לימודי נגינה לילדי -adhd

לימודי נגינה לילדי -adhd

הדר מאוד מבקשת ללמוד נגינה היא רוצה מאוד ללמוד לנגן על גיטרה , אני בהתלבטות , לימוד נגינה מצריך הרבה תירגול והשקעה ואני לא בטוחה שהיא תעמוד בזה. האם כדי לנסות, האם צריך מורה מיוחד שמבין ב-adhd ? למישהו יש נסיון בזה?

myh053

New member
תגובה לשיעורי נגינה

לדעתי נגינה יכול מאוד לעזור לה! ילדים אם בעיות של adhd מתחברים למוזיקה אז למה לא לנסות?! גם בני שטוענים שיש לו בעיות קשב וריכוז add מאוד מחובר למוזיקה מנגן לו להנאתו וזה דבר שמאוד מרגיע אותו

05 מיכל

New member
עשוי להיות מאוד מוצלח

צריכים לשקול בזהירות אם לדרבן להתאמן או לא להתערב. כדאי אולי לציין מראש שמנסים, ואם זה לא יהיה מוצלח - אז מפסיקים. בן אחד שלי (ADD) ניסה ללמוד, והצורך לזכור להגיע בזמן הביתה לפני השעור יצר אצלו לחץ עצום, והוא ביקש להפסיק. בהמשך הוא למד לבד, בקצב שלו. בת אחרת (ADHD) מנגנת כבר כמה שנים. היא התחילה מחלילית, ונהנתה. אח"כ המשיכה בחליל צד, ואז נוצרה בעיה: על החליל צריכים לשמור, לארוז אותו אחרי כל שימוש וכו'. אי-אפשר להשאיר אותו מונח על השולחן כמו חלילית ולנגן כל פעם שתי דקות. הפרוצדורה של לפתוח, להרכיב, להתאמן, לפרק ולארוז - ריפתה את ידיה, והיא לא התאמנה וכמובן לא נהנתה. בהמשך קבענו איתה זמנים קבועים, והזכרנו לה - ואז היא התאמנה. עכשיו היא לומדת גיטרה, מתאמנת מעט ודי נהנית.

לימודי נגינה adhd

15/12/2004 2132 שלום רב! אין בהפרעת קשב וריכוז מגבלה עד כדי כך רצינית שילד או ילדה בעלי מנת משכל תקינה ומוטיבציה לא יוכלו להתגבר על קשיים אלו או אחרים, בתנאי שלהם נתונים אחרים שמאפשרים את התחום שחפצים בו. לפעמים ההפך, תחומים שבהם בעלי הפרעת קשב וריכוז מוכשרים בהם מהווים מקור רציני לביטחון עצמי ומימוש עצמי! ברור שבמצב זה יש לברר טוב טוב עם הנער או נערה את רצונה ולדסקס טוב טוב על מה מדובר, כולל לנסות לחשוף אותו או אותה למצב דמה למה שמצפה לה אם באמת תתמיד. לא נראה לי שצריך מורה מיוחד שמבין ב adhd אם כי כן, צריך שיהיה בן אדם אמפטי לקשיים וסבלני. בהצלחה!

putmusicon

New member
זו שאלה בשבילי

אני תרפיסטית במוסיקה, ועובדת הרבה עם ילדים עם קשיי קשב וריכוז והיפראקטיביות. מה שטוב במוסיקה, שבגלל האלמנטים הבסיסיים שלה של קצב וארגון, היא עוזרת מאוד ללמידה אותה. גם יש את המשוב הפיזיולוגי, גם את חוויית ההצלחה שבלימוד נגינה, וגם את הדימוי והביטחון העצמי כשמנגנים מול החברה, והכיתה, במסיבות יום הולדת וכו'. אני לא יודעת כמה מורה קונבנציונאלי יכול להרתם לעניין. אני כן חושבת שכשמישהו בא מהתחום שלי, יודע לתת את המידה הנכונה בין, זמן הלימוד, לזמן ההתארגנות סביב הלמידה. כלומר - אם הוא ישב 10 דקות וניגן, אולי כדאי 10 דקות אחרי זה לאלתר ולתופף בתופים במשחקי קצב, שעוזרים אח"כ להתארגן לעוד 10 דקות של למידה. וגם - לפעמים בגלל ליקויי הלמידה, לא כדאי ללמד ילד לנגן לפי תווים, לפעמים כדאי דוקא ללמד נגינה משמיעה, לאפשר ללמוד דרך תווים עם צבעים ועוד כל מיני אסטרטגיות... אני חושבת שמוסיקה היא מתנה נפלאה, אבל אני משוחדת :) בהצלחה

