לימודי משחק ב-LA

Davidel16

New member
לימודי משחק ב-LA

שלום לכולם,
אני עכשיו בודק כיוון למשחק בחו"ל חשבתי על לי שטרסברג, המון שחקנים גדולים יצאו משם, אבל השאלה הגדולה זה האם זה שווה את הכסף.
אני לא ממש רוצה להיות שחקן בארץ, לדעתי התפקידים בארץ דלים מידי, בהוליווד יש אינספור תפקידים, אז חשבתי שללמוד שם יעזור לי לפתח קשרים וגם ישפר מבטא ולהשתלב מוקדם יותר בכל האיזור והתעשייה שם.
ללמוד בלי שטרסברג שנתיים זה עולה 33 אלף דולר לא כולל מגורים, שמגורים זה הביג פרובלם, כי זה להשכיר דירה ולחיות, הבית ספר ממוקם במערב הוליווד, ששם השכירות היא בערך 1500 דולר לא כולל חשמל ומה שמסביב.
אחרי החפירה, אלה השאלות שלי:
1. ראיתי שלוס אנג'לס זולה יותר מניו יורק, מבחינת מצרכים וכו', השאלה אם לגור בניו יורק למרות זאת ישתלם יותר? כי הבנתי שב-LA צריך רכב ובניו יורק כמעט ולא.
2. לפתח קשרים בלוס אנג'לס זה עדיף מניו יורק? או שאפשר להצליח גם משם?
3. יש כאן כאלה שלמדו באחת הערים ויכול לספר על המחייה שם וכמה זה עולה בערך? כאלה שלמדו בבית ספר הזה עוד יותר טוב.

אשמח לעזרה מהירה וכמה שיותר מידע! :)

כמה דברים

השכירות במנהטן היא פי עשר בערךמלוס אנג'לס. אם תלמד שם הסיכוי שתצליח לגור פיזית במנהטן הוא די קטן, כי זה באמת אסטרונומי. מדובר על אלפי דולרים לחודש לדירות קטנות מאוד, אלא אם אתה נופל על מישהו שמת ומפנה דירה בפיקוח וזה נדיר.
מבחינת מחיה LA הרבה יותר זולה חד משמעית. אתה גם לא חייב לגור מטר מבית הספר.... אם יש שכונה זולה יותר במרחק סביר אז אין סיבה להיות מפונקים מדי.
מה שגם רכב, תמיד אפשר לנסות להסתדר קודם כל בלי. לחשוב מראש לגור בלוס אנג'לס, לשלם שכ"ל, שכירות, אוכל וגם לקנות רכב על ההתחלה זה באמת מוגזם.

אני מבינה מעט מאוד בעניין המשחק, אני מבינה קצת יותר בלימודי קולנוע. אבל ניו יורק מול לוס אנג'לס חייב לעלות את השאלה של לאן אתה רוצה לנתב את עצמך. אודישנים לטלוויזיה, קולנוע וכו' הם יותר בלוס אנג'לס, תיאטרון זה יותר בניו יורק. ברור שיש הכל בכל מקום אבל אין ספק גם שלוס אנג'לס זה יותר הוליווד וניו יורק זה יותר ברודווי.

לגבי היצע התפקידים.... זה אולי נכון שיש יותר עבודות מאשר בארץ אבל זה לא נכון כשכניסים לשקלול כמה שחקנים יש על כל תפקיד. איגוד השחקנים בארה"ב הוא האיגוד עם אחוז האבטלה הגבוה ביותר. יש להם סביב 5% או 10% תעסוקה בלבד, לכל חברי האיגוד בארה"ב!! זה משהו שאתה צריך להבין טוב טוב לפני שאתה מגיע לשם או עושה כזה צעד דרסטי. על כל אודישן ועל כל תפקיד יש עשרות אם לא מאות אם לא אלפי אנשים בדיוק כמוך . התחרות היא מטורפת, כמות השחקנים שלא מוצאים עבודה גדולה יותר מכל תחום תעסוקי אחר בארה"ב!

מצד שני ליד כל זה אני הכי מבינה את החלום לנסוע שם ולנסות את זה. אני בעצמי מתכננת על תואר שני תסריטאות מאותם סיבות, כדי להיות שם, להשתפשף בשפה וכו'. אבל באמת שאתה צריך להבין באיזה סיכון גדול מדובר, ביחוד שההשקעה הכלכלית כל כך גדולה.
המשחק בארץ דווקא ברמה מאוד גבוהה ויש פה תיאטרון מעולה ואם משווים מבחינה סטטיסטית כמה תפקידים יש יחסית לכמה שחקנים אני באמת לא חושבת שהמצב פה יותר גרוע, סביר להניח שהוא הרבה יותר טוב.

