לימודי רפואה

nvcella

New member
לימודי רפואה

שלום, אני בדילמה קשה אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי אני מעונינת ללמוד רפואה בארץ, וממוצע הבגרויות שלי אינו מספיק גם במידה שאוציא 800 בפסיכומטרי - דיברתי עם האוניברסטאות והם כרגע לא מוכנים להתחשב בנסיבות חריגות, נגיד שבהן הציון הפסיכומטרי שלי הוא גבוה במיוחד (נגיד - 780) ומאלצים אותי במקביל לשפר את הבגרויות אני עוד מעט בת 25, ניסיתי לשפר את הבגרויות מספר פעמים במתמטיקה ופיסיקה (עשיתי 5 יח"ל) , אבל הבעיה היא שבגלל שפיצלתי אותן, ולא עשיתי את כל השאלונים במתמטיקה באותו מועד (זה היה לפני כמה שנים טובות) שנה אח"כ שינו לי את השיטה ולא החשיבו לי את הציונים מהבחינה הקודמת, כנ"ל לגבי פיסיקה. בקיצור יצאו לי ציונים ממש נמוכים שלא משקפים באמת את היכולות שלי (רק במקצועות האלו) וזה כמובן הוריד איתו את ממוצע הבגרויות אני כבר אמרתי נואש מלשפר בגרויות וזה נראה לי כמו טרחה שלא שווה את הסיכון. מה גם שאני אפספס את שנת הלימודים הנוכחית. השאלה שלי היא אם שווה לעשות מכינה במקום, למרות שזה גם אומר שאבזבז שנה, אבל השאלה אם זה מגדיל את סיכויי להתקבל בכל זאת לרפואה? או שאעשה את המכינה ובסוף לא אתקבל? או שעדיף לי להתחיל בתואר ראשון נגיד במדעי החיים, ובסיום התואר לנסות להתקבל לרפואה לבעלי תואר ראשון.. גם וטרינריה זו אופציה אגב. מה אתם אומרים? מישהו יוכל להושיע? כמובן שאתייעץ גם עם האוניברסיטה, אבל אני מעדיפה לשמוע כמה שיותר דעות. תודה!

futureman

New member
דעתי

לדעתי ולפי מה שיצא לי לשמוע ממספר אנשים, קל יותר להתקבל ללימודי רפואה במסגרת התוכנית הארבע שנתית. נראה לי גם עדיף להתמקד בלימודי תואר ראשון ולצבור שנות לימוד אקדמיות במקום לבזבז זמן במכינה, כשיש ברירה אחרת. הדרישה לממוצע משוקלל 80 בתואר היא יחסית סבירה ואינה מצריכה השקעה לימודית רבה או כישורים אינטלקטואליים יוצאי דופן. במקום מדעי החיים, נראה לי עדיף לשקול תחומים אחרים ממקצועות הרפואה, "פרקטיים" ונדרשים יותר בשוק העבודה (למשל, רוקחות). לבוגרי לימודי ביולוגיה, ביוטכנולוגיה וכו' האפשרויות התעסוקתיות מצומצמות יחסית (גם עבור בוגרי תארים מתקדמים בתחום) וחלקן אף רחוקות מלהיות מתגמלות... בדרך זו את "מרוויחה" על הדרך תואר במקצוע נדרש ופותחת בפנייך אופציה עם סיכויים טובים יותר להשתלבות בתוכנית מקוצרת ללימודי רפואה ו/או לצאת לשוק העבודה. במסגרת תחום לימודים זה, כדאי להקפיד להשלים את כלל מקצועות הליבה המהווים תנאי קבלה לתוכנית (לקחת כקורסי בחירה חופשיים את אלה שלא נכללים בתוכנית הלימודים עצמה) ובכך לחסוך השלמות מיותרות בעת הגשת מועמדות. ישראל, בדומה למדינות מערביות נוספות, סובלת וצפויה להמשיך לסבול משיעור הולך וקטן של רופאים באוכלוסייה, כך שאני מאמין שהתוכנית הארבע שנתית לא תגנז בשנים הקרובות (אם כבר, אולי תתרחב יותר). בהצלחה בכל דרך שתבחרי

nvcella

New member
תודה רבה

על התשובה המשקיעה והמעמיקה :) גם אני בעצמי הרגשתי יותר בנוח עם כיוון התואר, אבל המצב כרגע הוא שכנראה גם לרוקחות לא אוכל להתקבל על סמך הציונים, והאופציה הכי טובה שלי היא מדעי החיים בכל אופן המון המון תודה ואם יש לך עוד אינפוטים או רעיונות יצירתיים שלא חשבתי עליהם כמובן שאשמח לשמוע!

למעלה