putmusicon

New member
תודה על הפרגון../images/Emo51.gif

אני אכן נהנית להתרם בפורום הנפלא הזה גם כאמא. תודה. ואגב השרשור הנוכחי, נפלא. כ"כ מעניין ומרגש לקרוא על התרומה בכ"כ הרבה מישורים של המוסיקה, גם בחלק של הדבר הפשוט ביותר שנקרא 'הצלחה' וגם בחלק של הלימוד ללא הלחצים, שבא מתוך הילד, שמאפשר גם להביע את עצמך בעוד מדיום. אין דבר יותר מרגש מלראות ילד שנהנה. ורד

שרה16

New member
מתנה נפלאה

שלי מנגן גיטרה קלאסית זו השנה השניה...נפלא! אין לחץ שינגן אז זה בא ממנו ויש תוצאות. לפני כן למד מוסיקה ממוחשבת ומלחין נעימות להנאתו.

דליה.ד

New member
הבעיה העיקרית זו בעצם

ההתמדה והזמן לתרגול. רבים מילדינו דחיינים והם אינם מתמידים.

דניאלן

New member
נגינה ו ADHD

אצלי ה ADHD בן ה 8 התחיל השנה ללמוד פסנתר. ידענו כל הזמן שיש לו שמיעה מוזיקלית נהדרת, אבל חששנו מההתמדה..הוא לחץ מאוד, אירגנו פסנתר משכן והילד..חבל על הזמן, פורח. הוא התגלה כנגן מחונן. לא מוכן ללמוד תווים כרגע (כנראה טראומה מלימוד הקריאה שרק בחודשים האחרונים הפכה לרציפה והוא התחיל סוף סוף לקרוא ספרים להנהתו..). הוא מנגן משמיעה באופן מדהים בשתי ידיים, מאלתר, מלחין וזוכר כל מנגינה שחיבר. הוא ניגש ביוזמתו המון לפסנתר ומשקיע. ואכן, ADHDים נוטים לשקוע באופן טוטאלי לדברים שחביבים עליהם. ההצלחה נתנה לו כל כך הרבה בטחון והתלהבות שזה מורגש בכל תחום אחר שהוא עוסק בו ובמיוחד בבית הספר.

jamesT

New member
מאוד תלוי בגיל!

אני לוקה בהפרעת קשב... ביסביבות כיתה ב' (לפני שאבחנו אותי) ניסיתי ללמוד לנגן על פסנתר ולא הלך.. מאוחר יותר בכיתה ח' התחלתי ללמוד נגינה על גיטרת באס ומשם ולאחר מכן התחלתי נגינה גם על גיטרה חשמלית ואקוסטית ונגינה על תופים! אם הילד מספיק בוגר ומוכן להשקיע - הוא יצליח!!! לא שזה יהיה קל אבל זה בהחלט אפשרי!!

jamesT

New member
אפילו אני יציין

שבימים אלה אני במעבר בתי ספר בכדי ללמוד מוזיקה לבגרות (10 יחידות!) אני בכיתה י' דרך אגב

miromiro

New member
בשותכם\ן-נראה שניתן לסכם את מגוון

ההודעות, בכך שאין קשר בין ADHD לבין היכולת ללמוד נגינה. ובכל זאת, אני הייתי מדבר קצת לפני כן עם המורה ומכין אותו לסוג של בעיות איתן אולי (למרות שדווקא יש סיכוי שכן)הוא לא נתקל בעבר.

למעלה