מבחינת מחיה וכו'. אני עשיתי את הבירורים שלי על לימודי תואר שני בלוס אנג'לס שהם שנתיים ושכ"ל כולל מחיה מלאה לשנתיים זה סביב החצי מיליון שקל. זה כולל שכ"ל, שכירות, אוכל, נסיעות וכו'. כי כמו שבטח ביררת כסטודנט אתה לא באמת יכול לעבוד, לא בצורה שתכלכל אותך.

מה שאני ממליצה לעשות זה חיפוש מאסיבי בגוגל על בתי ספר למשחק, על ביקורות של אנשים שלמדו שם. גם אל תנעל על מקום אחד בלבד כי אם בית הספר הוא טוב וברמה אז יש אודישנים לקבלה ואתה חייב לקחת את הסיכוי שלא תתקבל ולהרשם לכמה מקומות. זה מה שכולם עושים, כי אם נרשמת למקום אחד ולא התקבלת וזה מקום סמסטריאלי שמקבל אנשים רק בסתיו, תצטרך לחכות שנה שלמה לנסות שוב. אז תמצא אופציות, תברר מה צריך לעשות כדי להתקבל. איפה עוד אפשר לגור שהוא זול יותר ובמרחק סביר. ל"א היא ענקית ולכן להרבה אנשים יש רכב אבל זה לא שאין שם תחבורה ציבורית ענפה על כל האזור.
1,500 דולר אגבנשמע לי יקר כי מהבירורים שאני עשיתי אפשר למצוא דברים סבירים לחלוטין מתחת ל-1,000.

קיצר גוגל, לחפש תגובותף המלצות, בתי ספר נוספים, מה בתי הספר נותנים, כמה ארועים פתוחים לקהל יש להם, מי מגיע אליהם, האם הם עושים הצגות ומזמינים מפיקים או מלהקות וכו'?
בהצלחה

Davidel16

New member
תודה רבה על התגובה המושקעת

חיפשתי דירות קרובות כמובן, אבל שמעתי שצריך רכב אז חיפשתי משהו קרוב, אני לא יודע חצי דבר על התחבורה שם ורוב הדירות היו מעל 1200 דולר (זה הכי נמוך שראיתי) בדקתי פה: http://www.trulia.com/for_rent/West...8.38375331756595,-118.34935666915896_xy/map_v האמת דירות נחמדות לגמרי.

לפי מה שאמרת אני מכוון ללוס אנג'לס, ברודווי פחות מדבר אליי.

ידעתי שיש בערך 5% של שחקנים עובדים, אני מבין כמה זה כלום לעומת כל מי שרשום שם, אבל אין לי מה להפסיד, בתאכלס... זאת חוויה עצומה, ללמוד במקום מגניב כלכך כמו הוליווד בבית ספר למשחק, להכיר אנשים, לחוות תרבות שונה, אם אני אצליח שיחקתי אותה, מקסימום אני אחזור לארץ ואנסה להצליח פה (מקווה בתיאטרון) ותמיד אוכל לספר שגרתי בלוס אנג'לס. דירה בארץ יש לי אז אני פחות דואג מההיבט הכלכלי.

חיפשתי המון בתי ספר למשחק (בהתחלה חשבתי על ניו יורק פילם אקדמי כמו כולם אני מניח), אחרי זה The Acting Center (אבל לא נראה לי בית ספר מצליח כלכך) ועוד כמה שחשבתי עליהם... אין לי מושג איך לחפש "נכון" מידע על בתי ספר למשחק, בגדול ראיתי שאנג'לינה ג'ולי ודה נירו למדו שם אז בחרתי, אבל אני לא שולל אף בית ספר טוב וכמו שאמרתי אני לא יודע כלכך לחפש את המידע שאמרת.. את יכול לעזור לי בזה?

אגב, איך הגעת לחצי מיליון שקל? נראה לי סכום אסטרונומי לגמרי.

