לימודי סינית

לימודי סינית

שלום - אני שוקלת ללמוד סינית וההתלבטות שלי היא כזאת - האם ללכת ללמוד סינית באוניברסיטה - שאז מלווה ללימודי הסינית לימודי ההיסטוריה והתרבות הסינית שזה חשוב באותה מידה כמו השפה הסינית, ובנוסף מקבלים גם תואר אקדמאי או ללמוד באחד מבתי הספר לשפות בארץ - שאז, אם אשקיע את שכר הלימוד האוניבסיטאי בלימודי השפההסיית, רמת הסינית שלי תהיה גבוהה הרבה יותר. מה אתם ממליצים? (לימודים בסין כרגע אינם אפשריים מבחינתי)

GnomeBubble

New member
די פירטת את השיקולים

ועכשיו זה תלוי בך. בגדול יש עוד כמה עניינים שצריך להביא בחשבון. קודם כל, באוניברסיטה לומדים את הכתב (ובעצם מתמקדים בשפה הכתובה יותר מאשר במדוברת), בעוד שבקורסים נראה לי שלא לומדים את הכתב (לפחות ברובם לא). הכתב הסיני הוא אמנם מסובך, אבל באמת שלא נראה לי שאפשר לדעת סינית טוב במנותק מהכתב. הכתב *הוא* ה"שפה" הסינית. נהוג לומר שכששני סינים מאזורים מרוחקים בסין מדברים ולא מבינים אחד את השני, הם מתחילים לצייר סימניות באוויר. האמת שלא ראיתי את זה, אבל סימניות על דף כן יצא לי לראות. לטובת בית ספר לשפות אפשר לומר שהם יותר משקיעים בשפה המדוברת. רוב בוגרי האוניברסיטה בפורום הזה, אם לא כולם, למדו/עבדו/הולכים ללמוד כשייסמו בסין, ושם משלימים את הידע המעשי בשפה. אני מניח שהידע המעשי שקורס יתן לך לא יכול להתחרות בזה שאפשר לקבל בסין, אבל כנראה שזה יהיה קצת יותר מבאוניברסיטה, כי שם תתמקדו בשיחות.

dundybar

New member
איך. איך. תגיד לי איך

איך אפשר בכלל ללמוד אלפי אותיות ? אני כבר לא מדבר על זה שסינית היא שפה טונלית וזה כבר מסובך. גם לדבר וגם לכתוב - זה נשמע לי יותר מסובך מאשר להרכיב מעבורת חלל. יש בכלל דבר כזה תואר ראשון בסינית ? לא הבנתי ...

Mei11

New member
יותר ממיליארד סינים עושים את זה

אז כנראה שזה אפשרי. מה שיש בארץ זה תואר בלימודי מזרח אסיה, בשלוש אוניברסיטאות (ת"א, י-ם וחיפה). בד"כ זה מקיף את סין ויפן, לפעמים עוד כמה ארצות בשכונה כמו קוריאה (בת"א נדמה לי שזה כולל את הודו), וזה חוג שלומדים אותו בד"כ במסגרת דו-חוגית, כלומר בשילוב עם עוד חוג.

GnomeBubble

New member
זה לא קל

(אפילו לא לסינים) אבל זה אפשרי. אתה צריך לזכור שיש קצת יותר מ-200 אלמנטים בסיסיים שמהם מורכבות כל הסימניות הסיניות. אחרי שאתה לומד כמה סימניות אתה מתחיל לזהות אותם, ויודע שכל סימניה מורכבת מזה מזה ומההוא. הם גם נונתים לך רמזים חלקיים לגבי משמעות ואופן ההגייה של הסימניה.

Mei11

New member
השאלה היא מה המטרה שלך

אם המטרה היא ללמוד סינית או להוציא תואר. מדובר בשני סוגים שונים לחלוטין של מחויבות. תואר באוניברסיטה זה שלוש שנים של לימודים במסגרת עם עבודות ומבחנים, כשבסוף מקבלים את המעמד של "אקדמאי". לימודים בבי"ס לשפות יכולים לאפשר לך להתמקד בשפה המדוברת. מבחינת רמת הלימוד של השפה - אני לא יודעת איך מלמדים בבתי ספר לשפות, אז אני לא יכולה להגיד.

dani ella

New member
המטרה שלי

אוקי, ראשית, תודה על התגובות. ואני אסביר/ארחיב את השאלה שנשאלה: יש לי כבר תואר ראשון ושני במשפטים. אני רוצה ללמוד סינית (שפה, ובלי תרבות אי אפשר) בעיקר לקידום מקצועי. לכן חשוב שאדע את השפה ברמה גבוהה. בנוסף, כאשר קושרים קשרין ועסקים עם תרבות שונה, לדעתי חשוב לדעת גם את התרבות, ולהכיר את המדינה, המצב הכלכלי והחברתי ואת האנשים. במיוחד במדינות שהן שונות כל כך מהתרבות המערבית. (אתם יודעים - כמו ביפן, את כל הליכי הנימוסים וכו') יחד עם זאת, חשוב לי, שלידע שאצבור תהיה איזושהי גושפנקא מוסמכת, וגם אם אני כבר משקיעה, לפחות שיהיה לי גם תואר. (זה יפה בקורות החיים) מאידך, קראתי בפורום, שרמת השפה הנלמדת באוניבסיטאות, היא נמוכה. לכן חשבתי להשקיע יותר בלימודי שפה ולא באוניברסיטה. מצד שלישי - כמו שאמרתי, יש לי כבר תואר שני, ובאוניברסיטת תל אביב אין לימודי מזרח אסיה לתואר שני, אלא רק חוג לאחר תואר. וירושלים - שם יש תואר שני, אבל זה נורא רחוק
אז מה אתם אומרים - תל אביב? ירושלים? בית הספר לשפות?

