לימודי שפה זרה

bouvier1

New member
לימודי שפה זרה

בטח חלקכם למדתם בשנים האחרונות שפה זרה, ותוכלו לתת עצה... אני מתכוונת ללמוד שפה שלישית בקרוב (אנגלית היא, כמובן, השפה השניה שלי). על איזה שפה הייתם ממליצים? מבחינתי הקריטריונים הם שפה שאפשרי ללמוד אותה במסגרת קורסים (כלומר, לא השפה הכי קשה שיש..), רצוי שפה שתהווה יתרון מסויים בקבלה לעבודה בתחום שלי - הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים, שפה שתהיה שימושית בטיולים בחו"ל (כן ירבו, אני מקווה), ושפה שאתם באמת נהנים לדבר אותה ולקרוא אותה.. (איטלקית נראית לי שפה מהנה במיוחד :) ) האופציות שלי (לפי הקורסים הנלמדים בטכניון): יפנית, איטלקית, גרמנית צרפתית וספרדית. הרישום לקורסים נפתח עוד שבוע.. תודה לכל מי שיענה.

כרמית75

New member
שפות

ספרדית היא אחת השפות הנפוצות ביותר בעולם ויכולה לשמש אותך גם לטיולים וגם מבחינה מקצועית. אני אמנם לא שולטת בה אבל למדתי אותה כמה שנים והיא לא מאוד מורכבת ללמידה וגם מאוד יפה. איטלקית - מקסימה אבל תעזור לך רק באיטליה. היא גם מאוד דומה לספרדית בבסיסה אז יכול להיות שתסתדרי באיטליה עם ספרדית "מעובדת". גרמנית - שפה קשה במיוחד אבל אם את מוכנה לשבת ולחרוש ולתרגל, ניתנת ללמידה. הכלכלה הגרמנית היא מהחסונות בעולם ומבחינה עסקית שווה לשקול אותה. לגבי יפנית אין לי שום נסיון, אולי אחרים יוכלו לשתף בחוויות הלמידה שלהם.

bouvier1

New member
זה עובד גם הפוך? כלומר,

מי שיודע איטלקית מבין ומסתדר גם עם ספרדית? סוג של שתי שפות במחיר אחת? :) איטלקית אכן נפלאה, אם היא הייתה אחת מהשפות הנפוצות בעולם לא הייתה כאן שום התלבטות... לגבי גרמנית - למדת גרמנית? כמה זמן לקח לך להגיע לרמת שיחת חולין? למידה במסגרת קורסים בארץ מספיקה להגיע לרמה של שיחה קולחת? או אין בכלל טעם לנסות? האם גרמנית שימושית בכלל מחוץ לגרמניה ואוסטריה?

גרמנית

לדעתי היא שפה מאוד כדאית מבחינה מקצועית- וגם שוויץ נכללת במדינות הדוברות אותה. היא אולי קשה ללימוד (בערך 3 שנים לרמה טובה) אבל יש ביקוש. מבחינת טיולים- גרמנית לא תעזור, כי הם תמיד גם דוברי אנגלית. תמיד אפשר ללמוד גם ספרדית, אני מכירה אנשים שתוך כמה חודשים בדרום אמריקה כבר יכלו לדבר

