לימודי מזרח אסיה

lily kane

New member
לימודי מזרח אסיה

לאחר דיבורים עם אבי הגענו להבנה מסיומת הוא פחות ראה בעין טובה לימודי אנימציה מכיוון שהוא חושב שאין בזה רווח בארץ וגם עם אני ירצה ללמוד בחול בטח אני יצטרך נסיון עד שיקחו אותי נוסף לזה לדעתו לאנמציה צריכים אנשים יותר מהירים בציור לדעתו בתחום הציור אולי היה יותר טוב לו הייתי לוקחת אומנות אבל אני והוא הגענו להסכמה בנושא אחר השפה ובכן יש לי קליטה מהירה לשפות ומכיוון שבכל מקרה אני רוצה ללמוד יפנית אז למה שאני לא ילמד תחום המתמחה בזה^^ בנתיים מצאתי את המידע של אונבריסטת חיפה ותל אביב גם כתוב שאם אני יהיה בין המצטיינים אני יוכל לקבל מלגה להשלים את הלימוד בחו"ל (כן אני מתכוונת לקרוע את התחת ולעשות את זה) בנתיים אני יוכל לפתח את המנגה שלי והציורים שלי ולעשות עם זה משהו בצורה אחרת אבל מה שבאמת רציתי לדעת הוא במידה שאני הולכת ללימודים לתואר על מזרח אסיה ומתמחה מן הסתם ביפן מהם אפשריות העבודה שעומדות מולי לאחר מכן? והאם ידוע לכם על עוד מקמות שניתן ללמוד פרט לאונברסיטת חיפה ותל אביב? המשך יום טוב
, לילי

idogreen

New member
העברית

אפשר גם באוניברסיטה העברית, ובבאר שבע... יש פורום של לימודי מזרח אסיה באוניברסיטת חיפה, אפשר לשאול שם קצת... אניף באופן אישי, ויתרתי על העניין (אני כבר מדבר יפנית באופן בסיסי), ומתחיל מדעי המחשב. יש מצב לשיעורים פרטיים עם סטודנט יפני, ככה סתם... בקשר לעבודה, קשה מאוד לדעתי למצוא משהו חוץ מתרגום ולימוד, אלא אם כן משלבים את זה עם ניהול או יחסים בינלאומיים.... בהצלחה. GAMBATE

lily kane

New member
יש מסלול שמשלב עם יחסים בן לואמים?

עם כן אני ישמח לדעת אז אתה דוקא לא ממליץ ללמוד את זה... באר שבע ...איך לנסח דרום לי מידי אני לא כל כך אוהבת את הנגב וזה רחוק מידי מרוב האנשים שאני מכירה ככה שרוב הסיכוים שאני לא ילך ללמוד שם...אבל נראה

לפי מה שאני יודעת

אין חוג בב"ש. זה רק ירושלים, חיפה ות"א. חיפה הוא חוג יחסית חדש, ירושלים ות"א ותיקים יותר. אני לומדת בירושלים ומתחילה שנה שניה. אם יש שאלות אשמח לענות

תודה לירון, זה גם מה שאני חשבתי

אולי פתחו משהו חדש השנה... מי יודע. כנראה הנחה מוטעית של הכותבת... בהצלחה בחוג בירושלים. מי מחליף/ה את פרופ' בן עמי שילוני השנה?

../images/Emo51.gif

המחליפה של פרופ' שילוני בקורס יפן המסורתית היא מריקו צוג'יטה. אני לא ממש מכירה אותה. אני מרגישה ברת מזל שזכיתי להיות בקורס האחרון שהוא לימד. בכלל, הרבה מרצים יהיו חסרים השנה. יורי פינס, מרצה יוצא דופן יותר בנושאים של סין, יוצא לשבתון, וגם אריה בביץ', ויש כמה מורים יפניים שמשרד הפנים עושה להם בעיות ולא נותן להם להישאר

GODnapoleon

New member
תגידו מה צריך בשביל להתקבל ?

יענו פסיכו' גבוה נמוך? בגרויות ממוצע?

לא זוכרת את המספרים המדוייקים, אבל

באופן כללי לא קשה להתקבל (למרות שהם העלו את הסף כך שהוא קצת יותר גבוה מחוגים אחרים של מדעי הרוח).

lily kane

New member
ובכן

לפי מה שראתי הדירשות הכי גבוההת הם של ירושלים מהו שכר הלימוד בעיקרון ומהו הסיכוי להשיג את מלגות הצטיינות אני ישמח לדעת

שכר הלימוד

תלוי בהיקף שלומדים. בעיקרון אם את עושה תואר סטנדרטי בשלוש שנים זה יוצא בסביבות 9,000 ש"ח לשנה. לגבי מלגות במהלך התואר אני לא ממש יודעת אבל יש מלגות לימודים של ממשלת יפן שמאפשרות ללמוד יפנית ביפן אחרי התואר הראשון. בשביל חלקן צריך ציונים טובים ובשביל אחרות צריך לעבור מבחן בשגרירות. אל תתפסו אותי במילה... מידע על החוג ועל המלגות נמצא כאן

lily kane

New member
תודה רבה לך

אני יסתכל באתר (משום מה לא מצאתי את האתר של אונברסיטת העברית רק את של תל אביב וחיפה דוקא היו לי..)

