לימודי משפטים

TOKTOT

New member
לימודי משפטים

שלום רב, בהשכלתי אני בוגרת תואר שני בסוציולוגיה. במסגרת ייעוץ תעסוקתי הועלתה בפני, כאחת האפשרויות, לימודי משפטים. האפשרות הועלתה כיוון שקיים פער בין התפקידים אליהם אני מגיעה במסגרת שנות הניסיון שלי בתחום משא"נ לבין השכלתי, ניסיון מקצועי כולל וכו', ברצוני לשאול, בהנחה שאכן אתקבל ללימודי משפטים, האם ולמרות המצב בשוק העו"ד, הם עשויים לקדם אותי למציאת עבודה יותר הולמת (מבחינת הכנסה והתאמה לכישורים) או למציאת עבודה בכלל. (בשל כך שהם יותר יישומיים).האם יציאה לשוק (לאחר סטז' ולימודים) לקראת גיל 45 אינה בבחינת השקעת מאמץ רב לריק. (האם לגיל יש משמעות במקצועות מעין אלו) אודה לכם, על תשובתכם.

משפטים

כיון שכבר היית ביעוץ תעסוקתי נכון יהייה להעלות שאלות אלה בפני היועץ/ת שלך . לו/ה יש מידע הרבה יותר נרחב עליך ויכולת, על כן לענות בצורה יותר ספציפית.

TOKTOT

New member
משפטים

ברור, אך הפנייה אליכם נבעה מהרצון לשמוע חוות דעת אחרת, שהיא הרבה יותר כללית, כיוון שברור לי שלא מדובר בייעוץ ממוקד. בנוסף, העלתי מספר שאלות כלליות על הסיכויים למצוא עבודה בתחום זה ועל אפשרויות מציאת עבודה בהקשר של גיל וניסיון. אודה לכם אם תענו לשאלתי תחת נסיבות אלו. תודה.

TOKTOT

New member
ואם למקד אז..

ההתלבטות שלי, כאמור, אינה נעוצה ביכולתיי וכישוריי (על פי האבחון הועלתה הצעה זאת כאפשרות אופציונלית), אלא האם לצאת לדרך חדשה שתבוא לידי ביטוי ברכישת השכלה נוספת, שתמצב אותי מחדש בשוק העבודה. האם במובן זה ההשקעה כדאית?

משפטים

אנסה לענות לך ברמה הכללית. יציאה לתחום מקצועי חדש בגיל 45 אינה תהליך פשוט כמובן. את עשויה להתקל בלא מעט מעסיקים שיעדיפו צעירים יותר בקבלה לעבודה. את בהחלט צריכה לצפות לקושי מסוים להשתלב בתחום. עם זאת אין זה אומר שהדבר בלתי אפשרי. ישנם גם מעסיקים שמעדיפים עובדים מבוגרים יותר הבאים להערכתם עם בגרות ונסיון חיים המועיל בעבודה. השאלה לכן תהייה איך יתרשמו ממך מעסיקים פוטנצאליים בראיון אישי או במבחני מיון לעבודה. התשובה לשאלה זו יכולה להנתן על ידך מתוך הכרותך העצמית, ויכולה להנתן גם הערכה של היועץ שאיתו עבדת והכיר אותך במידה זו או אחרת. את כותבת:" האפשרות הועלתה כיוון שקיים פער בין התפקידים אליהם אני מגיעה במסגרת שנות הניסיון שלי בתחום " איני יכול לדעת מה גורם לפער , והאם גורם זה יפעל גם בתחום המשפטים או לא. יתכן שליועץ שלך יש אפשרות להתייחס לנקודה זו.

TOKTOT

New member
תודה, אבל האם במושגים של עלות מול

תועלת ההשקעה הכרוכה בלימוד תואר נוסף כדאית? האם תחום המשפטים בשל היותו יישומי יותר ממדעי החברה עשוי להגביר את הסיכויים להתברגות בשוק העבודה? האם יש ערך מוסף לתואר במשפטים כאשר מתלווה אליו תואר נוסף, כמו סוציולוגיה ארגונית, ומה אפשרויות התעסוקה? בנוגע לפער כוונתי הייתה כזאת - כאשר אתה בוגר מדעי החברה או הרוח אתה יכול למצוא עצמך במגוון תפקידים כמו למשל מזכירות, כיוון שאין מדובר בהתמקצעות. במשפטים לעומת זאת הכיוון התעסוקתי יותר ברור.

משפטים

איני יכול לענות באחריות על שאלתך. בעקרון בודאי שתואר במשפטים עשוי לפתוח יותר אפשרויות תעסוקתיות, עם יותר אפשרויות קידום. אולם בתואר לא די כדי לממש אפשרויות אלה צריך נתונים נוספים כמו מידת התאמתך לתחום מכל ההיבטים, ועל אלה אין לי מידע. לכן גם הצעתי לך להתיעץ עם היועץ איתו עברת תהליך יעוץ.

למעלה