לימודי סיעוד

Nettabenuri

New member
לימודי סיעוד

שלום,
אני עומדת כרגע בצומת דרכים קשה וצריכה עזרה...אשמח אם יענו על כל שאלותיי בצורה מפורטת. יכול להיות שחלק מהשאלות שאלתי כאן כבר בעבר אבל אני לא מוצאת את מה שכתוב פה אז ניסחתי הכל בצורה מרוכזת. תודה רבה!

אז ככה:
על מנת להתקבל ללימודי סיעוד אני צריכה ציון מינימלי של 520. עשיתי פסיכומטרי לא ממזמן וקיבלתי 502 (הבחינה הייתה קשה מאוד ולא רגילה , ככה המורים וכולם אומרים). הוצאתי 6,000 שקל , השקעתי 3 חודשים מהחיים שלי , חרשתי וזה הציון שקיבלתי. ניסיתי להתקבל בוועדות חריגים בכל מיני מקומות אבל לצערי כולם דחו את בקשתי.
עומדת בפניי עוד אפשרות, של לעבור פסיכומטרי שני (סיוט), להוציא הרבה כסף ולחרוש שוב, וכל זה, ללא הבטחה שאקבל את הציון הנכסף. – על מנת להתקבל לתואר הראשון בסיעוד הרגיל הארבע שנתי, או לעשות מסלול חלופי לפסיכומטרי - ללמוד תואר ראשון אקדמאי כלשהו ואז לעבור הסבה ולקבל תעודת אחות מוסמכת. במקרה שלי, במידה ולא אקבל בפעם השנייה את הציון בפסיכומטרי לתואר הרגיל הארבע שנתי בסיעוד, זה מה שאעשה. אלמד תואר בניהול מערכות בריאות (שאליו כבר התקבלתי באוניברסיטאת אריאל) ואז אעבור הסבה.
מה עדיף לעשות? להתעקש על התואר הרגיל בסיעוד הארבע שנתי ולעשות פסיכומטרי שוב? (שזה ממש קשה) או שתואר במנהל מערכות בריאות עם הסבה לסיעוד ייתן לי את אותו מעמד כאחות?

השאלה שלי, האם זה מומלץ ואחות שעברה הסבה ממנהל מערכות בריאות לסיעוד שוות ערך מבחינת מקצועיות, שכר , קידום , קורסים על בסיסיים שאפשר לצאת אליהם ותפקידים לאחות שלמדה תואר רגיל בסיעוד 4 שנים? הכוונה היא, האם אחות מוסמכת שעברה הסבה נחשבת "פחות" בשוק העבודה מאחות שלמדה 4 שנים תואר ראשון מלא בסיעוד?

עוד שאלה, הבנתי שיש מסלול של הסבה לסיעוד של שנתיים וחצי שבסופה מקבלים תעודת אח / אחות מוסמכת + תואר ראשון בסיעוד. האם זה נכון? ואיפה יש את זה? הבנתי שבאוניברסיטת תל אביב, אבל יש את זה בעוד מקומות? ואם יש צפי לכך שזה עומד להסגר? (אני שואלת את זה לאור כל הסנקציות שיש לאחרונה על לימודי סיעוד כמו ביטול מלגה להסבה לסיעוד, ביטול השלמה לתואר ראשון לאחיות מוסמכות החל מהשנה הבאה).

שאלה נוספת האם ניתן ללמוד תואר שני בסיעוד לאחות מוסמכת שעשתה הסבה עם תואר ראשון בניהול מערכות בריאות? (זאת אומרת ,ללא תואר ראשון בסיעוד).

האם בלימודים עצמם יש מתמטיקה? (גם בתואר וגם בהסבה), והאם היא ברמה קשה ? ואיך רמת הקושי של התואר נחשבת בערך? קשה מאוד? מכיוון שמדובר בתואר מדעי ואני לא טיפוס ריאלי כל כך.

