לימודי כלכלה

• פותח הנושא Pusho
  • פורסם בתאריך

Pusho

New member
לימודי כלכלה

שלום,

למדתי באוניברסיטה הפתוחה את הקורס "מבוא למיקרוכלכלה" וסיימתי בהצטיינות. הקורס היה מעניין בסה"כ. אני מתלבט לגבי המשך לימודיי בכלכלה.
מבחינתי, אם אני לא לומד כלכלה אז אני אלך על מקצועות יותר אמנותיים. מהתחומים היותר "מקצועיים" כלכלה הכי עניין אותי, אבל לפני שאני ממשיך הלאה הייתי רוצה לברר האם כדאי להמשיך ללמוד את התחום ולפתח בו קריירה. מה מצב המקצוע הזה בארץ ובעולם? האם יש עבודה ביחס לכמות הבוגרים? האם העבודה מתגמלת ומשתלמת בסופו של דבר? האם התואר נותן כלים להתנהלות כלכלית עצמאית נבונה? האם בחו"ל מצב המקצוע יותר טוב מבארץ?
בשורה תחתונה-האם משתלם ללמוד את התחום והאם ניתן למצוא בו עבודה.

תודה לכולם מראש.

paretomc

New member
לא ממש...

כלכלנים יש הרבה, נפתחות משרות נוספות שדורשות תואר ראשון בכלכלה, אבל פרט למגזר הציבורי ולמספר מצומצם של חברות השקעה, זה לא ממש מקצוע...
&nbsp
התואר, כמו רוב התארים באוניברסיטה, אינו מקנה כלים לחיים, אלא ידע תיאורטי באופן כמעט מוחלט. מעט מאוד ממה שנלמד ב 3 שנות תואר ראשון בכלכלה, אם בכלל, משמש כלכלנים בחיים המקצועיים שלהם, שוב, אלא אם אם במחלקות ניתוח מאקרו כלכלה או במגזר הציבורי

paretomc

New member
בכל מקרה, לא צריך התרחק כמו מאש...

גם אומנות, ספרות, ומדע המדינה אינם מקצועות. אם זה מעניין אותך ורוצה להמשיך הלאה ללמוד, וממילא אין לך מקצוע ללמוד אותו בשלב זה, כלכלה זה אחלה תחום עניין, ומי יודע, אולי יצא מזה משהו $ בסוף
&nbsp

Nlz1

New member
היום העולם הוא גדול וישנם הרבה מתחרים

אם הולכים ללמוד כלכלה או מקצוע אחר שיש בו היצע מטורף אחר כמו ראיית חשבון/עריכת דין אז רק אם מתחילים לעבוד כבר במהלך התואר או אם יש לך קשרים.
זה מעניין אותך? זה מרתק? סבבה לך תקנה ספר ותקרא על כלכלה תלמד ככה יותר דברים על הנושא מאשר עם תואר.
עדיף לחפש תחום אחר שכן יכול לעניין אותך ושכן תוכל לחיות ממנו. כמו שאמרת התואר בכלכלה נותן רק ידע תיאורטי ולא כלים. לכן עדיף ללמוד לתואר שכן נותן לך כלים, כגון הנדסה/מחשבים.
&nbsp

tomtom54

New member
המטרה של הלימודים באוניברסיטה היא

שיהיה לך מקצוע טוב שתוכל להתפרנס בכבוד.
אינני מבין למה לבזבז 3 שנים סתם ככה. הרי אדם צריך להכין את עצמו לשוק העבודה.

למעלה