לימודי סוציולוגיה

arnavi

New member
לימודי סוציולוגיה

היי, אני מעוניינת להתחיל לימודי סוציולוגיה לתואר ראשון ומתלבטת בין האוניברסיטאות השונות. האם יש תואר מאוניברסיטה שנחשב יותר מאוניברסיטה אחרת.? ואיפה הכי מומלץ ללמוד סוציולוגיה?

just lilo

New member
לימודי סוציולוגיה

היי arnavi, מה השיקולים שלך בבחירת אוניברסיטה? בלימודי סוציולוגיה לכל אוניברסיטה יש תוכנית משלה, אני מציעה לך לבדוק את התוכניות באתרים של האוניברסיטאות בארץ, ולהחליט מה התוכנית שהכי מתאימה לך מבחינת מה שמציעים. כל האוניברסיטאות טובות בתחום הזה, השאלה מה הציפיות שלך מהלימודים, מה את מתכוונת לעשות אחרי התואר, האם יש שיקול של מרחק מהבית. התואר בסוציולוגיה מכל אוניברסיטה נחשב אותו דבר מבחינת מעסיקים. מכיוון שאני לומדת באוניברסיטת ת"א, אז אני משוחדת... אם תרצי לשמוע יותר על הלימודים שם, אשמח לעזור...

arnavi

New member
המשך...

תודה על העזרה. האמת שהמרחק מהבית לא משנה לי יותר מידיי. אני גרה באילת וללמוד כאן זאת לא ממש אופציה מבחינתי. רציתי ללמוד בבן גוריון מכיוון שחבר שלי שלי צריך להתחיל שם באוקטובר הקרוב אבל שמעתי שסוציולוגיה עדיף ללמוד בעברית או בבר אילן. אין לי עדין תוכניות לתעסוקה אבל אני חושבת להמשיך לתואר שני ולהתמחות בסוציולוגיה אירגונית. באיזה שלב של הלימודים את?

just lilo

New member
סוציולוגיה

בן גוריון עצמה היא אפשרות טובה, התואר בסוציולוגיה תמיד בא ביחד עם אנתרופולוגיה בכל האוניברסיטאות, לפי מה ששמעתי יש בבן גוריון מחלקה גדולה לאנתרופולוגיה, מה שלא קיים במקומות אחרים שם התחום הזה זניח למדי. שמעתי שהמחקר שם בסוציולוגיה לא חזק במיוחד ושהמרצים שם לא משפיעים באקדמיה בארץ, אבל לא צריך לקחת את זה ברצינות, זאת רק שמועה. גם אני שקלתי להרשם לבר אילן לפני שנרשמתי לת"א, שיניתי את דעתי בגלל המרחק ובגלל שהתוכנית שלהם נראתה לי עמוסה קצת. גם בעברית וגם בבר אילן יש תואר שני בסוציולוגיה ארגונית ושתיהן נחשבות בתחום מהבחינה הזאת, לפי מה שאני יודעת חיפה דווקא הכי חזקה בתוכניות לתואר שני. מצד שני, העברית נמצאת במקום גבוה בדירוג העולמי של מוסדות מחקר. אני לא מכירה את התוכנית של בן גוריון והאפשרויות שלה ולכן אני לא רוצה להגיד משהו שיטעה אותך. אני נמצאת בשנה ראשונה, עוד מעט מתחילה סמסטר ב'.

למעלה