לימודי רפואה סינית

לימודי רפואה סינית

שלום לכולם, אני מתעניין בלימודי רפואה סינית מזה כמה זמן ויש לי מספר שאלות, אודה מאד לעוזרים.

הייתי בפגישות ייעוץ בכמה מוסדות בהן כל אחד ניסה לשכנע אותי מדוע אצלו הכי כדאי לי ללמוד, מה שהוציא אותי דיי מבולבל.

מדובר במסלול המלא הארבע שנתי ולא בקורסים מסויימים.

האם באמת יש מוסד לימודים שבאופן עיקבי מוציא בוגרים יותר מקצועיים,עם נסיון קליני גדול,שמועדפים ע"י מעסיקים? (מנסיונכם כסטודנדטים, מרצים, מעסיקים וכקולגות לאותו התחום). או שמא הכל עניין של התאמה אישית שלי למוסד? האם יש מוסדות שמתמחים בתחום ספציפי מסוים בתוך הרפואה הסינית?

אבקש ממכם בתמימות, להיות אובייקטיבים ככל האפשר.

בנוסף הייתי שמח לדעת,אם תסכימו לשתף, מה הן אפשרויות התעסוקה בתום הלימודים? (חוץ מבקליניקה פרטית). האם יש במקצוע פרנסה מכובדת? האם קשה למצוא עבודה? ומה השכר הממוצע נגיד בקרב שכירים בקופות חולים\בית חולים\ספא וכדומה.

מה ההבדל בין הרמות השונות בתחום המגע (נגיד טווינא או שיאצו), תעודת מטפל,מתמחה, בכיר... מבחינת תעסוקה? האם באמת ניתן למצוא עבודה (לא כפרטי) אחריי שנת לימודים הראשונה או השנייה?

אשמח מאד גם לתשובות מנסיונכם האישי, תודה לעונים ויום טוב :)

ינוקא1

New member
היי.

בגדול רוב ככל המכללות במסלול ה4 שנתי הן מכללות טובות , הן גם מוכרות על ידי האגודה לריפוי סיני.

אינני מכיר מקום המוציא בוגרים המועדפים על ידי מעסיקים.
בגדול בתחום הדיקור השוק הציבורי די "רווי" , ולא קל למצוא עבודה.

בתחומי המגע - טווינא שיאצו ועיסוי , המצב טוב יותר.

בכל אופן :
קשה למצוא עבודה , השכר נמוך , ולפני כמה שנים היתה שביתה אצל המטפלים בקופת חולים (שלדעתי הם דווקא בני מזל יחסית לרוב המטפלים).
לא ידוע לי על משהו שהשתנה מאז :

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3353963,00.html

הנקודות הטובות -

ניתן למצוא עבודה בספאים וכדומה , אם למדתי עיסוי בשנה הראשונה.

אם בכל זאת שרדת את השנים הראשונות , יש סיכוי טוב שתצליח.
אם יש לך את האישיות להיות "עצמאי" , יש סיכוי שתצליח.
ואם אתה החלטת שזה המקצוע שלך , ואתה הולך לעשות הכל כדי להצליח בו , אז אני כן חושב שכדאי לך.

ההמלצה שלי היא לעבוד במקביל ללימודים , ולפתח קריירה בתחום אחר במקביל.
כך תוכל לפתח קליניקה לאט לאט.

למעלה