לימודי נטורופתיה

הדס174

New member
לימודי נטורופתיה

שלום! אני מעוניינת ללמוד תזונה קלינית-טבעית, אך המליצו ללמוד נטורופתיה משום שכך יהיה לי סיכוי גדול יותר לקבל עבודה בקופ"ח. אשמח לשמע את דעתכם, והאם כדאי ללמוד תזונה בלבד... ועוד שאלה-חוץ מקופ"ח, היכן עוד ניתן לעבוד?

0 אור 0

New member
עצה ידידותית אם כי מעט בעייתית

לפי איך שאני מבינה את מטרת החוק החדש, אז הכוונה היא שיעוץ תזונתי ינתן רק על ידי מי שיש לו תואר אקדמי פרה-רפואי מוכר. אמנם עדיין לא יצאו תקנות מפורשות, ויש סבירות להנחה שלמי שכבר עוסק בתחום, יאפשרו איזשהו מסלול של המשך פעילות, אבל בתור מישהי שחושבת ללמוד תזונה קלינית , הייתי בוחרת ללמוד דוקא במסלול אקדמי. הבעייתיות בהמלצה הזו היא בכך שמה שמלמדים באוניברסיטה, מאד מערבי, ולתחושתי הרבה ממה שמלמדים שם לא ממש נכון. בנוסף למחסור בנקודת מבט טבעית יותר על התזונה, שניתן להשלמה בקלות להערכתי, הבעיה הנוספת היא בכך שאין לימוד של כל הפן ההוליסטי - תלמידי נטורופתיה לומדים שיטות אבחון, צמחי מרפא ושמנים, שיטות טיפול במגע - כלים אלו חסרים לתזונאי שלמד באוניברסיטה. אז כדי להשלים את ההמלצה שלי ללמוד באוניברסיטה, הייתי לוקחת במקביל מספר קורסים בבית ספר לרפואה משלימה שישלימו את הפן הזה, וכך מכוסה גם מההיבט החוקי וגם מההיבט של הידע המקצועי העמוק יותר.

למעלה