לימודי כלכלה

HowIMet

New member
לימודי כלכלה

שלום,
בשנת 2014 אסיים תואר ראשון במדעי המחשב.
ככל שאני חושב על כך לעומק, אני מוצא שיש לי רצון וצורך להכין תוכנית גיבוי. אני עובד בתחום כבר מספר שנים
ולא יודע מה יקרה בעתיד.
רציתי לשמוע על לימודי כלכלה. חשבתי על לעשות תואר שני בכלכלה.
מה אוכל לעשות עם התואר והאם אוכל לעבוד בתחום? האם אוכל לעבוד בהשקעות?
האם חברות ירצו להעסיק אותי ובאילו תפקידים?
מה אתם ממליצים באופן כללי ואיזה חומר כדאי לי לקרוא בנושא? אפילו שיעורים מוקלטים.
אציין שבמסגרת התואר אני עושה התמחות בניהול שבמסגרתה אני לומד קורסי מיקרו ומאקרו, חשבונאות ועוד.
תודה מראש

תואר שני בכלכלה מאוד תיאורטי

לא תצא משם עם מקצוע, אבל כמובן שתוכל להשתלב במקומות שמחפשים בהם בעלי תואר בכלכלה ואולי אפילו יהיה לך יתרון במשרות שדורשות זיקה לעולם המחשבים.
ביררת לגבי שנת השלמה? אני מניח שלא תוכל להתחיל ללמוד ישר תואר שני אלא תצטרך להשלים את קורסי הליבה של התואר הראשון.

HowIMet

New member
לא ביררתי עדיין

יש לי עוד הרבה זמן לכל זה. אני מניח ומקווה שחלק מהקורסים שאני עושה במסגרת התואר הראשון יאפשרו לי לקבל פטור בתואר שני כמו מיקרו,מאקרו חדווא וכו'.
מה זאת אומרת "לא תצא משם עם מקצוע". אתה טוען שכן אוכל למצוא עבודה במקומות שמחפשים בעלי תואר בכלכלה. כלומר, זה כן מספיק כדי להתקבל לעבודה?
אתה מתכוון שלא יהיה לי את הידע המעשי ואיך עובדים בפועל?
לאילו משרות אוכל להתקבל?
היכן כדאי ללמוד?
ראיתי שלתל אביב אולי יהיה לי קשה להתקבל וחשבתי על בר אילן. מה הדעה הרווחת בנושא?
תודה

אכן, הכוונה היתה

שבתואר לא מלמדים אותך ידע מעשי. הכל תיאוריות. מה שעושה כלכלן במשרדו שונה לחלוטין ממה שמלמדים בתואר השני בכלכלה.
לעומת זאת יש ביקוש לבעלי תואר בכלכלה בתחומים שונים בשוק העבודה.
היצע העבודה שאליו תיחשף יכלול בנקים, בתי השקעות, חברות ביטוח, חברות מדיה (לתפקידים שדורשים תואר אנליטי), וכמובן תפקידים של כלכלן או אנליסט בפירמות פרטיות וגופים ציבוריים.

היכן כדאי ללמוד?
התכנית המשותפת של תל אביב והעברית נחשבת לנחשקת ביותר, אבל לא פשוט להתקבל אליה.
אין הרבה מסיימי תואר שני בכלכלה (בטח להשוואה למינהל עסקים למשל), כך שבכל מקום שתלמד אותו זה יכול להיות טוב.
הייתי ממליץ על תל אביב או העברית מבחינת היוקרה, במידה וזה חשוב לך.
אין איזשהו קונצנזוס לגבי הדירוג של שאר האוניברסיטאות.

לגבי הפטורים - אני מקווה שיש לך מעל 80 בכל אחד מהקורסים, כי חלק מהאוניברסיטאות לא מעניקות פטור על ציון נמוך מזה.

The RKO Master

New member
המכללה האקדמית תל אביב יפו

מסלול מדמח עם התמחות בניהול וכלכלה

HowIMet

New member
החלוקה היא כזו

6 נ"ז סדנה בניתוח מערכות
28 בניהול וכלכלה
90 במדעי המחשב
זה תואר במדעי המחשב עם חטיבה בניהול. לא דו חוגי.

ai22

New member
שילוב ממש לא ברור

המשכורות במדמ"ח גבוהות בסדר גודל עד שניים מאלו שבכלכלה.
במיוחד אם יש לך נסיון - המעבר אומר ירידה משמעותית ברמת החיים.
האם תוכל לפרט מה משמעות "לא יודע מה יקרה בעתיד?"

אפשרות חליפית היא להיכנס לתחום שמשלב בין שני מקצועות - כמו למשל אלגו-טריידינג, או מערכות מידע של בנקים וחברות מסחר.

galgal21

New member
אם תעבור לכלכלה ותהיה בתחום הרבה שנים,

לא נראה לי שתוכל לחזור לתחום המחשבים. תחום המחשבים משנה מהר ואם תרצה לחזור אילו בעוד 15 - 20 שנה נראה לי שזה יהיה מאוחר מדי.
כך שבכל מקרה אין כאן שום גבוי.

HowIMet

New member
תודה רבה לכולם על התגובות

נראה לי שקיבלתי את כל המידע שהייתי צריך ועכשיו רק נותר לראות מה יקרה בעתיד.

למעלה