לימודי מחשבים

Avazo

New member
לימודי מחשבים

כרגע, לפי מה שבדקתי הלימודים בתחום שמקנים תעודה הם: תואר במדעי המחשב טכנאי PC ורשתות טכנאי\הנדסאי\מהנדס תוכנה תואר בניהול טכנולוגיה(?) יש לי כמה שאלות: האם פספסתי משהו בנ"ל? מה ההבדל בין טכנאי תוכנה להנדסאי תוכנה ומה ההבדל בין הנדסאי תוכנה למהנדס תוכנה? והאם יש איזשהו תואר אקדמי מוכר בתחום הניהול רשתות שהוא לא של מייקרוספוט? תודה רבה ושבוע טוב.

H20

New member
מחשבים

ניהול רשתות איננו תחום אקדמי, לכן התעודה שמעניקה מיקרוסופט (או כל גוף אחר) איננה תואר אקדמי. טכנאי\הנדסאי\מהנדס- ההבדלים הם ב 1. סוג התעודה המוענקת .מהנדס מקבל תואר אקדמי, השניים האחרים לא.2. במשך הלימודים .מהנדס לומד ארבע שנים. הנדסאי בד"כ שנתיים. טכנאי, כמה חודשים (?). 3. בתנאי הקבלה .הנדסת תוכנה נלמדת בחלק מהאוניברסיטאות והמכללות, ודורשת לרוב בגרות מלאה בממוצע טוב + פסיכומטרי.הנדסאים מוכשרים בבתי-ספר להנדסאים, במסגרת שלפי מה שהבנתי דומה לתיכון. 4. בעומק , ברמה ובקושי של הלימודים. המהנדס במקום הראשון מהבחינה הזו. הוא לומד מתמטיקה וחומר תיאורטי רב במדעי-המחשב. 5. אפשרויות ההעסקה אחרי הלימודים- מהנדסי תוכנה יותר מבוקשים מהנדסאי תוכנה.

Avazo

New member
אחלה, עוד משהו

להשלים מטכנאי להנדסאי זה עוד שנה לימודים או מהתחלה? ואותה שאלה מהנדסאי למהנדס. אחלה. תודה רבה.

תשובה

לפי מה שאני יודע מטכנאי להנדסאי זה עוד שנה לימודים מהנדסאי למהנדס זה קצת יותר בעייה. ברוב המקומות נותנים פטורים מכמה קורסים, אבל אני חושב שברוב המקומות זה נשאר 4 שנים. ככה שאם אתה מתכנן להיות מהנדס, עדיף שלא תבזבז שנתיים על להיות הנדסאי.

למעלה