לימודי שפות

Yassi K

New member
לימודי שפות

שלום לכם, שמח שמצאתי את הפורום כי אני באמת בהתלבטות לפני ההרשמה ללימודים.. אשמח לכל עצה וכל דעה. אני מתכוון להתחיל את הלימודים בשנה הקרובה למרות שאני לא סגור לגמרי על כיוון בלימודים (מהרבה סיבות). אני ממש מתחבר לשפות.. עברית ואנגלית ברמה מאוד גבוהה וערבית ברמה סבירה. בעתיד הרחוק אני שואף לעבוד במשרד הביטחון בנושא שפות. בגלל שאין תואר שהוא נטו לשפות (חוץ מבלשנות אבל זה יותר מחקר שפות ולא למידה\התעסקות בדיבור). עברתי על כל המקצועות ולא מדבר אליי כלום מה שכן דיבר אליי: 1. יחב"ל וערבית. - לא בעד כלכך כי לא אוהב אזרחות. 2. מזרחנות וערבית. - לא בעד כלכך כי כל ההיסטוריה של המזה"ת לא בשבילי. אני כן רוצה ללמוד שפה (ואם אפשר אפילו כמה) והרי עדיף שפה שתעזור לי להתקבל בעתיד למקצוע המבוקש.. ולכן אני לא סגור על כיוון בלימודים.. אשמח לכל עצה תודה רבה רבה

תשובה למה אתה הולך לכיוון שפות מזרח תיכוניות קרובות ולא רחוקות יותר. מה עם לימודי סינית או יפנית? אתה יכול למוד תואר ראשון במזרח אסיה ואז להתמחות בסינית.

Yassi K

New member
היי עופר.תודה

חשבתי גם בכיוון הזה של מזרח אסיה וסינית\יפנית (אני גם מאוד אוהב) אבל אני באמת תוהה מה יהיה יותר פרקטי להמשך - לעבודה בעתיד שאני שואף לעבוד במשרד הביטחון. אני יאהב ומאמין שאסתדר בכל לימודי שפה+תרבות השאלה באמת לאיזה כיוון לקחת. שוב המון תודה

a1ex1985

New member
מה עם לימודי בלשנות?

אני עשיתי תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה (כי התעניינתי ביפנית, אחר כל כך גם למדתי קוריאנית) ובבלשנות באוניברסיטה העברית. יש שתי אסכולות הנלמדות בירושלים - גנרטיבית וסטרוקטורלית/מבנית. בבלשנות המבנית לומדים מגוון שפות כחלק מחובות התואר, יכול להיות שזה יעניין אותך. אני מאוד נהנתי מהחוג הזה.

למעלה