לימודי תאוריה..

lola2002

New member
לימודי תאוריה..

כמה זמן לוקח ללמוד לתאוריה.. המורה שלי אמר שגג 4-5 שעות ואני מוכנה. אני רוצה לעשות ביום רביעי השאלה אם אני אספיק ללמוד עד אז (התאוריה היא ב12:30) ככה שיש לי זמן גם בבוקר וגם היום קצת וגם מחר.. מה אתם אומרים??

chim chim

New member
4/5 שעות ???

אין מצב.(אלא אם יש לך זיכרון פנומנלי) אני למדתי פי 6 יותר מזה(אבל עברתי ראשון). המבחן הזה לא קל(בעיקר בעיקר החלק הטכני: מנוע וכל החארטה הזה) וכדאי לך ללמוד לזה טוב טוב! חתיכת באסה להכשל בזה.

Levos

New member
4 שעות מספיק בהחלט

המבחן קל מאד, ואפשר לענות על רוב השאלות בעזרת הגיון בריא. אם יש לך חוברת ללימוד תיאוריה פשוט תעברי עליה פעם אחת, זה אמור להספיק.

Superdror

New member
הכל תלוי ברמת

הידע הכללי שלך בנוגע לנהיגה. יש אנשים ש4 שעות זה די והותר עבורם ויש כאלו שזקוקים ליותר מזה. תתחילי ללמוד, תשקדי על החומר, תפתרי את חוברת המבחנים המצורפת לספר ואז תדעי אם את מוכנה או לא. בשום פנים ואופן אין לפסוח על שום חלק בלימודי התיאוריה(פרט לחלק של רכב דו גלגלי שמיועד ללומדים על אופנוע). בנוסף, הסתמכי על תחושותיך, אם תרגישי מוכנה תיגשי, אם לא, תדחי את זה קצת. דרור, לא סתם אני אומר לאנשים פה לעשות תאוריה לפני שהם מתחילים לקחת שיעורי נהיגה :) בהצלחה

driver2b

New member
הזמן הממוצע ללימוד לבחינת התיאוריה

הוא 12 שעות. יש שמסיימים את הלימוד ב-5 שעות ויש שמקדישים 30 שעות. להערכתי ב-5 שעות לא ניתן גם ללמוד וגם לתרגל מספיק (תלמיד ממוצע מתרגל 300-400 שאלות), אבל כמו שאמר קודמי זה תלוי ברמת הידע הכללי שלך בנוגע לנהיגה. המלצתנו: לגשת רק כשמוכנים חבל על עוד 113 שקלים. דרור, צוות Driver2b.co.il

ChilD SouL

New member
אני אומרת ש....

אני למדתי לתאוריה שבוע, קראתי את כל הספר מספר פעמים ועשיתי את כל המבחנים והשאלות מספר פעמים גם ומה
בכל זאת לא עברתי את התאוריה
תראי, לדעתי הרבה פה תלוי במזל כי אצלי בתאוריה כמעט כל הבחינה הייתה על מבנה הרכב ובעיקר על שמן ולחבר'ה שבאו להיבחן איתי היה רק תמרורים בלי שום שאלות אחרות ככה ש... בכל אופן, לדעתי 4-5 זה לא מספיק ללימוד ואם המורה שלך אומר שמספיק 4-5 זה רק מראה איזה מורה "טוב" הוא. שיהיה

funnydog

New member
עדיף ללמוד טוב

ולא לגשת סתם. חוץ מהמנוע המיותר רוב החומר חשוב גם לשיעורי הנהיגה.

yoavyoav

New member
תיאוריה = 90% מזל...

אני לא ילד מפגר. באמת. למדתי לתיאוריה 3 ימים שלמים, ונכשלתי בתיאוריה קלה. ניגשתי למחרת אחרי שאבא שלי הסביר לי קצת על המנוע ועברתי במבחן קשה מאוד. עצה שלי - תלמדי מעט זמן ותהיי מרוכזת כל הזמן הזה.

Superdror

New member
תאוריה = מזל?

אני מקווה שלא כולם חושבים כמוך ומשחקים משחקי מזל עם השאלות, אחרת המצב בארץ רק יחמיר. תאוריה היא דבר חשוב, חובה לקרוא הכל ולהבין.

mc bige

New member
מוסיף שאלה

נגיד אתם לומדים יום שלם נגיד יום וחצי איך אתם מחלקים את הזמנים? כאילו כמה זמן על התמרורים וכמה זמן על המנוע וכמה זמן על החוקים וכמה זמן על מבחנים וכאלה??

yoavyoav

New member
לא הבנת אותי נכון

חובה לקרוא הכל ולהבין, זה נכון. אבל שמעתי כבר על יותר מדי אנשים שלא למדו בכלל ועברו, ולהיפך. הבחינה עצמה כבחינה היא מזל, וגם פונקציה של ריכוז, מבחן קשה/קל וכו'.

yoavyoav

New member
לא הבנת אותי נכון

חובה לקרוא הכל ולהבין, זה נכון. אבל שמעתי כבר על יותר מדי אנשים שלא למדו בכלל ועברו, ולהיפך. הבחינה עצמה כבחינה היא מזל, וגם פונקציה של ריכוז, מבחן קשה/קל וכו'.

funnydog

New member
כלומר, זה לא 90% מזל...

ממה שאתה אומר דווקא משתמע שזה לא 90% מזל: ניגשת לתאוריה קלה - ונכשלת. למדת עם אבא, ניגשת לתיאוריה קשה - ועברת. מסקנה: הלימוד עזר! נכון, צריך קצת מזל בבחינה, אבל זה בשוליים (שאלה לפה ולשם). מי שלא יודע כלום לא יעבור, מי שיודע מצוין יעבור כמעט בטוח. מי שמתנדנד זקוק לקצת מזל. כלומר עדיף לגשת כשמוכנים ולא לשרוף עוד 113 שקל.

../images/Emo26.gif

אתם שמעתם על הדבר הזה תיאוריה דרך הבית ספר
הרבה חברות שלי ניגשו לזה ות'אמת זאת תיאוריה שהיא רק מזל
אני לא יודעת אם מביאים טפסים קלים יותר או מה היה שם אבל המון עברו את התיאוריה
4 מתוך 5 חברות שלי שניגשו לתיאוריה הזאת עברו 3 מתוך ה-5 למדו לתיאוריה. הילדה היחידה שנכשלה- למדה תיאוריה. 1 מאלה שעברו למדה - 3 האחרות לא למדו. ואחת מהן כשאני מראה לה תמרורים בכביש היא לא מזהה אותם - אז תגיד לי אתה שזה לא תלוי במזל אלא בשכל אם הילדה לא מזהה תמרורים אבל עברה את התיאוריה

למעלה