tzuru

New member
הי

konbanwa, watashi mo higashi ashia gakka nihon go ka no gaksei des גם אני סטודנט בלימודי מזרח אסיה במגמה היפנית, באוניברסיטת חיפה. אמנם חוג חדש אך מאוד מצליח לדעתי, כבר יש לא מעט נרשמים לשנה הבאה! אכן השנה שלי היא מחזור שלישי בחוג, המחזור ראשון סיים לפני 3 חודשים, ואנחנו מתחילים שנה שניה. אגב לגבי חובבי האנימה והמנגה, המרצה ליפנית מדוברת הוא אנימטור של מנגה ואנימה, אז למי שמעוניין... oyasuminasai צור.

lily kane

New member
בעיקרון

אתה אומר שעכשיו הרבה נרשמים אני חשבתי שפתחו את זה באוקטובר.. או שנרשמים עכשיו לאוקטובר הבא?

GnomeBubble

New member
יש פה בפורום כמה בוגרי מזרח אסיה

שעובדים בתחום, לא? אז לא נראה לי שממש אין עבודה. אני לא יודע בקשר לביקוש.

שרית(^_^)

New member
דוגמא לאחת שעובדת בתחום

בהחלט יש ביקוש לא קטן לדוברי יפנית, בעיקר בשוק ההיטק.

lily kane

New member
או מצויין^_^

אם יש ביקוש זה טוב סתם מסקרנות כמה זמן לקח למצוא עבודה בתחום?

שרית(^_^)

New member
זה מאד אינדיבידואלי

ותלוי, כמובן ברמת השליטה ביפנית (בד"כ לימודים באוניברסיטה בארץ לא מספיקים בשביל להגיע לשליטה, אפילו בסיסית, ביפנית), תלוי גם ברמה האישית, בנסיון, בכישורים נוספים וכו'. בכל מקרה, בהחלט יש ביקוש ויחסית מעט היצע (בגלל מיעוט דוברי יפנית בארץ).

lily kane

New member
יכול להיות

שאם כך אני ילמד לתואר וילך תוך כדי הוא אחרי למורה פרטי אני גם יודעת שיש המשך מהתואר הראשון לשני... אבל אני מקווה למצוא עבודה אחרי הראשון.... עם יש יותר יחס מהיצע זה טוב אוקי הבעיה היא שזה מתחיל באוקטובר ברוב בתי האונבריסטות נו טוב לפחות יהיה זמן לעשות פיסכומטרי מותאם ולהתארגן (החל מהשנה הזאת יהיה פיסכומטרי מותאם גם בינאור^_^) תודה לכולם על העזרה וההגבה אני מאוד מעריכה את זה^_^

jonbaum

New member
אולי כדאי קודם כל ללמוד עברית

לפי מספר שגיאות הכתיב, אבל לעצם העניין, בשביל להגיע למה שהגעתי, למדתי קודם כל תואר ראשון בירושלים (בפרה-היסטוריה - 1989-1992). אין לי מושג איך הדברים היום, אבל למה שלמדו שם בקורס אי אפשר אפילו לקרוא ידע בסיסי, במיוחד בתחום של שפה מדוברת. אני אפילו לא ידעתי איך להגיד "כמה זה עולה". אבל מה, מצד שני, היות ולמדנו שם בשיטת ה"קריאה תרגום" רכשנו שם בסיס מאוד מוצק בדקדוק ובמבנה השפה ובקנג'י, מה ששימש לי נאמנה כשהגעתי ליפן. אחרי סוף התואר, אני קיבלתי מילגה ללימודים ביפן, ועשיתי שם תואר שני ביפנית. את עבודת המסטר אני כתבתי על בעיות שקשורות למערכת הכתב היפנית. סיימתי את המאסטר אחרי שלוש שנים, ונשארתי ביפן עוד שלוש שנים ועסקתי בתרגום, מתורגמנות והוראת אנגלית (אני יליד אנגליה ואנגלית שפת האם שלי). אני התרחקתי מזרים כמה שיותר, וכל החברים שלי בסופו של דבר היו יפנים, ככה שאני ממש חייתי ביפנית. לגבי תעודות ומסמכים, כמו שאמרו פה, יש את ה-Japanese Proficiency Test, ואני עברתי את הבחינה של רמה 1 (הרמה הגבוהה), ויש גם מבחן הרבה יותר קשה שמנוהל על ידי JETRO, והוא מתמקד ביפנית עסקית. גם בו עברתי את רמה 1, אבל בסך הכל אני עשיתי את המבחנים האלה בשביל עצמי, לראות את הרמה שלי, כי ממילא אף אחד מחוץ לתחום לא מכיר את המבחנים האלה.

למעלה