לימודי ערב בהנדסה

rofti11

New member
לימודי ערב בהנדסה

מה הסיכויים שקיימים לימודי ערב בהנדסה בצפון? אם מישהו יודע אשמח אם הוא יגיד איפה זה קיים.

באופן כללי יש דבר כזה לימודי ערב בהנדסה?

oromer

New member
מנהל
קשה לי להאמין שקיים מסלול כזה...

מהסיבה הפשוטה, לימודי הנדסה תובעניים, קשים ועמוסים גם בתוכנית רגילה. התוכנית הרגילה נמשכת 4 שנים ולומדים לפעמים עד הערב.

אם יהיו רק לימודי ערב ייקח המון זמן לסיים תוכנית כזו.

אבל ראיתי שיש לימודי הנדסה בפתוחה אולי זה יתאים לך.

littlerunaway

New member
אני מכירה לפחות 3 אנשים עובדים במשרה מלאה

שלומדים הנדסה כזאת או אחרת במקביל. ככה שזה בהחלט קיים. לא יודעת לגבי הצפון.

Subi777

New member
זה ממש לא זלזול.

איאפשר ללמוד הנדסה ולעבוד במשרה מלאה משנה א'.
זה לא שאלה של יכולת, גם היכולת הכי טובה לא יכולה לנצח את העובדה שיש 24 שעות ביממה.

יש המון מטלות חובה שהן פשוט ארוכות, לוקח שעות ארוכות לסיים אותן.

אז, מי שעובד במשרה מלאה ולומד הנדסה מתפשר על ציוניו.

לא לחינם באוניברסיטה הפתוחה סטודנטים כאלה עושים קורס אחד בסמסטר ולא 5-6!

littlerunaway

New member
נו ברור שלא לומדים 5-6 קורסים בלימודי ערב

לא מדובר בסמסטר רגיל באוניברסיטה, לא נראה לי שמישהו חשב שכן. אבל לומדים קורס או שניים (לא שאלתי כמה, אני לא יודעת) ומסתדרים. אז הציונים לא עומדים אל 95, אלא על 70-80. אבל להגיד שהם שואפים לאפס זה בפירוש זילזול ביכולת של אנשים.

Subi777

New member
אין אף מוסד אקדמאי

שמלמד לימודי הנדסה בלימודי ערב עם קורס-שניים בסמסטר.
יש את זה רק באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מדברים על תוכנית של 160 נ"ז ! לסיים אותה כך זה אומר 6-7 שנות לימוד! ולא אמרתי מילה על קורסים חוזרים.

littlerunaway

New member
אני לא יודעת כמה קורסים הם לקחו

אני רק זוכרת שהממוצע לא שאף ל-0, אפחלו לא קרוב. אחד מהם למד במכללת אפקה, השאר לא זוכרת.

Subi777

New member
0 = 65.

שזה המינימום שאפשר כדי לקבל תעודת סיום BSC.

littlerunaway

New member
אני יותר זוכרת ציונים של 70-80

כששאלתי אחד מהם פעם. אלו שהכרתי ספציפית תכננו להישאר לעבוד באותה חברה שעבדו בה, אז הציון פחות שינה להם. אני חושבת שזה המקרה עבור לא מעט אנשים שמחפשים לימודי ערב.

Subi777

New member
70-80 במדעי המחשב ממכללה = לא מזהיר בכלל.

להשאר לעבוד באותה חברה ובאותו תפקיד לפני ואחרי תואר מלמד על כך שהמשרה שבה הם עובדים לא באמת מתאימה לבוגרי תואר.

שימי לב שגם משרות בכירות יותר הפונות למי שיש לו 5 שנות נסיון ומעלה עדיין כותבים בדרישות המשרה "תואר מאוניברסיטה בהצטיינות" למשל.
הנושא של תואר אקדמאי במדעי המחשב הוא לא סתם תעודה שזורקים בצד. התעודה חשובה והממוצע חשוב מאוד וזה מלווה את האדם לאורך שנים במהלך הקריירה שלו.

littlerunaway

New member
כתבתי באותה חברה, לא באותו תפקיד

הם עובדים בחברה טובה עם מנהלים שמכירים ומעריכים אותם .אם רוצים להתקדם בתוך החברה זה יותר משפיע מציון 80 לעומת 90

PooKiPsiT

New member
קיימים מסלולי ערב, אבל אני מכירה

רק באזור המרכז. בגדול נראה לי שזה מסלול שיכול להיות טוב לאנשים שכבר עובדים במקצוע ורק צריכים את התואר, כי התואר עצמו הוא לא במקומות הכי נחשבים...

יוצאת דופן זו כמובן האוניברסיטה הפתוחה כמו שכתבו כאן. אבל לא כתבת איזה הנדסה אתה רוצה. אין שם הכל.

GuestOfHonor

New member
הייתי שואל בבראודה

אני לא חושב שבצפון יש עוד מוסד שיש סיכוי שיש לו לימודי ערב (בטכניון אין) *וגם* יש לו תוכנית ראויה בהנדסה.

rofti11

New member
אני מתעניין בהנדסת מזון

גם קצת בביוטכנולוגיה (בטכניון אם אני זוכר נכון יש מסלול משולב שלהם, אך לצערי זה בטח לא לימודי ערב).

בבראודה שאלתי כבר, אין להם. אמרו לי שאולי אני יכול לעשות קורסים ולצבור ככה נקודות או משהו כזה.

אני יצרתי קשר עם האוניברסיטה הפתוחה אני צריך עוד לדבר איתם. לא יודע מה יש להם, אבל בכל מקרה אני מעדיף מוסד כלשהו שיש בו שיעורים מסודרים.

Subi777

New member
אין בבראודה מסלול של הנדסה בערב.

יש הנדסאים וטכנאים בלימודי ערב.

הזמן של ההרצאות הוא לא קריטי

פעמים רבות, אנשים לפני הלימודים האקדמים שמים מרכיב גדול על הזמן שבו נערכות ההרצאות - לא רק בוקר וערב אלא בכלל בכל הקשור להרכבת מערכת שעות - זה לא בית ספר שהיינו מחכים רק לראות את מערכת השעות כדי לדעת מתי הולכים הביתה.
הדבר הזה הוא די זניח בשהשכלה הגבוהה - מה שיותר קריטי זה הזמן המושקע כדי להצליח בלימודים והזמן הזה מתפזר על פני שעות היממה, בעיקר בתארים כמו בהנדסה ובעיקר בשנה א'.

rofti11

New member
אולי כדאי לי לימודים אחרים שייתנו לי יתרון

אולי כדאי לי לימודים אחרים שייתנו לי יתרון מאוחר יותר? נגיד לימודים אחרים, ועוד כמה שנים, שלוש שנים פחות או יותר, כשאהיה לי יותר זמן במהלך היום, אני אוכל ללמוד הנדסת מזון ואולי יחסוך ממני כל מיני קורסים או לימודים בתוך זה...

פשוט אני לא רואה שזה אפשרי מסלול לימודים כזה בעיקר בצפון.

Subi777

New member
מצד שני אם אין לך הרצאות מוקלטות

אז את קצת בבעיה.. לפחות בקורסים של שנה א' בהנדסה ובמקצועות המדעיים.

למעלה