לימודי ערב

Heatt

New member
לימודי ערב

הנדסת חשמל הנדסת תוכנה מדעי מחשב מהם מוסדות הלימוד במרכז הארץ המאפשרות לעשות תואר ראשון במקצועות האלו בלימודי ערב?

הנדסת חשמל

הנדסה יישומית B.TECH חשמל ואלקטרוניקה. (גם מסלול לבעלי תעודת הנדסאי. מידע נוסף ראו במקצוע הנדסאות השלמה לתואר ראשון). לימודי ערב - 5 שנים. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום או ערב תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/7653156 בני אפרים 218 נאות אפקה 69107 מכללה אקדמית להנדסה, תל אביב פרטי מסלול תשס"ה הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. מסלול ערב 4 שנים פעמיים בערב+ יום אחד מלא בשבוע. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום או ערב תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/5026555 ת.ד.305 גולומב 52 58102 מכון אקדמי טכנולוגי, חולון

הנדסת תוכנה

הנדסת מחשבים נלמדת במסגרת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. הנדסת תוכנה וניהול. B.TECH הנדסה יישומית. (גם מסלול לבעלי תעודת הנדסאי. מידע נוסף ראו במקצוע הנדסאות השלמה לתואר ראשון). לימודי ערב - 5 שנים. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום או ערב תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/7653156 בני אפרים 218 נאות אפקה 69107 מכללה אקדמית להנדסה, תל אביב

Heatt

New member
תודה רבה ועוד שאלה קטנה

התואר של המכללה האקדמית חולון זהו תואר B.sc לעומת הB.tech של המכללה בתל אביב אני יודע שיש גם במכללת רמת גן מדעי המחשב וזה B.A מהם ההבדלים בין הBsc Btech Ba ומה מהם הנחשב ביותר ומה בכי פחות נחשב?

עדיפות תארים

קודם כל תואר מדעי אוניברסיטאי(BA/BSC), אח"כ כל תארי המכללות: קודם כל BSC, אח"כ BA ורק בסוף BTECH, מה שמראה שלתואר זה מוניטין מפוקפק למדיי... בקיצור, אם כבר מכללה, עדיף BSC במדמ"ח (ויש כבר מכללות שכאלו, למשל נתניה ות"א-יפו, למרות שאני לא בטח אם יש שם מסלולי ערב..).
בכ"א!

מדעי המחשב

שאלת על הנדסת תוכנה ולא על מדעי המחשב. מדעי המחשב ניתן ללמוד במקומות אלה בלימודי ערב: נלמד ברשל"צ. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום או ערב בגרות+ פסיכומטרי או מבחן אחר 03/9634111 ת.ד.9153 שד' יצחק רבין 7 רשל"צ 75190 מכללה למינהל רשל"צ, ת"א, אקדמי פרטי מסלול תשס"ה מדעי המחשב. מסלול ערב 4 שנים פעמיים בערב+ יום אחד מלא בשבוע. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום או ערב תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/5026555 ת.ד.305 גולומב 52 58102 מכון אקדמי טכנולוגי, חולון פרטי מסלול תשס"ד א.מדעי המחשב. ב.מדעי המחשב/ניהול וצרופים נוספים. ניתן לפרוס הלימודים ליותר זמן. (גם לימודי תעודת הוראה). ג.להנדסאי תוכנה אפשרות צבירת נ"ז לתואר ראשון תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום או ערב ידע מוקדם מומלץ וידע באנגלית 03/6404040 ת.ד.39328 תל-אביב 61392 אונ' פתוחה, אקדמי, סניפים בארץ מבחינת המעסיקים התארים מועדפים בסדר יורד: 1. BSC 2.BA 3.BTECH

Heatt

New member
הנדסת תוכנה-מדעי מחשב

מה ההבדלים בין תואר בהנדסת התוכנה למדעי המחשב? מה מהם נחשב למבוקש יותר? ועד כמה ההבדלים גדולים?

