לימודי מדעי המחשב

לימודי מדעי המחשב

איפה הכי כדאי ללמוד?? אילו תחומים נלמדים במקצוע הזה והאם ישנה חלוקה למגמות??? תודה

vinney

Well-known member
אין חלוקה למגמות

יש שני תוארים אקדמיים בתחום - תואר במדעי המחשב (תלת או ארבע שנתי) ותואר בהנדסת תוכנה (ארבע שנתי). הם שקולים מבחינת מעסיקים ותואר שני, ומובדלים בעיקר בתוספת עוד כמה קורסי חובה בתואר הנדסת תוכנה, שבמדעי המחשב הם בחירה. תוכלי לעבור על הכתוב בקישורים (שאלות נפוצות), כדי לקבל יותר מידע. לגבי איפה כדאי ללמוד, יש מאמרים על כמה ממוסדות הלימוד, ובטגליינס שרשור "שלי מי האוניברסיטה גדולה יותר", שאולי יעזרו לך לקבל קצת מידע, אבל ההחלטה היא שלך, כי זה עניין מאוד סובייקטיבי.

tamarhp

New member
איפה הכי כדאי ללמוד?

תלוי מה אתה מחפש. בגדול - לאונ' יותר קשה להתקבל (תלוי בנתונים שלך), אבל יהיו לך אח"כ סיכויים גבוהים יותר להתקבל לעבודה. וגם - מכללה יותר יקרה. יש אונ' שנחשבות יותר מבחינת מדעי המחשב כמו אונ' ת"א, הטכניון, ועוד. אפשר ללכת עפ"י מיקום, לדוג' - אם אתה גר בצפון אולי תעדיף שלא ללכת לבן גוריון בבאר שבע. אפשר ללכת עפ"י אופי האונ' - אני, לדוג', אי"ה אלך לבר אילן כי מבחינת אופי האונ' (דתית, ימנית) זה התאים לי הרבה יותר מאשר ת"א (שמאלני, חילוני, אתאיסטי)... אפשר גם עפ"י צורת הלימוד - האונ' הפתוחה מציגה דרך לימוד שונה משאר האונ'. בקיצור זה מאד תלוי בך.

למעלה