היו פעם כל מיני מחשבונים של חישוב עלויות

באחד האתרים של בתי הספר שביררתי לגביהם שאמרו כמה הם מעריכים שסטונדטים צריכים להכין מראש לטווח של הלימודים. האמת בתקופה שביררתי את זה הדולר היה יותר גבוה אז יכול להיות שהיום אותה הערכה נמוכה יותר, אולי סביב ה-400,000. אבל כשעושים חישוב כמה עלויות מחיה צריך סך הכל ל-24 חודשים, שזה כולל שכירות, חשבונות, אוכל, בגדים, תחבורה, טיסות לארץ פעם-פעמיים בשנה, תרופות, אוכל לחתול, סרטים, וכו'. הכוונה כל הדברים היחסים די בסיסיים שאתה חי עליהם במשך 24 חודשים, מגיעים לסכום די גבוה שכמעט שווה לסכום של שכ"ל הלימוד עצמו. ואגב הרבה מבתי הספר שאני ביררתי מבקשים לראות הוכחות כלכליות בשלב הקבלה, כי הם יודעים שחוקית אסור לך לעבוד במהלך הלימודים.

ותכנס לcraigslist, אתר קצת מוזר אבל פופולארי ויש שם הרבה דירות וגם אפשר לחפש על מפה ולראות מה קורה בשכונות וכו' ואפשר למצוא בשקט דירות של פחות מ-1,000 בשכונות טובות.
ובאמת שאם אתה מתכנן לעשות כזה צעד תעשה תחקיר. אני לא יודעת איך לכוון אותך כי משחק זה לא התחום שלי אבל לא מסתפקים בבית הספר הראשון שנתקלים בו ולא נרשמים רק לאחד ואתה צריך לדעת כמה שיותר על הדבר הזה אם אתה רוצה להכנס אליו.
תחפש 'בתי ספר למשחק מומלצים בלוס אנג'לס' 'איפה הכי כדאי ללמוד משחק' וכו' (באנגלית כמובן) ושפוט תכנס אתר אתר עד שאתה מרגיש שאתה מתחיל להבין יותר את העולם הזה.

NYFA אגב הוא ממש לא בית מומלץ. הם מעולים בפרסום אבל בפועל מעולם לא הרגשתי שמדובר במשהו רציני. אין תנאי קבלה מעבר ליכולת לשלם שכר לימוד, שזה כבר מעלה נורה חשודה, וזה מסלול של שנה בתחומים שבכל מקום אחר הם שנתיים ויותר... קיצר אל תסתנוור מפרסומות ותעשה תחקיר לעצמך לפי מה שמעניין אותך.

וגם ברודווי, רק כדי להבהיר, זה לא רק מיוזיקלס למשל. אמרת שבארץ היית רוצה תיאטרון, יש 'תיאטרון' בברודווי, של מחזות דרמטיים וקומיים, ויש אוף ברודווי, ואוף אוך ברוודווי וכו' וכל עולם הבמה שם הרבה יותר מפותח מלוס אנג'לס. שגם יש יש אפציות תיאטרליות, כי סך הכל יש המון שחקנים מובטלים שרק רוצים שיסתכלו עליהם ויש הרבה תכניות בנושא וכו'. אז קיצר מה עדיף נ"י או ל"א לדעתי צריך להיות באם אתה מעדיף להיות על הבמה או על המסך... מבחינת האופציות והאודישנים שיהיו מסביבך סביר להניח שלפחות הרב נוטים לכיוונים האלו.

Davidel16

New member
81 אלף דולר

זה הסכום שצריך, בחישוב מהיר ולא מדויק 280 אלף ש"ח, כדי להגיע לבית ספר מבחינה כלכלית.
לי שטרסברג זה 33 אלף דולר שכ"ל ו-48 לשנתיים, חצי ממה שאת אמרת.
בנוגע לתרופות, ביטוח, בגדים, אוכל, אני מאמין שאפשר להסתדר, הרי אפשר לעבוד 20 שעות בתנאים מגבילים, זה גם כמה גרושים שיכולים לעזור, לא?

אני צריך בתים באיזור של מערב הוליווד, כדי שאם אצטרך ללכת ברגל לא תהיה בעיה גדולה.
ועשיתי מחקר על בתי ספר, כתבתי לך בהודעה הקודמת, אבל אני פשוט מעדיף בית ספר עם "שם" כדי שייקחו אותי יותר ברצינות, וגם חייבת להיות סיבה לשם הזה, מלי שטרסברג יצאו הגדולים ביותר (אנג'לינה ג'ולי, דה נירו, סקרלט ג'והנסון, כריסטוף וולטז וכו'), לכן בחרתי בבית ספר הזה, אבל אני ממשיך לחפש בתי ספר טובים אחרים (וזולים) יותר.
אגב, אני כבר יודע ש-NYFA הוא לא טוב כמו שהוא מתיימר להיות, אבל מדהים אותי איך הם בנו לעצמם שם כזה שאגב השכ"ל כפול מלי שטרסברג.

