לימודי שוק ההון

tziont

New member
לימודי שוק ההון

אני מעוניין להתחיל ללמוד את הנושא של שוק ההון והשקעות. יצא לי לשוטט קצת באינטרנו וראיתי שיש מלא קורסים בנושא של כל מיני חברות ובתי מסחר. אני מניח שלכל אחד יש את החסרונות והיתרונות אבל בגדול כולם נותנים בערך אותו דבר אבל... חשבתי בהתחלה להתחיל את כל נושא הלימוד בצורה עצמאית באמצעות האינטרנט, אז חשבתי אם יש למישהו אתר מיוחד שהוא מכיר או חוברת או כל דבר אחר שיכול לעזור ללמוד את הנושא. חוץ מזה אני חייב לשבור מיתוס קטן זה נכון שלימודי כלכלה ומנהל עסקים שונים בתכלית מלימודי שוק ההון זה אומר שבוגרי תואר ראשון בנושא לא בהרכח ידעו לסחור בבורסה...? תודה!!

noam4u

New member
תשובות

יש ה-מ-ו-ן חומר באינטרנט ויש גם כמה ספרים טובים. לימודי כלכלה או מנהל עסקים לא קשורים בכלל לשוק ההון וכל קשר הוא מקרי בהחלט.... שברתי מיתוס? :=)

מה שכן, בשביל לעסוק היום בשוק ההון

ולהשתלב בבית השקעות או בנק (או בכל חברה כלכלית אחרת שמחשיבה את עצמה) תואר ראשון בתחום כמו כלכלה/מנע"ס/חשבונאות הוא דיי הכרחי. בתור מתמחה בבית ההשקעות הגדול במדינה, לא מקבלים להתמחות אף אחד לא אקדמאי עם תואר ראשון לפחות.

shoham717

New member
לימודי שוק ההון

תשמע אני מציע לך לוותר בקשר לשוק ההון מהסיבה היא שרוב האנשים שעובדים בשוק ההון לא מסבים שום תועלת לאף אחד ואני אסביר. בשנה שעברה כל הקופות והקרנות רשמו הפסדים אדירים של 40% ובמקרים טובים 20%. אף אחד לא הרוויח מהירידות בשוק. בשנה שעברה גם מי שלא למד ואין לו ידע יכול היה להפסיד את הכסף הזה. לא צריך מומחים אם הם לא יודעים לנצל מצב של שוק דובי ולהרוויח מיליונים. 99% מהאנשים שעובדים בשוק ההון יכולים להיות מוחלפים בקופים ורובוטים שמשקיעים על פי הגרלות ואז התוצאות אפילו היו הרבה יותר טובות. אם אתה רוצה להיות משקיע טוב אתה צריך ללמוד מהטובים ביותר: אז הספר הראשון שאתה צריך לקרוא הוא הליכת אקראי בוול סטריט זה השם בעברית. או באנגלית RANDOM WALK ON WALL STREET ככה אתה תבין איך המומחים מפסידים את הכסף שלך. אם תרצה פעם באמת להיות משקיע טוב אז תצטרך לעבוד קשה או ללכת בדרכו של וורן באפט. לכן הספר השני המומלץ: דרכו של וורן באפט. עזוב את כל מה שאחרים יגידו בקשר למט"ח ובחירת מניות. אף אחד לא יודע כלום וכולם יודעים להפסיד כסף מצוין כשיש ירידות. בהצלחה ואני מקווה שעזרתי

tziont

New member
לא הבנתי תכוונה שלך

מצד אחד אתה אומר לי לוותר מהתחלה ואחר כך אתה ממליץ לי לקרוא שני ספרים!?@ בכל אופן לא יודע איך הגעתם למסקנה שאני רוצה לעבוד בתור מנהל השקעות, בסה" רוצה להשקיע כסף שלי, ולפני שאני עושה את זה נראה לי שכדאי להבין קודם כל איך המשחק עובד כדי לדעת מה לעשות איתו. חוץ מזה יש למישהו אתרים שהוא יכול להממליץ עליהם?

Tastymus

New member
המלצה לבלוג מאוד טוב

תתחיל עם בלוג מאוד מוצלח, יש שם גם רשימת ספרים מומלצים לקריאה... אני התחלתי בכמה מהספרים הללו, והם מאוד עזרו לפתח דרך חשיבה בקשר לשוק ההון. http://www.lichyot.com

למעלה