לימודי צרפתית בערי צרפת

whymetoo

New member
בתור אדם צעיר אך מבין,

אני כבר לומד שנתיים צרפתית, ותיזהרי כי לי יש כישורי שפה מאד גבוהים וגם לי זה שפה מאד קשה. אז רק תיזכרי רק להגיד- salut-היי comment allez-vous?- איך אתה? מה המצב? (וזה בפניית כבוד) ca va bien.- הכל בסדר merci.- תודה bonsoir.- ערב טוב je ne sais pas.- אני לא יודע/ת je ne peux pas.- אני לא יכול/ה je ne veux pas.- אני לא רוצה qu'est que c'est- מה זה? אז ככה שתיזהרי, עם כל המילים המסובכות, מגיע גם שורת פעלים מסובכים שמגיעים ב-3 קבוצות שבכל אחת יש יותר יוצאי דופן מרגילים. בקיצר, מפחיד. אני גם הגעתי למסקנה איך יצרו את השפה הזאת- חבורה של עילגים חסרי-אינטיליגנציה כתבו שפה מטורפת, לא קשורה לעצמה וחולת-נפש ככל האפשר. עם כן, בגלל כל אלו, הייתי מציע לך ללכת ללמוד בלונדון, שם הכל קל יותר, ברור יותר. גם יותר קל לקבל לשם אזרחות. אם יש לך משפחה בצרפת, אל תדאגי כי זה בדיוק 3 שעות נסיעה ברכבת. אני, באופן אישי, הייתי הולך לגור בלונדון (וזה בפועל, בדיוק מה שאני הולך לעשות), גם הרבה יותר נעים. אם לונדון לא מוצאת חן בעיניך, אל תשכחי את מנצ'סטר, שפילד, בריסטול, נוטיגהם, בלקפול, ליברפול, בירגמינהם, יורק ועוד אחרות טובות אנגליה ממוצל בהחלט, פי 4 מצרפת. אולי תשני את דעתך. אל תשכחי את נושא האנטישמיות החזר וששם יש את המיעוט הגדול ביותר של המוסלמים מאשר בכל אירופה.

ayulli

New member
תשובה מרתקת

אני מצטערת אם ממרומי גילי (25) אני הולכת להישמע כמו דודה טרחנית, אבל בחייך, זה פורום בוגר לאנשים בוגרים ולתשובות ענייניות ("ותיזהרי"?...). אפשר ללכת דרך רוב הנקודות שלך על הצרפתית ולהפריך אותן או להסביר אותן אחת לאחת, אבל יכול להיות שפורום "בלשנות ושפות העולם" הוא מקום טוב יותר לעשות את זה, או לפחות - בשבילך (וזה לא נאמר בציניות אלא ברצינות וכהמלצה) - לאסוף מידע על השפה ועל מה היא ולמה היא מתנהגת כפי שהיא מתנהגת.

אכן

אני לעומת זאת עיינתי בניסוחים שלו בעברית, ותמהתי ביני לבין עצמי על כישורי השפה הגבוהים שיש לו, לדבריו

ayulli

New member
נכון, אבל -

במדינת הגירה תמיד צריך להתייחס בזהירות ללשונן של הודעות, כי אפשר למצוא הרבה פעמים כותבים שלא שולטים מספיק בעברית מטעמים כאלו או אחרים (מהגרים, דור שני למהגרים ש"נתקע" בין שתי שפות, וכו'). ככה שכל עוד לא ידוע בוודאות שהכותב הוא דובר ילידי, קשה להעריך באופן מדוייק את השליטה בשפה. מה שנכון, עם זאת, זה ששליטה מקיפה בשפת האם היא הרבה פעמים תנאי כמעט בל-יעבור לשליטה מקיפה בשפה אחרת, ולהיפך (כשירות לשונית נמוכה בשפת האם היא כמעט תנאי מספק לדלות לשונית בכל שפה אחרת).

diday

Member
א. הכל יחסי

ב. כל המעיד על עצמו, מעיד בדרך כלל על החוסר שקיים בו. כשאדם אומר לך שהוא אדם ישר, ברח כל עוד אתה יכול.

whymetoo

New member
בארץ...

אני לא אתייחס לכל מה שנכתב פה עליי ועל זה ששפתי מאד מאד דלה ובדיוק כתוצאה מכך יש לי ספר שירים ברמה מאד גבוהה. מותר ורצוי אף לערבב שפה גבוהה ונמוכה. זה פחות אריסטוקרטי אך זה יותר מעניין. ובלי קשר, אני לומד בארץ, וניסיתי להבהיר לך בשפה ירודה, שצרפתית זה שפה מאד מסובכת וקשה, מאד לא פונטית ושלדעתי יקח לך לפחות 3 שנים של למידה אינטנסיבית כדי לשלוט בשפה. את רוצה לדעת משהו נוסף???? שמח תמיד לעזור.

גולד100

New member
לימודי צרפתית בשטרסבורג+ דירה

אשמח לקבל המלצה לבי"ס ללימוד השפה לקראת תואר ראשון . וגם, אם יש כאלו שלמדו שם אשמח לדעת מהי עלות המחייה החודשית, איך האווירה שם ופרטים כלליים. תודה. אם יש מישהו שמשכיר שם דירה, או לחילופין אשמח לקבל קישורים לאתרים עם לוחות של השכרה

ne ro

New member
לא כדאי לך בשטרסבורג

תלכי לליל במקום. למרות שבליל יותר קר וגשום מפאריס.. חוץ מזה ליל נמצאת קרוב לפאריס ( בטאליס) לבריסל ( גם בטאליס) וגם לאמסטרדם ( גם בטאליס)..

גולד100

New member
מדוע?

הבנתי שבשטרסבורג רמת לימודי השפה מאוד גבוהה.. מאיזו בחינה לא כדאי? זו עיר מלאה בסטודנטים לא? וגם מה זה יעזור לי שליל קרובה להרבה ערים אחרות..הרי אני נמצאת בעיר עצמה, לא? הכוונה מבחינת בילויים? יש סיכוי למצוא עבודה בליל? מלצרות, בייביסיטר וכו'? יודע משהו על הקהילה היהודית בליל? היית שם?

ne ro

New member
לא נראה לי בכלל שיש שם קהילה

ישראלית או יהודית.. התכוונתי שאם תרצי לנסוע לארצות השכנות ( כמו הולנד, בלגיה וכו' או לפאריס יהיה לך קל יותר לנסוע מליל )..

גולד100

New member
הבנתי

הבנתי..יש שם קהילה דתית מאוד ממה שהצלחתי להבין אבל זו עיר מלאת סטודנטים בלי קשר...

גולד100

New member
מהי רמת הלימודים בליל?

מבחינת רמת לימודי השפה עצמה בהשוואה לשטרסבורג מה עדיף? הבנתי שמחינת שיקוליים גאוגרפיים וחברתיים עדיף ליל ואני ממש מסכימה, אך מה מבחינת הרמה? הבנתי שליל מדורגת במקום השני לאחר העיר פריס ברמת האוניברסיטאות שלה.. וכך גם קבלתי המלצה מאחד הגולשים כן שעדיף בשטרסבורג בגלל הרמה.. יש לך ידע בנושא? תודה

chti

New member
הערה

גודל הקהילה היהודיות בעיר לדעתי ממש לא אמור להוות שיקול. לרוב אותן קהילות די אדישות ולא יצאו מגדרן כדי לעזור. המיתוס של הקהילה היהודית ממזמן כבר אינו קשור למציאות. יש כאלה שאף ימליצו להמנע מקשר איתן.

למעלה