TrigATUSA

New member
מבחינה מקצועית

קשה לראות איזה שפה תעזור לך מבחינה מקצועית בתחום שלך, אלא אם כן את רוצה להשתקע במדינה הדוברת את השפה בכל מקרה, להביא שפה זרה לרמה שבה את יכולה לעבוד בה בעבודה מקצועית הוא מסע של שנים ארוכות, ומאוד מאוד קשה אם לא גרים בסביבה הדוברת את השפה - ככה שהשיקול הזה לא מאוד רלבנטי באופן קלוש-אם לייעץ לפי הכיוון הכלכלי הגלובלי, את צריכה ללמוד סינית-מנדרינית - לזה יש את הסיכוי הרב ביותר להיות רלבנטי לקריירה העתידית שלך לגבי טיול - תלוי איפה, אבל טכנית ספרדית מכסה את השטח הגיאוגרפי הגדול ביותר (למרות שיש יותר דוברי סינית) לרמה של טיול (כלומר - שפה בסיסית) ספרדית לא מאוד מסובכת לרמה של בקיאות, זו שפה מורכבת מאוד, למרות שרוב הישראלים לעולםלא מגיעים לרמה הזו וחיים בתחושה שמדובר בשפה פשוטה (למשל - מבנה הזמנים מאוד מורכב) כמעט אף שפה לא "תסדר אותך" עם שפה אחרת, חוץ מאולי הולנדית/גרמנית וצרפתית/קטלנית

הייתי בסקנדינביה אחרי שידעתי כבר גרמנית

והערתי לפרופסור שאצלו ביקרתי, לתומי, שנורא קל לי להבין את השלטים, הכותרות בעיתון, נושאי ההרצאות וכו', בגלל שדנית/שוודית וכו' [כמובן לא פינית ששייכת למשפחת שפות אחרת] נורא דומות לגרמנית. הוא הסתכל עלי במבט ששמור למעני חתולים והסביר לי שלעולם לא אומרים לסקנדינבי שהשפה שלו דומה לגרמנית. אז אני לא אומרת.

גם הולנדית פתאום אני מסוגלת להבין

אולי לא הכל ובטח לא כשהם מדברים
אבל אם מחליפים את הK בCH ומתעלמים מכל מני אותיות מוזרות זה בהחלט דומה!

bouvier1

New member
רגע רגע..

הולנדית דומה למי? לגרמנית? אז אתם אומרים שמי שיודע גרמנית זה עוזר לו להבין קצת הולנדית ושוודית ונורבגית? השפות האלה קרובות כמו ספרדית ואיטלקית? זה יתרון עצום לגרמנית. זה אכן כך? אגב, קראתי שגרמנית היא השפה הנפוצה באינטרנט, אחרי אנגלית, ואילו ספרדית הנפוצה בעולם.

גרמנית אכן שפה חשובה

אבל בהשוואה למשפחת השפות צרפתית\איטלקית\ספרדית גרמנית, לדעתי, פחות קרובה לאחיותייה. אני אישית יודעת צרפתית וגרמנית. ספרדית היה לי קל ללמוד, רק שלא ממש דיברתי אותה אף פעם, אז זה לא התקדם לשום מקום. וכמו שציינו מתחתי לא משנה איזה שפה תבחרי מהשפות שציינת- זה בכל מקרה יעזור לך. ואם תראי שיחסית קל לך ללמוד שפות זרות, אל תתפשרי על אחת!

bouvier1

New member
רגע רגע..

הולנדית דומה למי? לגרמנית? אז אתם אומרים שמי שיודע גרמנית זה עוזר לו להבין קצת הולנדית ושוודית ונורבגית? השפות האלה קרובות כמו ספרדית ואיטלקית? זה יתרון עצום לגרמנית. זה אכן כך? אגב, קראתי שגרמנית היא השפה הנפוצה באינטרנט, אחרי אנגלית, ואילו ספרדית הנפוצה בעולם.

forglemmigej

New member
ערבית דומה לעברית?

אם לא למדת ערבית תוכלי להבין דובר ערבית שידבר איתך? השפות הסקנדינביות הכי דומות להבנה למעט איסלנדית שלא השתנתה כמעט מאות שנים והיא הכי עתיקה מכולן גם הכתב שונה. נורבגית דומה יותר לדנית מאשר שוודית ואפשר לדבר דנית עם נורבגי ושניהם יבינו אחד את השני . לא נראה לי שמישו שדובר צרפתית יבין דובר איטלקית למרות ששתיהן שייכות לקבוצת שפות רומאניות. תנסי לשוחח גרמנית עם הולנדי הוא ממש לא יאהב את זה.. באופן אישי הייתי הולכת על צרפתית . שפה קסומה ותיאטרלית.

