במקצוע שבחרת להתמקד בו מבית ברל. לדעתי הלימודים האלו יכולים להתאים לך מאוד, http://www.beitberl.ac.il/tearim/beducation/Pages/limudey_hevra_mimshal.aspx

למעלה