לימודי "סתם"

newKiticat

New member
לימודי "סתם"

מכירים את התחושה הזו שאתם משקיעים הרבה זמן ואנרגיה בבחירת המסלול ומקום הלימוד עצמו- ובינתיים אתם נתקלים בעוד ועוד אנשים שלומדים לימודי סתם? כאלה שלומדים לשם "להחזיק תואר ביד", אבל לא באמת מזיז להם מה הם הולכים ללמוד. כלומר, אני הולכת ללמוד תקשורת- כי אני בראש ובראשונה רוצה ללמוד תקשורת. בעוד שאני נתקלת בהרבה כאלה שהולכים ללמוד תקשורת- כי מבין מה שיש- זה הכי נראה להם. אבל בראש ובראשונה הם רוצים תואר. ולא ספיצפית תקשורת. אני מתארת לעצמי שזה לא בדיוק קורה במקצועות כמו הנדסה, אבל תקשורת, ומינהל עסקים וכיוצא בזה- אלה מקצועות שכנראה זה כבר שגרה. זה מרגיש לי מאוד זול. אני רוצה להשקיע וללמוד מה שאני רוצה ללמוד- כי זה מה שאני רוצה להשקיע בו ולא סתם ללמוד.... מרגישים את זה לפעמים? או שבעצם אתם גם לומדים "לימודי סתם"?

menina

New member
יש את זה בכל מקום

אני לא מבינה מה זה מפריע לך ? שילכו ויעשו את התואר שלהם ויהיו מאושרים ואת תלכי ותלמדי מה שמעניין אותך ועושה לך טוב ותהי מאושרת מה זה משנה אם המניע או כגלל שנאחנו חלק מחברה שמקדשת את התעודה או אם זה כי את רוצה להרחיב את הידע שלך בנושא מסוים? ואם את סתם אומרת את זה כדי להרגיש סתם שאת יותר טובה מלומדי הסתם אז בכלל הם רק מועילים לך ולדימוי העצמי שלך אז שוב לא הצלחתי לראות את הבעיה.

newKiticat

New member
אני מדברת ספיצפית

על מישהו שכנראה ילמד באותו מקום כמוני שנה הבאה. אני מדברת על הגישה המאוד קלילה והחאפרית, ואני לא יכולה שלא לחשוב- שאם כל ליבו היה שם- אז הגישה הייתה שונה.

the last anigma

New member
גם אני רואה את זה...

אמנם לא ממש במקצוע שלי.. כי הוא לא משתלם גם אם אתה אוהב אותו, אז אדרבא אין סיבה מי שלא אוהב ללמוד כימיה... אבל זה כן מציק לי במקום מסוים, לא בגלל שזה מפריע לי אישית.. שיהנו, אלא שקצת איכסה לי לחיות בחברה שבה כל אידיוט (וראיתי כמה כאלה) יכול להוציא תואר במדעי הדשא... זה מוציא את היוקרה מהתואר הראשון, ומביא אותנו למצב שבלי תואר שני אתה כבר לא שווה כלום....

shay4442

New member
יש מספר סוגים של "סתם"

יש תואר סתמי בשביל הסטודנט,זהו תואר שלומדים אותו רק בשביל להוציא תואר ולהוריד את ההורים(וכל מי שנמצא עליו)מהגב. יש תואר סתמי שאתה מוציא אותו כי פשוט אין לך רעיון יותר טוב מה לעשות עכשיו עם החיים שלך ובזמן הפנוי שנוצר לך אחרי הצבא והטיול "הגדול",ולמצוא עבודה מלאה 5 ימים בשבוע נראה לך בוגר מדי. יש תואר שנראה מאוד סתמי למשפחתך ולחבריך ולעיתים אין לך מושג למה בחרת אותו "האם יכול להיות שרק בגלל השם המגניב".

Lir האחת

New member
אני...

בחרתי ללמוד תחום שמאוד עניין אותי. כבר מהחטיבה ידעתי שאני אעשה תואר בפסיכולוגיה
זו הסיבה העיקרית שאני אישית מאוד השקעתי במהלך התואר הראשון. אני נוטה להאמין שמאחורי כל הירשמות ללימודים גבוהים עומדת סיבה. לימודים במקצועות השונים שציינת, בהחלט עשויים לקדם את אותם אנשים שבוחרים ללמוד אותם. אם זה בהשגת עבודה טובה יותר בתחום, אם זה בהשגת קידום בעבודה נוכחית וכדומה. הכל תלוי מה עושים עם התעודה שמקבלים בסיום הלימודים. אני לא מאמינה שאנשים הולכים "סתם" ללמוד תואר. גם אם מישהו לא מאוד משקיע בלימודים עצמם, עדיין קיימת השקעה מסויימת של זמן ואנרגיה [שלא נדבר על כסף
], ובסופו של דבר, זה מקדם איזושהי מטרה אישית. לכל אחד יש את המטרה שלו. וכן, לא לכל אחד חשוב העניין בלימודים. ישנם תארים שלומדים אותם פשוט כי הם מעניקים משהו פרקטי, שמאפשר להמשיך ולהתקדם בחיים...

למעלה