כיוון ראשוני זה מסך, ולא במה, ככה שלוס אנג'לס עדיין הפייבוריטית שלי :)

במקרה ואני מסיים את הלימודים, אני יכול להישאר בארה"ב לחפש עבודה (בצורה חוקית) או שמעיפים אותי לפה בחזרה?
בזמן הלימודים אני יכול ללכת לאודישנים או שזה גם אסור?

תוסיף שכ"ד

לשנתיים, וחשבונות לשנתיים, ואוכל ונסיעות וכל הדברים האלו לשנתיים, זה ממש לא דברים שאפשר פשוט להסדתר איתם. אתה חייב לעשות עם עצמך חשבון ולהבין איזו הערכה אתה נותן לכל הדבר הזה שתהיה מבוססת על המציאות.
ושוב יש אוטובוסים בל"א, טיילתי שם יותר מפעם, יש שם תחבורה ציבורית. ברור שהכי נח זה לגור מטר מבית הספר אבל ב-20 דקות נסיעה באוטובוס יש דירה בכמה מאות דולרים זולה יותר זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.

אתה חייב לעשות תחקיר קצת יותר מקיף על עניין הויזה והעבודה וכו'. מותר עם ויזת סטונדט לעבוד 20 שעות במוסד הלימוד בלבד. לא לכל בתי הספר יש בכלל את האופציה הזאת, לרב יש לאוניברסיטאות ולא לבתי הספר 'המיוחדים' ( בית ספר למשחק, לקולנוע וכו' כי הם לא ערוכים לדברים כאלה ומלכתחילה הם קטנים יותר).
מדובר על גרושים בחודש ולא משהו שמתקרב ללהתקרב לשכ"ד למשל. וגם כמו בכל דבר יש תחרות על העבודות האלה ואני זוכרת שקראתי איפשהו שיש עדיפות בתוך מוסדות הלימוד לא לתלמידים הבינלאומיים כמו לתלמידים שמגיעים מרקע כלכלי חלש. אז איך שלא מסתכלים על זה זה לא משהו שאפשר לסמוך עליו.

לגבי העבודה אחר כך ואודישנים וכו'. אסור לעבוד עם ויזת סטונדט במהלך הלימודים. נקודה. במידה ואתה מצליח למצוא תפקיד חלומות ותפקיד ראשי בלהיט הבא אז סביר להניח חברת ההפקה תוכל לעזור לך לארגן ויזה אחרת כדי שכן תוכל לעבוד, אבל על סטודנט סתם ככה אין ממש מצב.
אבל יש שנת הכשרה עם תום הלימודים, שזו שנה שכן מותר לעבוד בה ובשנה הזאת, מה שכולם מנסים לעשות, זה לעבוד לקראת ויזת A1, שזאת ויזת פרילאנס. יש עורכי דין בלוס אנג'לס שמתחמים בזה, ויש קריטריונים מאוד ברורים לקבלת הויזה ואתה חייב להראות קרדיטים שעבדת, שרוצים לעבוד איתך, אם עשית איזה סרט שזכה במשהו ועוד כל מיני קריטריונים כאלה. אני באמת לא מבינה בתחום המשחק אבל בתחום הקולנוע אני כן יודעת שהרבה מצליחים לעשות מספיק במהלך השנה הזאת כדי להיות זכאים לויזה הזאת ולהשאר.
אבל באמת שאתה צריך לעשות את כל הבירורים האלו לבד, כי אל תסמך על מה שאני אומרת כי מעולם לא ביררתי על משחק ואולי יש שם אופציות אחרות. יש הכל בגוגל ואתה לא הראשון שרוצה לעשות את הצעד הזה אז באמת רק לחפש.

לגבי בית הספר, אין ספק שהכי כדאי ללכת למקום הראשון, אבל אני משערת שיש מבחן קבלה כלשהו, לא? או איזשהו סינון... אף אחד לא מבטיח לך להתקבל ועדיף לפתוח אופציות ולנסות להרשם למס' בתי ספר כדי שתתקבל לאחד מהם לפחות. במקרה הכי גרוע התקבלת ליותר מאחד וזרקת כמה מאות דולרים על דמי הרשמה. אבל עדיף לעשות את זה מאשר לקחת את הסיכון לא להתקבל, לפספס את ההרשמה בכל מקום אחר ולחכות שנה.