האם בעלת תואר ראשון במנהל מערכות בריאות עם הסבה לסיעוד (אחות מוסמכת) יכולה לעבוד בחו"ל או שזה רק לבוגרי תואר ראשון בסיעוד ?

האם תואר במנהל מערכות בריאות יתן לי פטורים מקורסים בהסבת אקדמאים במידה ואצטרך אותה ? והאם התואר קשור לתחום הסיעוד ויכול להועיל לי מבחינה מקצועית?

באופן כללי – באיזה דרך הייתם ממליצים לי לבחור, בפסיכומטרי שוב, 3 חודשים והמון כסף אבל לעשות את המסלול הרגיל או להתחיל ללמוד למנהל מערכות בריאות עם הסבה ?

תודה רבה!!!

mosheyd

New member
תשובה זריזה. המשך בדרך

שלום נטע. אני מרגיש שאני יכול לענות לך על חלק ניכר מהשאלות, ואני מכין תשובה מפורטת. פרט חשוב הוא מה גילך ומצבך המשפחתי? אני שואל משום שעברתי בעצמי לימודי סיעוד, ואלה לימודים תובעניים שקצת קשה לעבוד במהלכם. תשובה מפורטת קרובה.

mosheyd

New member
תיקון חשוב!

נטע שלום. בהודעות קודמות אמרתי לך שניתן להשלים בקלות מהסמכה לתואר ראשון מלא בסיעוד. היום ראיתי שיכול מאוד להיות שהמועצה להשכלה גבוהה נתנה הוראה לבטל מסלול זה. כדאי שתבררי בדיוק בבתי הספר השונים לסיעוד בארץ. הצלחה.

mosheyd

New member
תשובה ארוכה...

