לימודי מזרח אסיה

lily kane

New member
ראשית

כמו שציינתי יש לי ליקוי למידה ולכן יש לי שגיאות כתיב אני משתדלת למתן אותם אבל כאשר אני מגיבה לרוב אין לי זמן רב ואני כותבת מהר הדרך של לחיות ביפן נראת לי נכונה ואני מבינה שהיא אכן חשובה ההשאלה השניה היא לגבי המלגה על מנת להשיג מלגת לימודים בתחום לאן צריך לפנות? ותודה רבה לך ששתיפת בסיפורך זה מאוד חשוב לי! ותודה

jonbaum

New member
גם אני עובד בתחום

(אבל לא בארץ). אני מתרגם/מתורגמן אנגלית-יפנית, ובהחלט יש ביקוש, אם כי רוב העבודה שלי בתחום התרגום מגיע ישירות מיפן (מסוכנויות שהיחסים שלי איתם התחילו עוד כשגרתי בטוקיו.

lily kane

New member
אווו

אתה גרתה בטוקיו... מקנאה.. חלום חייו של כל אוטקא מטורף שרוצה להוציא מנגה! (כמוני^_^) אין לי בעיה עם אני יצטרך לעבוד בחו"ל אני אפילו מקווה אבל זה בטח אומר שהצטרך לעבור גם תואר באנגלית?

raisingod

New member
מה הוא היה צריך:

בקרון הוא היה צריך ידע באנגלית ויפנית. אין הרבה אנשים שיש להם תואר בשפה (למרות שאני יודע ש gnome bottle בחוג לפילוספיה ושפה באחת האונברסיטאות , או לפחות זה מה שנאמר פה מתישהו) , תואר בשפה הוא הרבה לימודי לינגוויסטיקה והיסטוריה של השפה . לרוב יש מבחני הסמכה לשפות שנחשבות קשות( אנגלית לא נחשבת קשה) ליפנית זה הJLPT לגרמנית יש מבחן וכו'. המבחנים האלו לא ממש אומרים משהו( חוץ התעודה הביזרית שאומרת שאתה דובר וקורא יפנית ברמה גבוהה יחסית), לJLPT לדוגמה אין משמעות אלא אם אתה מחפש עבודה בתחום שדורש תואר והתואר שלך הוא לא מאונברסיטה/מוסד אקדמאי יפני ו אין לך תועדה ממקור מוסמך שאתה ברמה סבירה של יפנית.

GnomeBubble

New member
באמת? ../images/Emo8.gif

טוב, שאני לומד באוניברסיטה ולא ידעתי.
אמרתי אולי מספר פעמים שתואר כזה היה מעניין אותי (אני בלשן חובב, ואני קורא מדי פעם חומר על בלשנות ברמה בינונית, אבל לימודים לתואר זה משהו שבינתיים עוד לא התחלתי). בקשר למבחני ה-JLPT, אני לא יודע לגבי השימושיות שלהם (כמו שיונתן אמר, כל מי שמחוץ לתחום, לא יודע בכלל מה זה), אבל הם די מייצגים את היכולת, גם אם לא בנאמנות מושלמת (כמו כל מבחן, בעצם). מי שלא עבר JLPT ברמה 2 לפחות, לא יכול ממש לעבוד בתור מתרגם. זה כולל אותי למשל: אני מסוגל לנסות לתרגם קטע ביפנית, וגם להבין את רובו, אבל אני לא אהיה מסוגל לערוב לרמה גבוהה במיוחד של תרגום. זה יותר עניין של נאמנות עצמית, כי רוב המעסיקים כנראה לא יבדקו את ההסמכות, אבל בסופו של דבר, אם התרגומים שלך לא יהיו ברמה טובה, הלקוחות לא יהיו מרוצים - ובגלל שזה עסק שמתבסס הרבה על לקוחות קבועים, זה בהחלט לא דבר טוב. בכל אופן, לשאוף לרמה של JLPT1 זה לא עניין של מה בכך. עד כמה שאני יודע, הרמה של לימודי תואר ראשון בארץ לא מספיקה עבור JLPT1 ואולי אפילו לא ל-JLPT2. הסיכויים הכי טובים זה, כמו שכבר אמרו, לקבל מלגה ביפן או משהו כזה - ברגע שמוקפים בסביבה יפנית וחייבים להשתמש בשפה, אז משתפרים פלאים. זה נכון לגבי כל שפה. אני גם הייתי ממליץ (למרות הכאב שבעניין), להתרחק כמה שיותר מטוקיו וללמוד במקום קצת פחות מרכזי (כל עוד את מצליחה למצוא אוניברסיטה טובה כמובן). קהילות האקספטס הן תמיד דבר מאוד מפתה, ודרך מצויינת להיות שם ולהרגיש כאן - ובעצם לא ללמוד הרבה.