Mei11

New member
זה כבר סיפור אחר

השילוב של משפטים וסינית יכול להיות מאד מוצלח, לדעתי. כדי לעשות תואר שני בירושלים תצטרכי להשלים את מה שלא למדת בתואר הראשון - כלומר שלוש שנים של שפה. זה נראה לי קצת לא מעשי, למרות שאני מכירה אנשים שעשו את זה... נראה לי שהאופציה הלא-אוניברסיטאית יותר רלוונטית עבורך. וכדי להגן על כבוד האוניברסיטאות - זה לא שהרמה של לימודי השפה באונ' נמוכה, אלא שהדגש הוא לא רק על השפה המדוברת, אלא גם על קריאה וכתיבה.

dani ella

New member
כלומר - עדיף אוניברסיטה

אני מבינה ממך שעדיף ללכת לאוניברסיטה. האם את למדת באחת מהאוניברסיטאות? כמה קשה ללמוד את השפה הסינית? ושוב - נשאלת השאלה - העברית או תל אביב? יש עדיפות לעברית בכל המובנים למעט המרחק. במיוחד שאני עובדת משרה מלאה וזה ממש בעייתי. אשמח לשמוע ממך קצת יותר על השיולב של משפטים וסינית.

Mei11

New member
אני קצת משוחדת

כי למדתי באוניברסיטה העברית בירושלים. אבל גם למדתי בסין. אבל, שוב, הכל תלוי במטרה שלך. באוניברסיטה לומדים בצורה אחרת מאשר בבית ספר כמו ברליץ או באוניברסיטה הפתוחה, וזה נשמע שבשלב זה, אחרי שני תארים ועם משרה מלאה, בית ספר מהסוג הזה או שיעורים פרטיים יהיו הגיוניים יותר מאשר אוניברסיטה. תדברי עם החוגים בת"א וי-ם, תראי מה הדרישות שלהם וכו', זה ייתן לך תמונה מלאה יותר. אני אחפש לך איזה מאמר לגבי מה שעובר על סין מבחינת מערכת המשפט, זה יהיה יותר טוב מכל הסבר שאני אתן פה.

dani ella

New member
נראה לי שעדיף אוניברסיטה

אני אצור קשר אחרי החג. ביררתי בדיאלוג - הקוס שלהם גם לא כל כך מתאים לי מבחינת שעות. בברליץ אין קורס סינית. אבל הערך המוסף שאני מבקשת - התרבות הסינית וההתפתחות של סין בשנים האחרונות - את זה אקבל הכי טוב באוניברסיטה וכך גם תהיה לי תעודה רשמית. אשמח לשמוע ממך איך היו הלימודים בירושלים (אני מאמינה שאחרי שנה ראשונה אני אסע לסין, לפחות לקורס קיץ), ואם את לא רוצה לספר בפורום אז בהודעה פרטית. ואשמח לקבל את הכתבה על המשפט בסין. הרבה תודה לך

Mei11

New member
זה קצת ארוך

אבל זה מעניין - מאמר על השינויים במערכת המשפט בסין. אפילו אם תקראי רק את כמה העמודים הראשונים זה ייתן לך מושג כללי לגבי השינויים שמתרחשים (גם) בתחום הזה.

dani ella

New member
מילא ארוך, אבל באנגלית ../images/Emo8.gif

ראשית הרבה
בכל אופן - נראה לי שהכיוון הוא אוניברסיטה מבחינתי (והמאמר רק חיזק את דעתי בנושא) לאחר הבירור עם האוניברסיטאות בשבוע הבא, אני רק מקווה שאשאר עם השאלה, באיזה אוניברסיטה לבחור.

לימוד סינית

השאלה גם מה הצורך שלך ומה המטרה שלך האם את רוצה לדעת לדבר? האם את מתכננת טיול ורוצה לדעת להסתדר שם? האם את רוצה לעבוד עם סין? האם את רוצה לקרוא עיתונים סינים או לערוך מחקר בתחום הסיני וגם כמובן מה את אוהבת, האם את אוהבת יותר לדבר עם אנשים, או יותר לקרוא ולהתעסק בכתובים. וגם בהחלט כל הנושא של התואר, הזמן - כל אלו דברים שאת יכולה לראות אם חשובים לך או לא. בכל מקרה, אם תרצי קורס פרטי ללימוד השפה, את מוזמנת לפנות אלי מיכל חפר ליצ'י תרגומים

piper cub

New member
קישור למאמר מעניין בנושא

אמנם הוא לא בהכרח יענה על השאלה של איפה ללמוד, אבל הוא בהחלט מדגיש את החשיבות של הלמידה עצמה- המאמר הוא מתוך הארץ. תהנו
.

למעלה