לימודי רפואה

Tomer2410

New member
לימודי רפואה

שלום, רציתי לשאול איך הולכים לימודי רפואה בחו"ל - בדגש על מדינות דוברות אנגלית, ארה"ב, אוסטרליה, בריטניה וכו'. בכולם לומדים בקולג' פרי-מד או משהו אחר כתואר ראשון ואז הולכים למד סקול? כמו כן, כמה קשה להתקבל לאוניברסיטה טובה ומכובדת בארה"ב, בהנחה שיש לי ממוצע בגרויות של בערך 111-112 ? איזה מבחנים צריך לעשות בשביל להתקבל? כמה זה עולה בערך? ( יש לי אזרחות גרמנית - האם יש סבסוד כלשהוא?) תודה.

d a p h n a

New member
ממה שאני מבינה מהמומחים כאן בפורום

בארה"ב, לפחות, די בלתי אפשרי להתקבל ללימודי רפואה בלי גרין קארד או אזרחות אמריקאית.

Philip Jr

New member
שתי תשובות חלקיות

א. ממוצע בגרויות בחו"ל הוא ללא בונוסים, ולכן לא 111-112. ב. אין שום תועלת באזרחות אירופאית בקבלה ללימודים בארה"ב.

הרבה זמן לא הייתי.. חזרתי לתת תשובות

בריטניה הלימודים כמו בארץ- 6 שנים. באוסטרליה (אם אני לא טועה) ובארה"ב יש קולג'. לא חייבים ללמוד פרה-מד כדי ללמוד רפואה. צריך ללמוד מספר קורסים מסויים שנוגע לרפואה אבל זה יכול להיות במסגרת ה general education. טובה ומכובדת - מה ההגדרה הזו? את מדברת על ייל או על משהו ב top 50. ממוצע בגרויות - זה נכון שאין תוספת בונוס, אבל ברור שהם מתחשבים בזה שעשית 5 יחדות ולא 4. ככה שעדיין יש "בונוסים". בלתי אפשרי כמעט להתקבל - כבר אמרתי כמה פעמים שהרוחות שנושבות פה בפורום לא מאוד מעודדות וזה א ממש לרוחי. זה נכון שמעט מאוד ישראלים לומדים רפואה ממגוון סיבות אבל זה לא אומר שאת\ה לא תוכל למממש את החלום שלך. לכי על זה. (אבל למה לא ללמוד בארץ זהעוד שאלה)

למעלה