lily kane

New member
שאלה

תודה לכל האנשים שפרטו כאן על המבחן הזה האמת שעד היום באמת לא הייתי מודעת לקיומו. השאלה הנשאלת מכל זה היא פשוטה במידה ואני רוצה לקבל מלגה ליפן אני יודעת שיש דרך שהיא להצטיין בלימודים בארץ ואז לקבל מלגה האם יש דרכים נוספות?

hazu1

New member
דרך נוספת ללמוד ביפן

בלי מלגה אומנם, היא ללמוד בבי"ס ליפנית. יש הרבה בתי ספר כאלו ביפן. זה כמו "אולפן" בארץ, לומדים כ-20 שעות שבועיות. ניתן להגיש בקשה לויזת סטודנט ללימודים אלו. הויזה היא עד שנתיים, ומותר לעבוד 20 שעות בשבוע. אני לא הצלחתי לקבל את הויזה, אבל למדתי בבי"ס ליפנית במשך 6 חודשים. יש ויזת תייר ל-3 חודשים, כך שהייתי צריכה לצאת מיפן ולהכנס שוב.

GnomeBubble

New member
ונתנו לך להיכנס פעמים רצוף?

שמעתי שהם בודקים ולא נותנים דבר כזה דווקא. ועוד שאלה - כמה עולה הבית ספר הזה? אני מניח שאין מלגות, וצריך לשלם הרבה כסף (ולכן גם לעבוד).

hazu1

New member
כן, נתנו לי להכנס

הגעתי אם מכתב מסודר מבית-הספר שבו למדתי. בנוסף היה לי טלפון של אחד המורים למקרה שיהיו בעיות. מצבי עוד היה יותר רגיש מכיוון שהיו לי בדרכון שתי ויזות קודמות ליפן, כי עבדתי שם לפני כן. אני לא זוכרת כמה עלה לסמסטר, אבל זה לא היה נורא. חיפשתי את האתר של בית הספר והנה הוא. המחיר שלהם כיום הוא 148050 ין לסמסטר (3 חודשים) שזה בערך 1500 דולר. אני חושבת שבזמני זה היה קצת יותר זול. הבעיה היא בעצם המחייה, מכיוון שלא ניתן לעבוד בצורה חוקית, אם אין ויזת סטודנט. אני עבדתי בחנות תכשיטים (לא באסטה) של ישראלי, שהסכים להעסיק אותי. אז עבדתי 3 ימים אחרי הלימודים וביום א' כל היום, וזה הספיק +. בכל מקרה, נראה לי שניתן לקבל את ויזת הסטודנט, ואז אפשר לעבוד. אני מאמינה שלא נתנו לי אותה מכיוון שהייתי לפני כן ביפן 3 פעמים לתקופות של חודשיים-שלושה, והיה להם ברור שעבדתי שם. אני חושבת גם שיש בתי-ספר שיותר מקושרים והסיכוי להשיג דרכם ויזות גדול יותר.

lily kane

New member
עדיין ויזת הלימודים

נשמעת יותר פונקצינאלית כיוון שבבית ספר כזה אני יוצאת בלי תואר

lily kane

New member
אוקי

אפשר להכנס ללימודים של תואר ללא ויזת לימודים? אני בעיקרון התכוונתי שאני מעדיפה לעשות את התואר מאשר את בית הספר מכיוון שלפי הבנתי אתה יוצא ללא תואר במקרה של בית ספר ליפנית.. האם אני טועה?