נטע שלום

שמי משה והרקע שלי בתחום מגיע מעבודה כמטפל/כוח עזר בכמה בתי חולים, וכן כסטודנט לסיעוד לכמה חודשים. כמה מחבריי הטובים הם אחים בפועל, וכן במשפחתי יש אנשים די בכירים בתחום. באומרי זאת, אני עדיין ממליץ שכל מה שאני אומר לך כאן כדאי שתבדקי - בייחוד בהקשר שלך אישית.
איני יודע מה רמת ההיכרות שלך עם מקצוע הסיעוד. מדובר במקצוע שבאופן חד משמעי אני יכול לומר לך שאין מקצוע עם ביקוש גבוה יותר לעבודה. אין ממש מקצוע כזה שבו את יכולה להתחיל ללמוד אפילו בגיל 50, לסיים אחרי כמה שנים ולמצוא עבודה מייד (!!). רמת הביקוש המדהימה איננה רק מנת חלקה של מדינתנו, אלא גם בכל העולם המצב כזה. אני יכול לומר לך שלפחות במקרה של השגרירות האמריקאית בתל אביב, וכמדומני גם הקנדית, לפחות פעם בשנה נערך שם מבחן ההסמכה של משרד הבריאות האמריקאי לאחים ואחיות. בדיוק כמו המבחן של משרד הבריאות הישראלי שעלייך לעבור מייד לאחר סיום לימודי הסיעוד כאן. אני יכול הוסיף ולומר גם שיש מכונים מקצועיים שיכינו אותך למבחנים אלה בשגרירויות הקנדית והאמריקאית.לפי מיטב ידיעתי, תנאי הקבלה למבחנים אלה הוא תואר ראשון מלא בסיעוד מאוניברסיטה מוכרת ומקובלת. אם את עוברת את המבחן, את רשאית לגשת לעו"ד ולפתוח בהליכי הגירה למדינה האמורה.אני מכיר שני אנשים שעברו תהליך זה וכעת הם משמשים כאחים בקנדה. כאן כבר ישנן שאלות אחרות לגבי הגירה מישראל, אבל עליהן אדבר רק אם תירצי.
מייד כשקראתי את הודעתך "רצתי" לאתר של בי"ס לסיעוד בבי"ח מאיר בכפר סבא, משום שאני יודע על מסלול לימודים ייחדוי שם. מדובר במה שנקרא "מסלול אימהות". הלימודים הם לאורך שלוש שנים וזה הקישור:
http://hospitals.clalit.co.il/hospi...nsite/NursingSchool/Pages/NursingSchool4.aspx
את יכולה לראות שתנאי הקבלה מדברים על 500 בפסיכומטרי בלבד. מה גם שאם הציונים שלך יהיו סבירים נראה ליש מרבית בתי הספר לסיעוד ישמחו לאפשר לך השלמה לתואר הראשון המלא BSN. אני זוכר שכשלמדתי בהדסה למסלול הארבע שנתי היו שם כמה בחורות נחמדות שהן בעלות הסמכה ומשלימות לתואר ראשון.
בכל מקרה, אם תהיה לך הסמכה, ואז תבקשי ללמוד מסלול על בסיסי, כל שתדרשי לעבור הוא את ה"מודולה" - מקבץ לימודים של כשנה פלוס, שהצלחה בו תאפשר לך קבלה ללימודי על בסיסי.
בנוגע לעמידה מול וועדות, אני יכול לומר לך שכאשר עמדתי בוועדה כזו, בראיון הקבלה להדסה, מאוד היה חשוב להן לדעת מה עברי ומה הקישור שלי למקצוע. אז המלצה נוספת שיש לי אלייך היא להתחיל כבר מעכשיו עבודה בתחום. לשם הדוגמא, אם תיגשי לבית אבות גדול ותבקשי לעבוד שם ככוח עזר/מטפלת סיעודית, ובראיון הקבלה תאמרי שכוונתך ללמוד סיעוד בעתיד, ברוב המיקרים יתייחסו אלייך בעבודה אחרת, ויתנו לך גישה מהנה לכל מני סוגי טיפולים מעניינים. אפילו דברים פשוטים כמו מדידת לחץ דם, שאחים ואחיות עושים ברוב המיקרים. אם לאחר כשנת עבודה במקום תבקשי ראיון עם הרופא/ה ראשי/ת במקום, תוכלי לבקש ממנו ומהאחות האחראית המלצות כתובות ללימודים. אני יכול לספר לך מידיעה ראשונה שהמלצות כאלה עוזרות עזרה קריטית בקבלה ללימודים. הכול שאלה של כמה מקצועית ומסורה תהיי בעבודה.
