לימודי קופירייטינג

RYaniv

New member
לימודי קופירייטינג

אהלן. אני חייל בחפשש, משתחרר בעוד מס' שבועות, ועדיין בוחן את צעדי הראשונים באזרחות. שוקל לעשות פסיכומטרי, עבודה, טיול וכו'. בכל אופן, מכיוון שאני מתעניין בקופירייטינג ואין לי מושג בגרוש על הדרישות, הקורסים, בתי הספר וסוגי הקורסים, הייתי רוצה לשמוע קצת בנושא. קודם כל, מה צריך לעשות לפני (כל הטררם של קבלה לאוניברסיטה למשל, בגרויות, פסיכומטרי...), האם זה כולל תואר, האם צריך תואר, כמה זמן הקורס, מה קורה בסוף הקורס, איפה מומלץ לעשות את הקורס (קראתי הודעות ישנות אבל לא יודע כמה הן רלוונטיות לבתי הספר ולקורסים שקיימים עכשיו), האם כדאי לטייל קודם לפני שמתחילים ללמוד וכו' וכו'. יצא טיפה ארוך אבל זאת לא היתה הכוונה. ותודה מראש על התשובות.

גת וייס

New member
לקראת לימודי קופירייטינג

היי יניב, בכדי לתקבל לקורס קופירייטינג אין צורך בתואר או בפסיכומטרי. רוב בתי הספר דורשים תעודת בגרות, אבל הם לא יותר מדי מקפידים על זה. אם אתה מוכשר - תתקבל גם בלי. הקורס אורך כ-9 חודשים ובסופו אתה מקבל תעודה (לא תואר) ונשלח לעולם האכזר שבחוץ
כמי שלמדה קופירייטינג במקביל לשירות הצבאי, אני בהחלט ממליצה לך לטייל לפני שאתה עושה את צעדיך הראשונים בענף. הענף הזה ממכר, ואתה עלול למצוא את עצמך, כמוני, 6 שנים אחרי השחרור ללא טיול אחד ראוי...

RYaniv

New member
עוד שאלה

מה לגבי תואר באוניברסיטה בנוסף לתעודה? רצוי שיהיה או שזה בגדר אופציה בלבד ? ודבר נוסף, במידה ועכשיו יש לי תעודה ביד עם תיק עבודות וזה, כמה מקומות עבודה אפשריים כבר יש? זה רק משרדי פרסום או מקומות נוספים ?

גת וייס

New member
מקומות עבודה אפשריים לקופי

בעיקר משרדי פרסום, משרדי אינטראקטיב, סוכנויות דיוור ושיווק ישיר.בקשר לשאלתך הראשונה, ממליצה שתציץ בשרשור הזה

לך תצוד פרות בהודו

א. זה לא תואר ב. לא צריך בגרות / פסיכו וכדומה ג. קורס ממוצע נמשך כ-9 חודשים, פעמיים בשבוע ד. מה קורה בסוף הקורס? או שאתה הולך הולך לצוד פרות בהודו או שאתה מוצא עבודה בתחום טיפ ממני... תתחיל לחדד את החנית. כל אחד עשה את הקורס בממסד אחר, אני אישית עשיתי בבצפר. לפרטים נוספים תכתוב בגוגל הבצפר ACC עבודי

אורז

New member
דורי, איך בביצפר?

כמי שסיים את הלימודים לפני למעלה מחודש אתה יכול לספר האם הביצפר עוזר לך להשיג ראיונות עבודה? האם עבד איתך על תיק עבודות? כמה בוגרים של הקורס הצליחו להשתלב במשרדים ובאופן כללי האם אתה מרגיש שהלימודים בביצפר עוזרים לך בראיונות שלך כיום?

אז ככה...