hazu1

New member
לא, את לא טועה

דרך-אגב, גם מילגת המומבושו (משרד החינוך היפני), שהוזכרה למעלה, היא מילגה למחקר ולא בהכרח לתואר שני.כך שגם אחריה לא תצאי עם תואר. מה שכן, היא מאפשרת מחיה נוחה מכיוון שזו מילגה טובה. ממה ששמעתי מאנשים שקיבלו אותה, זה לא בהכרח קל לעשות את המחקר, כי לא תמיד למנחה היפני שלך יש אינטרס להתאמץ ולעזור לך. כאשר מרצה מקבל סטודנט של המומבושו הוא מקבל הרבה כסף, וזה לא מותנה בתוצאות של אותו סטודנט. כך שיש להם אינטרס כלכלי לקבל סטודנטים כאלו, ולאו דוקא אקדמי.

jonbaum

New member
נכון מאוד

הכל תלוי במרצה שמקבל אותך כסטודנט - יש כאלה שממש משתדלים (כמו זה שהיה שלי), ויש כאלה שלא אכפת להם כלום. אגב, את צריכה למצוא את המרצה בעצמך. בקשר לתואר, בהתחלה המילגה היא באמת למחקר, או מה שנקרא KENKYUSEI, שזה מין סטודנו "צף" שאמור לעשות איזה שהוא מחקר ולשמוע כמה שעורים בשבוע. המילגה היא לשנתיים, ולא ניתנת להארכה. אבל אם בסוף השנתיים את מתקבלת לתואר שני (מה שבדרך כלל לא בעיה), אז מאריכים את המילגה אוטומטית עד סוף התואר. ואם בסוף התואר את מתקבלת לדוקטורט אז שוב מאריכים אוטומטית, עד למקסימום של 6 שנים. בזמני, שזה 1994 עד 1999, המילגה כללה שכר לימוד מלא פלוס 185000 ין לחודש מחיה, שזה לא רע בכלל, במיוחד אם אפשר להשלים את ההכנסה על ידי הוראת אנגלית וכו'. אם שוכרים דירה בטוקיו מקבלים עוד 13000 לחודש השתתפות בשכר דירה.

lily kane

New member
אני מבינה

ובכן זה עדיין נראה לי מלגה לא רעה האמת שמה שאמרתם לי הזכיר לי מורים בארץ אני מניחה שבכל מקום יש כאלו שיסתכלו רק על הכסף ויש כאלו שיסתכלו על לבצע כמה שיותר את העבודה שלהם מתוך אהבה. עדיין יש לי יותר סיכוי לצאת מזה עם תואר מאשר בבית הספר אבל כמובן שזה לא קל אז בעיקרון מלגת לימודים היא מלגה בא הסטדונט לומד עד שנתיים ומנסה לעשות תואר הוא צריך למצוא את המרצה בעצמו לאחר חצי שנה הוא רשאי לעבוד במידה והסטדונט מתקבל לתואר שני ושלישי המלגה מתארכת... תודה רבה לכם על ההסבר המפורט^_^

hazu1

New member
עדכון קל

ויזת הסטודנט שדיברתי עליה לא קשורה למילגה. במידה וקיבלת את המילגה, אין לך בעיה עם ויזה, את מקבלת. הויזה היא פתרון לשהייה ממושכת ביפן + אפשרות לעבוד למי שרוצה ללמוד יפנית בלי שיש לו את מילגת המומבושו. היא מאפשרת לך לשהות ביפן עד שנתיים מבלי שתהיי חייבת לצאת ולהכנס (ויזת תייר היא רק ל-3 חודשים), ןבנוסף ניתן לך אישור לעבוד.

lily kane

New member
או תודה!

אני לא הבנתי את זה לפני זה אני יוכלה להיות כזאת מבולבלת לפעמים אני מתנצלת

למעלה