לימודי רוקחות..

ortall4

New member
לימודי רוקחות..

אני מעוניינת לעשות תואר אקדמאי ברוקחות, רצתי לברר מהי רמת הקושי בזה? מה ציון הפסיכומטרי הנדרש? איך המשכורת של אדם העובד בתור רוקח, סבירה? אודה לכם מאוד אם תעזרו לי!

Kitty Pryde

New member
רוקחות

1. רמת קושי זה דבר סובייקטיבי... כנראה שהתואר קשה יותר מביולוגיה וקל יותר מהנדסת חשמל... (אני קובעת את זה לפי ממוצעי ציונים של אנשים שאני מכירה...) 2. ציון הפסיכומטרי תלוי בממוצע הבגרויות- צריך לשחק עם מחשבוני האוניברסיטה כדי לבדוק. 3. כן, סבירה. בצפון פחות מבמרכז.

yonatanma

New member
מצטער על הניג'וס אבל אם אפשר עוד כמה שאלות..

מבחינתך מה ההבדל בין רפואה לרוקחות.. שמתי לב שיש המון קורסים חופפים בין רפואה לרוקחות כולל אנטומיה פיסיולוגיה היסטולוגיה וכו'. למה בכל זאת בחרת לאחר סיום התואר בכל זאת להירשם שוב לרפואה? תודה!

Kitty Pryde

New member
שאלות קשות

ההבדל בין רפואה ורוקחות? זה מקצועות שונים. קשה לענות על זה כי גם ברוקחות וגם ברפואה יש מסלולים מגוונים והרבה דברים שונים שניתן לעשות עם המקצועות. רוקחות קלינית הכי דומה לרפואה. ההבדל: לא מאבחנים, רק ממליצים על טיפול (דגש על הממליצים, לא מחליטים- הרופא קובע בסוף) יש הרבה קורסי יסוד חופפים אם כי ברוקחות יש פחות דגש על היסטולוגיה, אנטומיה ופתולוגיה למשל ויותר על פרמקולוגיה וכימיות למינהן. למה בחרתי להרשם לרפואה? כי הבנתי שהרצון להיות רופאה לא יעזוב אותי עם הזמן

yonatanma

New member
אוף.. החלטה מאוד קשה..

כנראה שגם אותי ההחלטה להיות רופא לא תעזוב. לפחות לא בזמן הקרוב.. כנראה שאחרי השיחה עם רן (הרוקח הקליני) ועם עוד כמה רוקחים ורופאים עתודאים בשבוע הבא אניאשב עם עצמי ואמנה יתרונות וחסרונות לכל מקצוע ואנסה לפסול אחד מהם.. עוד שאלה קטנטנה.. הלכת לרוקחות מכיוון שבהתחלה חשבת שזה יתאים לך או מכיוון שלא התקבלת לרפואה וחשבת בינתיים לעשות תואר? סליחה על כמות השאלות ב-2 היממות האחרונות.. זה פשוט שאין לי כל כך את מי לשאול בנושא הרפואה והלימודים..

yonatanma

New member
חח ..

אז ניסית רפואה לא הצלחת פעם ראשונה הלכת לרוקחות ועשית 2 תארים (רוקחות קלינית זה תואר שני לא?) ואז התקבלת לרפואה ע"ס ממוצע אקדמי.. וואו.. אז נראה לי גם אני אנסה רפואה ובמקביל גם רוקחות.. אבל עדיין ההחלטה קשה..

yonatanma

New member
היי..

שלום! אני עוד לא סטודנט (מתלבט קשות בין רפואה לרוקחות קלינית ונוטה יותר לרפואה
) אבל אנסה לענות לכמה משאלותייך: את ציון הפסיכו' הנדרש או בעצם האם נתונייך מתאימים תוכלי לבדוק באתר של האוניברסיטה העברית. על שתי השאלות האחרות אני הרצתי חיפוש בפורומים שונים (כחלק מהתלבטותי..) והתשובות שמצאתי הן: רמת הקושי תלויה בך. ממה שהבנתי התואר כולל הרבה כימיה לסוגיה כך שקחי את זה בחשבון. בעיקרון הבנתי שיש לו מקום טוב באמצע ביחס לרמת הקושי בתארים אחרים. לאחר סיום התואר את יכולה לעבוד ב-3 אפיקים: 1. רוקחות קהילתית - שכר יחסית גבוה (ממה ששמעתי 40-50 לשעה אבל קחי בעירבון מוגבל..) - העבודה היא בעצם כמו שהרוב מכירים רוקח = מכירת תרופות בסופר פארם או קופ"ח. 2. רוקחות בתעשיה - כוללת מו"פ בתעשיות פרמצבטיות, אישורי תרופות מול משרד הבריאות והFDA . קצת יותר נמוך מהרוקחות הקהילתית אך יותר גבוה מאפשרות מחקר בתור רוקח בבי"ח ששם המשכורות ע"פ הבנתי ברמת המינימום. 3. רוקחות קלינית - דורשת תואר שני אך אפיק עבודה זה הוא הכי מעניין לדעתי. היא כוללת עבודה כחלק מצוות בית החולים והרוקח הקליני בעצם מייעץ לרופא או בעיקרון לצוות המטפל על טיפול תרופתי מדוייק לחולה מסוים (ע"פ ההיסטוריה הרפואית שלו ומצבו הרפואי הנוכחי). כאן לגבי משכורת לא יודע. כל מה שרשמתי כאן הוא ממידע שקיבלתי מאנשים ומפורומים שונים לכן קחי הכל בעירבון מוגבל ואל תעשי החלטה לפני שאת מדברת עם רוקח או שניים. בכל מקרה בהצלחה!

IngaS

New member
סוף סוף שימוש לידע...

1. התואר ברוקחות בעיקרו עמוס מאוד (200נ"ז), יותר עמוס מאשר קשה מחשבתית (כמו תואר במתמטיקה למשל)... יחסית קשה להתקבל אליו אם להשוות לביולוגיה וכימיה...קל יותר מרפואה...:) 2. ציונים נדרשים הם סביבות 700, לפעמים קצת פחות כתלות בביקוש באותה שנה וכתלות בגובה ממוצע ציוני הבגרות שהשגת. 3. משכורת בבית מרקחת פרטי היא סביבות 50-60 שח לשעה, כאשר בצפון עקב עודף ביקוש השכר נופל גם ל40... בקופ"ח המשכורת יותר סביב ה60 שח לשעה.... בתעשייה השכר נמוך אך תוך שנה שנתיים יודע להשוות לקהילה ולהמשיך לטפס (בניגוד לקהילה..) בתי חולים השכר אכן הכי נמוך, אך בעיקר יש תנאים (לאמהות, למבוגרים וכו) 4. ההבדל בין רופא לרוקח.....תפקידים שונים, אפיקי התקדמות שונים...פה ושם יש חפיפה....רוקח שם דגש בייעוץ בנוגע לטיפול שניתן, מהווה בקרה להחלטותיו של הרופא בכל הנוגע לטיפול תרופתי, הרוקח יכול להתפתח לכיוון של פיתוח תרופות, רגולציה של תרופות, נותן ייעוץ בנוגע למוצרי טבע ותרופות ללא מרשם (ויש המון).... רופא נועד לתת אבחנה..וכן קובע טיפול...רופא גם הוא יכול למצוא עצמו עובד בחברת תרופות כמנהל רפואי למשל, הוא לא יוכל להיות רוקח אחראי שקובע את ייצור והתנהלות של התרופה.... וואי הגזמתי עם המלל פה...פה נפסיק....

למעלה