לימודי סטטיסטיקה

danchen1

New member
לימודי סטטיסטיקה

נרשמתי למדעי החיים אך לפתע קבלתי מכתב מאונ' חיפה המציע לימודי סטטיסטיקה במסלול מצויינים, ואני מעוניין במעט פרטים היות ותחום זה לא מוכר לי: 1) קראתי את הסברכם לגבי סטטיסטיקה. באתר אחר קיבלתי תשובה זהה פרט לסיומה - אתם טוענים כי זהו תחום מתפתח ושהדרישה תלך ותגדל ובאתר האחר נכתב ש"הבקוש אינו גבוה" ושהשכר לא משהו ("השכר למתחיל בסקטור הציבורי -6000 ש"ח בערך"). אשמח אם תחדדו את הנקודה. 2) כיצד סטטיסטיקאי מתמודד עם תחומים שונים מבלי ללמוד אותם. לדוגמא: כלכלה, ביולוגיה, פסיכולוגיה וכו'. כל פרט נוסף יתקבל בהתלהבות.

לגבי 2) לפחות-

אני חושב שפשוט סטטיסטיקאי מתמודד עם הנ"לדי טוב מכיוון שהוא לא ממש עוסק בתחומים אלו אלא פשוט מבצע, מן הסתם סטטיסטיקות בנושאים אלו...אז מה ההבדל ביחס לסטטיסטיקה "רגילה"?פה פשוט אני חושב שהמשתנים אחרים(הגדרה גסה כמובן)-בכלכלה ידברו על מניות,שערי מטבעות וכו', בפסיכו' הדגש הוא על מצבי רוח, נגיד, ובביולוגיה מדובר על יצורים חיים(אורגניזמים), למשל...

סטטיסטיקה

הדברים אינם סותרים. נכון להיום, בשל המיתון במשק, הבקוש אינו גבוה. עם זאת ההערכה לגבי ההמשך עם היציאה ההדרגתית מהמיתון היא שהבקוש יגדל. ניתוחים סטטיסטיים מורכבים דורשים ידע שלמרבית החוקרים בתחומי המדעים השונים אין אותו, ואין גם רצון ללמוד אותו(להיפך, לרבים יש רתיעה מהתחום). אשר כל כן הם נדרשים לסיוע של סטטיסטיקאים. כך למשל צוות רופאים העוסק במחקר, יודע היטב מהן השאלות המחקריות המעסיקות אותו, אבל יש לו ידע מצומצם לרוב בבנית מערך מחקר נכון ובמתודולוגיה של מחקר. הססטיסטיקאי מבין מהם מהן השאלות המחקריות, מהו התכנון והמערך המחקרי יכול לסייע בשיפור התכנון והמערך המחקרי. הוא מייעץ אילו נתוחים סטטיסטיים יש לערוך, הוא מסייע בהבנת התוצאות. סטטיסטיקאים מסייעים לאנשי מקצועות שונים ומוערבים במחקרי מחקר מורכבים ומתחוכמים למשל בתחום מאיצי חלקיקים, בלי שהם בהכרח מבינים בתחום. נכון שידע יכול לסייע אבל הוא אינן חובה.

danchen1

New member
תודה, ושאלות נוספות...

האם מתכנת מרוויח יותר מסטטיסטיקאי? האם אופי תפקידו של הסטטיסטיקאי הוא זמני (ע"פ פרוייקטים) או שניתן להשתלב בחברות ולהתקדם בתוכן? האם סטטיסטיקאי יכול לעבוד כעצמאי?

סטטיסטיקה

האם מתכנת מרוויח יותר מסטטיסטיקאי? לא ניתן לתת תשובה חד משמעית לשאלה זו, תלוי איפה כל אחד מהם עובד. בהחלט יהיו מתכנתים המשתכרים יותר מסטטיסטיקאים, ולהיפך. האם אופי תפקידו של הסטטיסטיקאי הוא זמני (ע"פ פרוייקטים) או שניתן להשתלב בחברות ולהתקדם בתוכן? המעסיק הגדול של סטטיסטיקאים היא הלשכה המרכזית לסטטיסיטקה. סטטיסיטקאים מועסקים על בסיס קבוע במשרדי ממשלה, חברות בטוח, גופים פיננסים, גופי מחקר ועוד. האם סטטיסטיקאי יכול לעבוד כעצמאי? כן, יש בינהם בעלי משרדים (כמו למשל לעריכת סקרים), משרדי יעוץ סטטיסטי וגם כפרילנס בפרויקטים שונים.

למעלה