לימודי סינית

גדי91

New member
לימודי סינית

שלום רב בדקתי באינטרנט כבר כמה זמן לגבי לימודי סינית. הבנתי שיש קורסים שנמשכים מספר חודשים ויש ממש תארים אקדמאים בשפה אני מעוניין לדעת לדבר בשפה סבירה (אין לי כל ידע בשפה) רציתי לדעת מתי מתחילה שם שנת הלימודים ובאיזה בית ספר פרטי /אוניברסיטה/מכללה הכי כדאי ללמוד תודה מראש :)

GnomeBubble

New member
למה אתה מתכוון ב"שפה סבירה"?

אני מניח שאתה לא מתכוון לקיים שיחות נפש קולחות בסינית, אבל עדיין, מה זה שפה סבירה? לדעת לקנות קילו בננות בשוק זאת שפה סבירה? או שאתה צריך לדעת גם להסביר לנגר איך בדיוק אתה רוצה את הארון שלך ולספר לנהג מונית מה בעצם קורה כאן בישראל (מעבר ל"ישראל, פלסטין - מלחמה"). חוץ מזה, למרות שהרבה מאוד אנשים היו מקווים אחרת, אין דבר כזה ללמוד לדבר בלי לקרוא. אנשים שלומדים שפה כמו אנלפבתים גם מדברים כמו אנלפבתים, ובדרך כלל אתה לא רוצה לדבר ככה... קיצור, מה הציפיות שלך?

גדי91

New member
שפה סבירה...

רמת השיחה שאני מדבר עליה ביחס לדוגמא שנתת אז זה באמת לדעת לדבר עד מצב בו אני מסוגל לתאר את כל המורכבות של הסכסוך שהצד השני יבין אני יודע שהקרוא וכתוב חשוב אבל אפשר להתחיל גם בלי(תקן אותי אם אני טועה) הבנתי שללמוד לכתוב ולקרוא זה תחום הרבה יותר מורכב ושהסינים בעצמם לומדים את זה בתיכון רק אז בתור התחלה זו לא המטרה... חשבתי להשקיע בלימודים הללו משהו בסביבות החצי שנה או יותר שם בסין

GnomeBubble

New member
לא נראה לי שיש מקום לימודים שמסוגל להביא אותך

לרמה כזאת בארץ. שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.
הסינים לא נשארים אנלפבתים עד התיכון כמובן - הם מתחילים ללמוד לקרוא ולכתוב כבר בכיתה א' ולמרות שהם מושכים את הלימוד של הסימנים יותר שנים מאיתנו, זה לא אומר שרמת הקריאה של ילד סיני בכיתה ו' נמוכה בהכרח מרמת הקריאה של ילד ישראלי באותה הכיתה - ללמוד סימניות זה כמו ללמוד אוצר מילים. ולפחות הילדים הסינים יכולים לנחש את המשמעות של חצי מן המילים החדשות שהם נתקלים בהן אם הם מכירים את הסימניות. בכל מקרה, אני לא שמעתי בינתיים על אף אדם מחוץ לסין שהגיע לרבע מן הרמה של הסינית המדוברת שאתה מתאר בלי ללמוד את הכתב.

גדי91

New member
מראש לא התכוונתי בארץ

התכוונתי לכל השאלה... בסין! אני מעוניין ללמוד שם (לא חשבתי בכלל על ללמוד בארץ) וכל השאלות שלי לגבי כמה זמן התי ספר וכ' נוגעות לסין לא לישראל

GnomeBubble

New member
אוי, לקח לי זמן לשים לב

מצטער שלא קלטתי את הראש שלך קודם. אני לא בטוח שתוכל להגיע בחצי שנה לרמה כזאת גבוהה, אבל בהחלט אפשר להתקדם הרבה. שמתי לב שחברנו happydog23 הצליח להגיע לרמה יפה מאוד בסינית, ונראה לי שהוא למד בסך הכל חצי שנה או שנה בבייג'ינג, והגיע לשם בלי שום ידע מוקדם. אני שמתי לב שהרבה אנשים עושים את הבחירה של מקום הלימוד בסין לא רק לפי האוניברסיטה - אולי בעצם בעיקר בגלל העיר. נראה לי שאם הייתי הולך ללמוד בסין, הייתי הולך על קונמינג או צ'נגדו, למרות המבטא הבעייתי שלהם - אני פשוט נורא אוהב את האיזור.