מה שלטעמי מצויין במסלול של בי"ח מאיר הוא שאת לומדת משעה 8 ועד 13, ואז את יכולה להמשיך הביתה וללמוד ולסיים את מטלות הבית שלך. אם במהלך הלימודים תירצי להמשיך באותו בית אבות במשרה חלקית זו גם יכולה להיות תוכנית מאוד אפשרית. לימודי הארבע שנים הם מאוד עמוסים. מ8 בבוקר ועד אפילו 17 בערב - עם מטלות בית קשות מאוד לפעמים. אז אין ממש אפשרות לעבודה רצינית במהלך הלימודים. מסלול האמהות של בי"ח מאיר, לעומת זאת, מאפשר לך כזה דבר. אינני יודע מה אפשרויותייך הכלכליות, וכמה עזרה את יכולה לקבל מהורים/משפחה, אבל בכל מקרה זה נראה לי שיהיה לך נחמד שיהיה לך כסף משלך, ואפשרות לעבוד במהלך הלימודים. כך שאני ממליץ לך לבדוק את עניין מסלול זה. מה גם שזה עונה לתנאי הקבלה שאת מבקשת.
אומנם זה עניין שלך, אבל אני לא חושב שכדאי לך לעשות את הדרך העקיפה של תואר אחר, ואז הסבת האקדמאים. את רק בת 21, וכל העולם עומד בפנייך. ממש, אבל ממש, אין לך מה למהר לאף מקום. מה גם שאת לא יכולה לדעת מה יהיה בעוד כמה שנים, ואם תנשאי, ואם יהיו שיקולים אחרים שיגרמו לך להישאר במסלול מערכות הבריאות כברירת מחדל. לטעמי, אם את רוצה סיעוד - אז לכי על זה ישירות.
מבחינת המעמד שלך כאחות, יש הבדל בין ההסמכה בלבד לתואר BSN המלא, אך בשניהם המטרה היא להגיע לעל בסיסי. בכל מקרה, גם אם תהיה לך הסמכה "בלבד", אבל תהיי אשת מקצוע מעולה, ובית החולים שתעבדי בו כאחות יהיה מעוניין בקידומך - האמיני לי שהאחראים עלייך ימצאו את הדרך לעודד אותך לרוץ קדימה לעל בסיסי. אני יכול לומר לך שבכמה מקומות שעבדתי ככוח עזר, והצוות הניהולי ראה את האנושיות שגיליתי בעבודה כלפי המטופלים, אמרו לי שאם אלמד אקבל סיוע נרחב בלימודים, כולל סיוע כספי. קידום, אגב, משמעותו להיות מקודמת להיות סגנית אחות אחראית מחלקה -> אחות אחראית מחלקה -> אחות ראשית. אם יהיה לך קורס על בסיסי, ותהיי מקצועית, ישמחו לקדם אותך. שכר וקידום, אם כן, הם פונקציה של קורס על בסיסי, ותארים מתקדמים, שני ושלישי. לא ממש נראה לי שמנהל מערכות בריאות יכול להוסיף לך כאן משהו.
עוד משהו, אני גם לא ממליץ על הדרך הפתלתלה של תואר אחר ואז הסבת אקדמאים משום שמסלול ההסבה הוא יותר עמוס ממסלול הארבע שנתי. לומדים שם גם בחופשות ובזמנים שבארבע שנתי לא לומדים, ולו בגלל הצורך "לדחוס" חומר לזמן קצר יותר.
מלבד בי"ח מאיר יש עוד מקומות שיש בהם לימודי יום להסמכה. לדוגמא בבי"ח בילינסון, ובבי"ח שערי צדק. תנאי הקבלה לשם הם לא ממש קשים. אבל לפני שאת עושה את כל זה אני מאוד ממליץ לך לבדוק בחוגים הגדולים יותר, כמו בבי"ח הדסה, ולשאול שם במדוייק שאם תסיימי מסלול להסמכה של שנתיים - האם תוכלי לעבור ללימודי המשך. נראה לי שבכל מקרה מדובר בפונקציה של ציון ומקצועיות בעבודה.
לגבי הקושי במתמטיקה - אין לך מה לפחד. יש לי קרוב שהוא היה גרוע בתיכון בכל הלימודים. היום הוא מהנדס מצטיין מנהל מפעל ש"אוכל" מתמטיקה. בשנה הראשונה בלימודים יש קורס מכונה "חשבון סיעודי", והוא ברמה של מתמטיקה של כיתה ט'. כולם עוברים אותו. בן אם מדובר בניסיון שלישי ורביעי - כולם עוברים. לא שאני גאון הדור, אבל אני ראיתי טיפשים גמורים עוברים את התואר בסיעוד עם קצת עבודה קשה בלימודים.
לסיכומו של עניין, אני חושב שעלייך לעשות עבודת מחקר מסויימת במוסדות השונים, ולא בהכרח לעשות מסלול פתלתל ומיותר של תואר אחר, שלא ממש יעזור לך בקידום במקצוע, ואז איזשהו ניסיון להשלמה. נראה לי שכדאי לך להתקדם עקב בצד אגודל, ותוכלי להגיע לכל מטרה שתבקשי, בע"ה. בכל מקרה, אני מקווה שעזרתי במשהו, ואשמח לעמוד לרשותך בייעוץ נוסף. ערב נעים.

למעלה