לימודי פסיכותרפיה

פלונית30

New member
לימודי פסיכותרפיה

היי לכולם, לאחרונה חשבתי ללמוד בחו"ל פסיכותרפיה במקום בארץ. הכיוון הוא או פסיכותרפיה גופנית או פסיכותרפיה רוחנית (באמצעות דיבור). אני רוצה ללמוד באמריקה ויש לי כמה שאלות וחששות:
1. בתקופה של הלימודים איפה אפשר לעבוד?
2. האם הלימודים עולים הרבה כסף?
3. אם אני לא יודעת אנגלית ברמה גבוהה אבל ממש בסיסית האם אסתדר שם?
4. אין שם בעיות של אנטישמיות, עיקום פרצופים על זה שאני ישראלית?
5. איך הולך עניין המגורים שם?זה מעונות או דירות ומה העלות שלהם?
6. האם יש מישהו שלמד\לומד את המקצוע וממליץ לי על מקום ספציפי שכדאי לי ללכת אליו?
7. האם צריך לעשות מבחני קבלה וכמה זמן לפני צריך להירשם?

תודה לכל העונים וסליחה על החפירה!

Philip Jr

New member
שאלות, ואז תשובות

ברוכה הבאה.. קודם כל, כדאי שתבהירי מה הרקע שלך. יש לך תואר ראשון? תואר שני? אם כן, במה?
&nbsp
שנית, אולי כדאי שתדעי שבאמריקה עיקר הדגש באקדמיה ובשדה הוא על טיפולים קוגניטיביים-התנהגותיים וטיפולים שהם evidence based. זה לא המקום האידיאלי ללימודי פסיכותרפיה, מה גם שאין לי מושג למה כוונתך בפסיכותרפיה רוחנית..
&nbsp
תשובות לשאלות שלך בקצרה:
&nbsp
1. זה תלוי בכמה דברים, אבל בגדול לא תוכלי לעבוד במשרה מלאה, ותוגבלי למשרות בקמפוס.
&nbsp
2. גם זה תלוי, באיך את מגדירה הרבה כסף. בגדול - כן.
&nbsp
3. זו תהיה בעיה מהותית, במיוחד במקצוע טיפולי.
&nbsp
4. לא ממש.
&nbsp
5. אמריקה די גדולה בלשון המעטה.. איך זה הולך תלוי באיפה תהיי, ובאיזה תואר מדובר, ועוד כל מיני דברים. יש את כל האופציות שציינת.
&nbsp
6. לא יודע לענות על זה בלי להכיר את הרקע שלך יותר טוב.
&nbsp
7. כן, ששוב - תלוי באיזה תואר מדובר (ראשון / מתקדם). אם תחזרי אלינו עם יותר מידע, נוכל לעזור יותר.

פלונית30

New member
היי פיליפ

א. תודה על העזרה
ב. אני בשנה אחרונה של תואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללה, אני בהתלבטות ואשמח אם תוכל לעזור לי...ההתלבטות בין פסיכותרפיה גופנית לבין פסיכותרפיה בדיבור (הוליסטית אני חושבת), לזה התכוונתי שאמרתי רוחנית חח. אשמח אם תסביר לי על מקומות ואיך זה הולך בדיוק ומה צריך לעשות. אין לי מושג ואני גם לא ממש מוצאת מידע באינטרנט לגבי זה.
האמת שביאסת אותי עם האנגלית חח, אני ממש מפחדת בגלל השפה, זה הדבר העיקרי שעוצר אותי.
כמה זמן לפני צריך להירשם?

Philip Jr

New member
תשובות (בערך)

תראי - אני מצטער, אבל לפחות לי עדיין לא ברור מה את רוצה לעשות. את מתלבטת בין שני דברים שאני לא לגמרי מבין מהם.
&nbsp
אני בהחלט מכיר תוכניות הכשרה בפסיכותרפיה, אבל הן מיועדות לאנשים שכבר עברו הכשרה אקדמית מתקדמית, דהיינו תואר שני לפחות אם לא דוקטורט (בארה״ב - דוקטורט).
&nbsp
אני חושב שאת צריכה להבין שדרך ארוכה מאד לפנייך, אם את מעוניינת להיכנס לתחום טיפולי (ולא קיקיוני).
&nbsp
מידע ברשת לא חסר. הלימודים הרלוונטיים בארה״ב למשל (כי שאלת על ארה״ב) הם דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית. מידע על התהליך הכללי והרשמה יש במאמרים בפורום הזה, בחיפוש בארכיון (דנו בפסיכולוגיה בארה״ב המון), או בשיטוט באתרים של מחלקות לפסיכולוגיה בארה״ב, פשוט תבחרי כמה..
&nbsp
לגבי האנגלית - בצדק, אם האנגלית שלך *לא טובה* זה יהווה מכשול מאד גדול לקבלה, ולהצלחה שלך אחר כך. זה עוד יותר נכון במקצוע טיפולי.

למעלה