לימודי פיסיקה?

עודד 102

New member
לימודי פיסיקה?

שלום לכולם, מזה לא מעט זמן אני מתלבט לגבי איזה תואר ללמוד. ישנם כמה תחומים שונים שאני שוקל ,אבל לא אטריד אתכם בזה ואמקד את השאלה שלי לתחום אחד שכרגע בו אני מתמקד. פיסיקה מעניינת אותי. מחקר ופיתוח בתחום מעניינים אותי. עם זאת, אני לא בטוח שכדי ללמוד ללמוד פיסיקה לתואר ראשון עקב אפשרויות התעסוקה שלאחר מכן . אשמח לקבל כל פיסת מידע מאלו מכם שמכירים את שוק העבודה לבוגרי פיסיקה (תואר ראשון, שני ,שלישי). מה שאני כן יודע זה שלא חסרים פיסקאים שלא מועסקים במקצועם או עוברים הסבות או נהפכים למורים. המורים שלי לפיסיקה ומתמטיקה בתיכון, אנשים באמת מבריקים,עם תואר שני ואף מעבר נאלצים לעבוד בהוראה (מקצוע מדהים ומכובד כשלעצמו, אבל לא השאיפה שלי, וגם לא נראה לי ששלהם). חשוב לי לעסוק במשהו שיתן לי סיפוק מקצועי ואינטלקטואלי, ושאני ארגיש שאני תורם בו לחברה ולאנשים. הרבה אנשים המליצו לי על הנדסת חשמל, אבל אני לא יודע אם זה מושך אותי, לא יודע אם בא לי לתכנן את הפלאפון הבא...אשמח לכל טיפת אור שמישהו יוכל לשפוך על הנושא. חשבתי על לעשות את התואר הכפול של פיסיקה והנדסת חשמל, אבל מבירורים שעשיתי הבנתי שבגדול הרבה אנשים לא ממליצים כי זה סתם קריעה מיותרת. יתרה מזאת, אני פוחד שאם אעשה זאת אז זה יפגע לי בציוני התארים וימנע ממני אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים. קיצר אני לא יודע מה לעשות...מה אתם אומרים? האם באמת יש לחשוש מהתעסוקה לאחר תואר בפיסיקה? האם לא כדי לנסות תואר כפול?

Caesarus

New member
זאת התלבטות ממש קשה

לבוגרי תואר ראשון בפיסיקה אכן יש בעייה קשה מאוד של תעסוקה , לכן הדרך הבטוחה ביותר היא אכן ללמוד חשמל ולעשות תואר שני בפיסיקה. אני די מזדהה אם הסלידה של מלעסוק בתכנון פלאפונים, אבל אם אתה מחפש ללכת על בטוח אז זאת הדרך, תואר משולב הוא אכן קשה , אבל הרבה יותר קשה לדעתי ללמוד 4 שנים מקצוע שאתה לא מתחבר לתעסוקה שהוא מציע , אני הייתי חושב בכובד ראש על התואר המשולב.למרות הקושי שבו הוא משאיר בפניך הרבה יותר דלתות פתוחות. חוץ מזה שאני לא יודע עד כמה הוא באצת יותר קשה מהנדסת חשמל בלבד. הנדסת חשמל זה בעיקרון תואר שלומדים בו פיסיקה +והרבה חשמל ,תואר משולב פשוט ישאיר אותך אם חשמל ופיסיקה ברמה שווה ,הבעייה היא שהקורסים בחשמל בדרך כלל קלים יותר מהקורסים בפיסיקה לכן זה קצת יותר קשה(אני רוצה לציין שאני לא בא ישירות מהתחום אלא מכיר אותו בעקיפין לכן כל מה שכתבתי לא מחייב ב-100 אחוז).

עודד 102

New member
תודה רבה על התגובה..שאלות המשך

אתה מן הסתם יכול לענות לי לשאלות גם במסר אישי אם אתה מעדיף...אני מתנצל מראש על כמות השאלות מה ההיכרות שלך עם התחום? אולי תוכל לשפוך לי קצת אור על מה זה בדיוק שמהנדסי חשמל עוסקים? מה אתה מעריך שהסיכויים להתברג למשרת חוקר באקדמיה בארץ? האם זה באמת כזה קשה והתנאים כאלו גרועים? אתה באמת חושב שהעומס הנוסף מהתואר הכפול הוא לא כזה קריטי? והכי חשוב, נאמר ועשיתי תואר ראשון בחשמל, האם אוכל להמשיך לתואר שני בפיסיקה בכל נושא שארצה או רק בנושאים המשיקים לתואר הראשון שלי?? שוב תודה לך...

למעלה