גוזליה

New member
מנסיון אישי

כדוברת ספרדית, איטלקית רכשתי בקלות יחסית (הן לא מאוד דומות, אבל יש להן קווי דמיון מרובים לענ"ד) מסכימה שאיטלקית היא שפה מאוד מהנה. מסכימה (i'm on a roll here) מאוד עם הנקודה שטריג העלה- אם את לא מדברת את השפה על בסיס יומיומי, לא באמת תצליחי להגיע לרמה של לעשות עסקים באותה שפה (והיום האיטלקית שלי גרועה מאוד, פשוט כי אין לי עם מי לדבר אותה!) וסתם מנקודת מבט אישית לגמרי- אלא אם יש לך כרגע תוכניות קונקרטיות להגירה/טיול למקום מסויים, וסתם בא לך ללמוד שפה נוספת בשביל הכיף- פשוט לכי על אחת מהן וזהו
להזיק זה לא יכול.

tsurof1

New member
מניסיוני האישי, גרמנית

ואני אסביר: עובד איתי בחברה בשוויץ בחור איטלקי ומה הוא עושה? נכון- לומד גרמנית. את האיטלקית מהבית אין לו הרבה הזדמנויות להפעיל כי כל הפרויקטים והלקוחות הגדולים בתחום התוכנה הם באזורי דוברי גרמנית- שוויץ, גרמניה, אוסטריה. נכון שעל הנייר יש בשוויץ אזורים דוברי צרפתית ואיטלקית, אבל האזורים בהם עושים את עיקר העבודה הם אזורים דוברי גרמנית.

נכון, עיקר העבודה בחלק הגרמני

אבל האמת אני לא ממש מבינה למה, זה לא שהצרפתים עובדים פחות קשה מהגרמנים.. אוף אני כבר מתה לעבור ללוזאן או ז'נבה נמאס לי כבר מהגרמנית השוויצרית הזאת.. יותר מדי "ח" שכבר כואב לי הגרון רק מלשמוע אותם!

bouvier1

New member
תודה לכל מי שהגיב!! עוד שאלה קטנה

נראה לי אני אתחיל גרמנית, ואם יהיה קשה מדי אני יעבור לאיטלקית. יש לי תוכנית לנסוע לחו"ל אחרי סיום התואר ולעבוד שנה שנתיים במקום קסום (אין לי תוכנית למקום מסויים) בשביל החוויה. לא כי אני מצפה לעשות מיליונים, אין לי ציפיות להתעשר מזה, כן יש לי ציפייה שכשאהיה מהנדסת ישלמו לי מספיק בשביל להחזיק את עצמי ולטייל הרבה ברחבי המדינה. בהתחשב בזה - גרמנית עדיפה, נכון? כי היא חולשת על יותר שטח באירופה? גרמנית מאפשרת להסתדר בהולנד יותר בקלות? וחוץ מזה - אשמח לשמוע חוות דעת האם התוכנית שלי נשמעת מעשית (יש לי אזרחות גרמנית). גם מבחינה שלא יהיה לי ניסיון בתחום האלקטרוניקה כשאסיים את הלימודים. אני לא אוכל לחכות ולצבור ניסיון שנה, כי אחרי שנתיים אני אהיה חייבת לחזור לארץ (להתחתן, להקים משפחה, להתחיל תואר שני)...