גדי91

New member
בקטנה....

אם כבר אני שלא הזכרתי מתחילת השיחה את התודה רבה על התשובות... אז תודה רבה!! דבר שני- בדקתי את ה BLCU וראיתי שם תוכנית של חצי שנה אוגוסט עד פבר' של 30 שעות שבועיות... נראה לי דווקא מספיק רציני + הסביבה הסינית כדי להגיע לרמה בסיסית טובה תקן אותי אם אני טועה... בנוסף רציתי לשאול אותך ופה אנחנו כבר מתקדמים לפי מה אתה בוחר את האיזור??? ואיך אתה יכול לדעת מה מתאים לך מבחינת המוסד לימודים?? מה נחשב?? איפה מלמדים יותר טוב?? איפה יש חברה יותר טובה?? אני ממש לא מבין בסין רק עכשיו התחלתי לקרוא עליה וגם בכלליות על בייג'ין ושנגחאי...

renjintso

New member
יש הרבה מאד גורמים. הנה כמה מהם

איכות האוניברסיטה - BLCU מציעה את אחת התכניות הכי טובות ללימודי שפה לזרים. בעיקרון בבייג'ינג ושנגחאי אפשר למצוא את התכניות הכי טובות, המורים הכי טובים, והמקומות שהכי ערוכים לקבל זרים נוחות והלם תרבותי - יותר קל להסתדר ולהחליק עניינים בבייג'ינג, ובשנגחאי אולי אפילו עוד יותר. בערים רחוקות יותר הקשיים עם השפה בהתחלה יותר גדולים. מצד שני, יש שם סיכוי לקלוט את השפה מהר יותר מחיר - אוניברסיטאות מדרגה שניה ושלישית בלי שמות מפורסמים זולות בהרבה מהאוניברסיטאות הגדולות, אבל האיכות בדרך כלל נמוכה יותר סביבה דוברת שפה - לא כ"כ משנה בתוך אוניברסיטה עצמה כי המורים ידברו מנדרינית סטנדרטית, אבל ברחוב בשנגחאי מדברים דיאלקט די שונה מהשפה התקנית, וכנ"ל בצ'נגדו וקונמינג. האזורים שבהם השפה נחשבת לטובה הם בייג'ינג, חביי וחיילונגג'יאנג. מזג אוויר ונוחות כללית - בשורה תחתונה, צריך לא רק ללמוד אלא גם לחיות. אם אתה נורא סובל מקור אל תבחר בחארבין (לא לסמסטר חורף בכל אופן), אם ערים גדולות מאד מעצבנות אותך אל תלך לשנגחאי. בערים המרכזיות יותר קל למצוא מוצרים מערביים, ברים וזרים אחרים לדבר איתם, בערים פחות מרכזיות החוויה הסינית היא יותר הארד-קור, וצריך להיות מוכנים לזה. בטח יש עוד שיקולים ששכחתי

walkabout

New member
אם אתה מתכוון ללמוד שם אני ממליץ להתחיל בארץ

באופן אינטנסיבי עם מורה פרטי ולהשקיע זמן גם לבד כדי להגדיל את אוצר המילים, את ההבנה של השפה, תרגול של הטונים, וכיוצ"ב. מנסיון ראיתי שחבר'ה שלמדו פה בארץ באוניברסיטה, למרות שההגייה שלהם הייתה מזעזעת (אולי הם דיברו בדיאלקט שאני לא מכיר
, אני מדבר בייג'ינרית סטנדרטית), יש להם אוצר מילים יחסית רחב ומבוסס, בקיצור, אם לא תעשה את זה לא תצליח בחצי שנה להגיע לרמה שאתה מדבר עליה. לגבי כתיבה קריאה, לדעתי, עד שאתה בונה בסיס מספיק רחב בדיבור ושמיעה/הבנה תשקיע בזה רק מעט מזמנך. אם אתה רוצה מורה צור קשר
(אזור ת"א ר"ג)