תברר גם מול בית הספר מה הם נותנים מבחינת ויזה. הם אמורים לציין את זה שם מה הסטטוס של סטונדטים בינלאומיים ומה הם דורשים ממך, האם צריך מבחן מקדים כלשהו, איזה ויזה הם מאשרים וכו'. יש לך הרבה עבודת תתחקיר לעשות פה.

Davidel16

New member
2000 דולר לשכ"ד התכוונתי

שאר הדברים אני לא ממש יודע איך הולכים שם, אני משער שצריך להוסיף עוד 1500 דולר בחודש? 2000 דולר?

אני יודע שחוץ מהעבודה יש משהו בין הסמסטרים שמאפשר לעבוד, לא ממש יודע בדיוק מה אבל אני זוכר שקראתי שיש עוד אופציה, את יודעת משהו על זה? כמובן לא בונה על זה.

בנוגע לוויזת A-1, איך אני יכול להראות קרדיטים שעבדתי אם אסור לי לעבוד בזמן הלימודים? ובשנה כמה כבר אני אספיק לעבוד.
כתוב לי פה: http://www.teachusa.com/immigration_information.html#1 שאחרי שהוויזה שלי (M-1) נגמרת אני יכול לבקש OPT שזה Optional Practical Training חודש אחד על כל ארבעה שלמדתי, וגג חצי שנה.
המסלול הוא 18 חודשים מה שאומר שאני אקבל וויזה ל-4 חודשים או 5 חודשים, אני רק לא יודע עד כמה המידע אמין... בכל מקרה לוויזה הזאת יש עוד זמן והרבה יכול להשתנות.
וכשאת אומרת "רוצים לעבוד איתך" זה נחשב לאודישן והתקבלתי?

בלי שטרסברג יש מבחני קבלה והכל, צריך לרשום מכתב של 750-1000 מילים למה מגיע לי להתקבל ומה המטרה שלי, שתי המלצות מאנשים מקצועיים, מבחן על השפה האנגלית עם ציון 85, להראות ניסיון במשחק (לימודים או עבודה), אני אנסה להשיג את כל הדברים האלה במיוחד ללי, אבל זה לא יכול להזיק גם לבתי ספר אחרים.

הסטטוס שלי בלי שטרסברג הוא על ויזת M-1, במה את מתכוונת ב"דורשים ממך"? קריטריוני למחיה ושכ"ל אנחנו כבר יודעים הרי..

אני רק לא יודע איך לבדוק על בתי ספר, אם אני אחפש דעות זה יכול להיות גם משהו יחצני של אותו בית ספר ובכלל איך לדעת מה לחפש אם יש כלכך הרבה בתי ספר...

לא יודעת לגבי חופשת קיץ ובין סמסטרים

לגבי 'דורשים ממך' התכוונתי למבחן דוברי אנגלית ודברים כאלה. לדעת כל מה שצריך.

אני חושבת שיש פה קבוצה בתפוז על לימודים בחו"ל ומעבר לזה באמת פשוט להריץ חיפוש בגוגל. אמרתי לך כבר מאיפה להתחיל, ותחפש אתר ועוד אתר ועוד אתר ותחפש כתבות על הנושא ותגובות של סטודנטים. אם לא תחפש לא תמצא וצריך להתחיל איפשהו.
אני עשיתי את המחקר שלי לגבי בתי ספר לקולנוע, משחק זה משהו אחר וזה לא באמת קשור לפה בכל מקרה.
הבאתי לך כמה מקורות לחפש ולהתעניין בהם. תתחיל שם ותחכים ותלמד את הנושא

Davidel16

New member
כבר שאלתי שם בפורום

וחפרתי להם כהוגן :)
פשוט חשבתי אולי יש כאן מישהו שלומד בלוס אנג'לס ויכול לתת פרטים על המחייה, כי זה נושא שיותר מטריד אותי מהקבלה למוסד, כי אני אלמד שם גם אם זה לא בלי שטרסברג הגדול.

אגב, את מכירה פה פורום של משחק או תיאטרון? אני לא מוצא שום פורום רלוונטי אליי...

תודה רבה, קלמנטינה :)

היה פעם, לא ידוע לי על משהו היום

אין פה מישהו כרגע שמתגורר בל"א, אבל באמת תנסה לעשות חיפושים בגוגל עם כל מיני מילות חיפוש ושאלות וכו' ופשוט תעובר אתר אתר עד שתתחיל לקבל איזשהו תמונה

מיכאל1411

New member
השחקנים בארץ מתפרנסים בעיקר מתיאטרון

מיעוט התפקידים בקולנוע נובע ממיעוט הסרטים המופקים מדי שנה, בניגוד לארה''ב.

למעלה