TrigATUSA

New member
לא רשמת עוד כמה זמן את מסיימת את התואר

אבל מבחינה מעשית, תוך שנה עד שלש שנים לא תהיה לך גרמנית ברמה שמאפשרת לעבוד במקצועך במקום שדורש גרמנית כשפה עיקרית המקום היחיד שבו יש לך סיכוי סביר למצוא עבודה במקצועך יהיה דובר אנגלית - כלומר בעיקר, בריטניה, אירלנד או חברה במקום אחר באירופה בה השפה הראשית היא אנגלית (יש כמה כאלו באירופה) ממילא, עם תואר ועם 0 ניסיון הסיכוי שלך למצוא עבודה במקצועך (אפילו עם אנגלית מושלמת) הוא לא גדול במיוחד מאוד יגדיל את הסיכוי אם בזמן הלימודים תצליחי להתקבל ולעשות INTERNSHIP במדינת היעד שלך, אבל כאמור זה ידרוש שליטה מצויינת בשפה המקומית

bouvier1

New member
אני מסיימת תוך שנתיים וחצי

קודם כל - מה זה INTERNSHIP ? יש לי שנתיים וחצי ללמוד גרמנית, אבל לא התכוונתי לעבוד בגרמנית (לא באתי לסבול). המטרה בלמידת השפה היא אך ורק למטרות תקשורת עם אנשים ברחבי אירופה, כי בשנתיים האלה אני מתכוונת לטייל לחרוש את כל אירופה לאורכה ולרוכבה. חוץ מזה, כל העניין הזה שבלי ניסיון אי אפשר למצוא עבודה, הוא קצת פרדוקסלי... מה, כל המהנדסים נולדים עם נסיון? גם בבריטניה מהנדסים צריכים להתחיל מאיפשהו. בארץ אין בעיה למצוא עבודה בלי נסיון, למה בבריטניה יש? מה זה INTERNSHIP ?

גוזליה

New member
"התמחות" או "משרת סטודנט" (אם אני לא טועה כך

היא נקראית בארץ)- גם בעלי מהנדס, וההמלצה היא להתחיל לעבוד כבר במהלך הלימודים כדי לצבור נסיון. וברור שכל אחד צריך להתחיל מאיפושהו, במקרה הזה, INTERNSHIP היא הפתרון. והמלצה קטנה? אם את רוצה לחיות/לעבוד בחו"ל, השוואה לנורמות הקיימות בארץ היא די מיותרת. נכון שבארץ מתקבלים לעבודה גם מהנדסים חסרי נסיון, אבל סתם דוגמא- ברוב מקומות העבודה אפשר לבוא בג'ינס וטישירט לעבודה- ברוב מקומות העבודה כאן מגיעים עם חליפה ועניבה. שוק העבודה מאוד שונה ממדינה למדינה, והשוואה "ישירה" לא תועיל כאן.

TrigATUSA

New member
נראה לי שיש כאן חוסר הבנה

את רשמת כן יש לי ציפייה שכשאהיה מהנדסת ישלמו לי מספיק בשביל להחזיק את עצמי ולטייל הרבה ברחבי המדינה. כלומר, הבנתי מזה שברצונך לעבוד במקצועך באירופה על כן, ההערות המקצועיות שלי מתייחסות לאפשרות הזו אם את רוצה עבודה מקצועית (כלומר עבודה ש"תשלם לך יותר בגלל שאת מהנדסת"), תצטרכי לדבר את שפת המקום אם את חושבת שמקורס בטכניון תגיעי לרמת עבודה בשפה כל שהיא, או שאת חייה באשליות או שאת מוכשרת לשפות בצורה יוצאת דופן אם את לא מתכוונת לעבוד במקצועך באירופה, אלא מכל הבא לייד, השאלה שלך קצת חסרת פשר. זה שאת "מהנדסת" לא יגרום למעסיק שלך לשלם לך יותר אם את עובדת בתור מלצרית בקיצור, לא נראה שמשנה איזה שפה תלמדי עכשיו - אין לזה באמת השפעה על יכולת העבודה שלך באירופה זה יכול לעזור קצת על מנת לטייל, אבל עוד לא נתקלתי באירופה במקום בו אי אפשר היה להסתדר כתייר עם אנגלית וקצת סבלנות

למעלה