walkabout

New member
לא זוכר, זה היה כל כך מזמן. נדמה לי BLCU

מקווה שלא טועה בשם האוניברסיטה. זה היה ב- 2003. סגרו לי את האוניברסיטה בגלל הסארס וככה הופסקו לימודי הסינית שלי :) אחר כך הפסקה של 5 שנים (רק שימור ותחזוק המעט שכבר נרכש). גילוי נאות - נשוי לסינית. שנה אחרונה מספר חודשים מורה פרטי (גם בסין). באוניברסיטה הזאת מלמדים גם קריאה כתיבה. אם אתה סטודנט פול טיים ג'וב אתה יכול ללכת על זה, אבל רק אם אתה באמת רוצה ידע מעמיק בשפה או סתם אוהב ומתעניין בסימניות (כמוני). שוב, אני ממש ממליץ להגיע עם כמה שיותר ידע כבר מהארץ. הדברים ירוצו לך מהר יותר וחלק יותר. בהצלחה!

גדי91

New member
דבר ראשון תודה על שיתוף הפעולה :)

כן שמעתי את השם הזה של האוניברסטה כבר... לא הצלחתי להבין כמה זמן למדת באוניברסיטה הזו... אני לא יודע אם קראת את ההודעות הקודמות אבל רמת השיחה שאני רוצה להגיע אליה היא שיחה שוטפת על פוליטיקה או סתם על החיים בארץ לדוגמא יש לך מושג לתת הערכה כמה זמן לוקח ע"מ להגיע לרמה כזו? ללמוד שם סינית באוניברסיטה זה כמו ללמוד כאן עברית באוניברסיטה?? זה כבר ממש בלשנות לא??? בינתיים אני בודק אופציות אז אני לא יודע מה אני אתחיל בארץ...

walkabout

New member
ללמוד סינית באוניברסיטה, בהתחלה לפחות, זה כמו

ללמוד פה באולפן ולא באוניברסיטה. כשאני בארץ אני פשוט שוכח הכל, קשה לשמור על שפה כשאתה לא משתמש בה ביומיום. משתדל פשוט לתחזק את מה שכבר יודע עד כמה שאפשר. לדעתי כדאי וניתן להתחיל ללמוד פה בארץ. אם אתה לא מתכוון לטוס מחר אלא בעוד חצי שנה אתה באמת יכול לרכוש את הבסיס הזה בלי לשבור את הראש יותר מדי: ללמוד pinyin (כתיבת סימניות בשימוש אותיות לטיניות) תרגול הטונאז' (טונים), הגייה ושמיעה רכישת אוצר מילים בסיסי ורחב (מזג אוויר, זמנים, כלי רכב, ירקות, חברי המשפחה, וכיוצ"ב) היכרות עם מבנים תחביריים בסיסיים בשפה. היכרות עם סימניות - זיהוי וכתיבה מעבר לאתרים השונים בסינית יש גם chinese pod (כתובת מצורפת) ברמות שונות. זה כלי נחמד שלי באופן אישי אין סבלנות אליו. אפשר להאזין לזה ולתרגל. אני חושב שיש לי כמה podcast-ים, ברמת מתחיל, מלפני שנה בערך כשזה היה בחינם, צריך לבדוק... תבדוק את האתר ואם אתה נראה איך אפשר להעביר לך.

MalkiNuna

New member
יש אתר מצויין

LiveMocha אתה גם מקבל פידבקים מדוברי השפה ויוצר חברויות עם אנשים מתרבויות אחרות, ממש לימוד חוויה.

למעלה