מדמ"ח-הנדסת תוכנה

לרוב, הנדסה זה 4 שנים לעומת 3 שנים במדע עצמו. הנדסת תוכנה יותר מבוקש, אבל כאמור קודם כל כדאי שהתואר יהיה אוניברסיטאי ואח"כ, אם אפשר, עדיף הנדסת תוכנה...בהנדסת תוכנה אתה מקבל יותר ידע בנושאים הקשורים לפיתוח תוכנות, אחזקתן וכו'...אגב, להנדסתתוכנה קשה יותר להתקבל מלמדמ"ח "רגיל", לרוב.. אם תפתח מודעות דרושים בעיתון, עם כל האמור לעיל, תראה שלרוב המעסיקים רוצים תואר ראשון ב"מחשבים"-אם זה הנ. תוכנה, אם זה מדמ"ח וכו'..העיקר שהיהי לך תואר ראשון בעל זיקה לתחום, וכן גם ידע ספציפי הנדרש לעבודה הזו(וכמובן נסיון, אבל זה ברור מאליו).

Heatt

New member
המצב כרגע

המצב שלי כרגע הוא שאני עוד מעט שנה בצבא, אני חוזר יומיות חשבתי להתחיל ללמוד לימודי ערב בזמן הצבא וזה אפשרי רק במכללה, לימודי הנדסת תוכנה (לימודי ערב) נמשכים 5 שנים אז השאלה מה עדיף לי לימודי הנסדת תוכנה או לחכות עוד שנתיים ולעשות תואר במדעי המחשב באוניברסיטה? אם תשימו לב אז זמן סיום התואר זהה בשניהם אפשרות אחרת היא ללמוד מדעי מחשב במכללה וזה נמשך כ3.5 שנים (לימודי ערב) כלומר אני ארוויח שנה וחצי ישנם אולי הצעות?

vit20Openu

New member
אכן ניתן ואף מומלץ../images/Emo9.gif

העניין הוא שאתה יכול להתחיל לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה אך אני אישית ממליץ על אפיקי מעבר שמציעה האוניברסיטה הפתוחה למוסדות אוניברסטיים אחרים כך שאם תלך לפיו לא תיצטרך להמתין לתשובה מהאוניברסיטה עליה אתה רוצה להתקבל כמו כן לא תיצטרך פסיכומטריוהקבלה תהיה מובטחת אם כמובן תעמוד בסף ציונים מסוים שדורש האפיק אותו תירצה לעשות. בכול אופן זה נתון לשיקולך האישי,ולזמן העומד לרשותך. שיהיה בהצלחה

edi18

New member
אם אני מתקבל לאוניברסיטה

לפי תנאי הקבלה אך לא עובר את הממוצע שדורשים בשביל לעבור האם עדיין אני אוכל להיתקבל לאוניברסיטה, וגם יהיו לי פטורים על מה שלמדתי? יש אולי תוכנית כל שהיא באוניברסיטה הפתוחה בשביל לשפר 3 יח"ל במטמתיקה?

אין ממוצע שדורשים על מנת לעבור

הממוצע הוא כזה משוער, על מנת שתקבל הכרה בכל הקורסים שלמדת. קשה לי להאמין שלאחר שעשית קורסים החופפים לשנה א' לא יקבלו אותך (אלא אם כן יהיו לך ציונים ממש-ממש נמוכים, ובמקרה כזה עדיין לא נתקלתי), השאלה היא במה באמת יכירו לך ובמה לא. ולא, אין תוכנית באוניברסיטה הפתוחה לשיפור בגרויות...

edi18

New member
ממה שהבנתי צריך ממוצע

מעל 85 בשנה הראשונה בשביל לעבור לאוניברסיטת תל אביב, זה נכון?

לא.

על מנת לעבור לא צריך כלום, פשוט צריך לעבור (אלא אם כן ההישגים שלך ממש נמוכים, ושוב, עדיין לא נתקלתי במקרה כזה שמישהו ביקש להתקבל על סמך הישגים אקדמים מהאו"פ ונדחה). על מנת לקבל הכרה בהישגים צריך לעבור סף מינימלי (משתנה מקורס לקורס) וכמו כן חפיפה בחומר. למיטב ידיעתי אין אפיק מעבר מסודר מהאו"פ לאת"א במדעי המחשב.

מחשבים: באוניברסיטה הפתוחה.

אשפר ללמוד בערב, בשבת, בחג...מתי שבא. אפשר להוציא גם תואר שני ולא רק ראשון. יש מעט מפגשי הדרכה. הם לרוב לא בערב אך הם אינם חובה וקל יחסית ללמוד בלי להגיע אליהם.

למעלה