הבצפר הפנה אותי למספר משרדים, בכנות, כמחצית מאותם משרדים, קיבלו אותי לראיון כמחווה למורים שלי ולאו דווקא מפאת צורך בקופירייטרים. את רוב הראיונות השגתי בזכות עצמי, למדתי שכנות, הומור וקצת קריאייטיביות עוזרים בהשגת אותו ראיון עבודה מיוחל. רוני ועופר עברו איתנו על תיק העבודות מספר פעמים ולאורך כל השנה. וגם לאחר סיום הלימודים הם ממשיכים לייעץ ולסייע. למיטב ידיעתי כ-7 חברים וחברות עובדים בתחום. (מתוך 20 רציניים, שסיימו את הקורס עם רצון אמיתי להשתלב בתחום) אני אישית עוד לא מצאתי עבודה... צריך מישהו שידע איך "לאכול" קופירייטר כמוני. סה"כ היה קורס מצויין, למדתי, השכלתי, השתפרתי והתייעלתי,רכשתי כלים ופגשתי אנשים איכותיים. מקווה שעניתי לכל שאלותייך אורז המשך שבוע טוב

לך על ACC

"עבודי" - קישקוש.. "חשיפה" מה זה בכלל? והבצפר הוא לא יותר מקוריוז מוקיוני... תערוכת הסיום שלהם היתה מזעזעת. תשמע. לך על בית ספר שיש לו נסיון..תרצה גרנות הוציאה כ95% מהקופי בארץ. מקסימום, אם לא תתקבל אצלה תלך לבצפר. בהצלחה.

10יוסי10

New member
מה הקשר?

למי בדיוק את מייעצת ללכת ל-ACC? לאחד שסיים כבר את הבצפר? אני מבין שנורא היה דחוף לך לייחצן את תרצה, אבל לפחות תעשי את זה בחוכמה.

10יוסי10

New member
אלוהימה - סליחה... טעות שלי

לא קראתי את תחילת השרשור... (רק צריך לדעת לשרשר
)

גת וייס

New member
נראה לי שבקרוב נפתח קומונת לימודים

ונעביר לשם את כל השאלות בנושא...
כל אחד כאן ימליץ לך על בית ספר אחר לפרסום. הרוב כאן לא מאוד אובייקטיביים (בוגרי אותו בית ספר, סטודנטים נוכחיים, מלמדים בו, סתם "שתולים" וכן הלאה). לכן אני מציעה לך לעשות חיפוש בפורום, לקחת הכל בערבון מוגבל ולבדוק בעצמך מה הכי מתאים לך.

niv tsarut

New member
אלוהימה

בגימטריה זה 7 וגם "אני תרצה אני" בגימטריה, זה 7. שבת שלום.

אווז82

New member
שאלה בערך באותו נושא

אני מקווה שאני פועל לפי כללי השירשור, אם לא סילחו לי, אני חדש... אני מתעניין בתחום השיווק והפרסום, לא כל-כך לכיוון של עבודה בתחום אלה כידע משלים כעצמאי (מתחיל) השאלה היא האם בתי הספר שמוזכרים כאן נותנים לי בקורסים שלהם (הכללים, לא אלו המיועדים למקצועות ספציפים) משהוא שתואר מנהל עסקים לדוגמא לא נותן לי? מקווה שהובנתי תודה מראש!

גת וייס

New member
התואר הוא די תיאורטי

קורס קופי הוא מאוד מעשי, אבל אני לא בטוחה שזה בדיוק מה שמתאים לך כבעל עסק עצמאי בתחום אחר. ממליצה על קורסים מעשיים בנושא שיווק ופרסום שמועברים במרכזי העשרה למנהלים, כדוגמת המל"ן או המי"ל.

niv tsarut

New member
מתי כדאי לטייל, אתה שואל?

אז ככה: אם תלמד בבצפר, כדאי שתטייל לפני הקורס, כדי לצבור כוח. אם תלמד בעבודי, יהיה לך המון זמן לטייל אחרי הקורס, כי עבודה בינכה לא תצא לך משם. ואם תלמד אצל תרצה, כדאי שתטייל תוך כדי הקורס, כדי שהיא תזיק לך כמה שפחות.

למעלה