לימודי כלכלה - חשבונאות באונ

danielggg

New member
לימודי כלכלה - חשבונאות באונ

אהלן אנשים, אתמול קיבלתי הודעת דחייה מחשבונאות בתא. עם זאת התקבלתי לכלכלה בתא. מאחר ואני לא רוצה לוותר על לימודי חשבונאות, אשמח אם תכתבו לי מה הרמה לתואר משולב בכלכלה-חשבונאות בבר-אילן. האם יש טעם להמתין שנה ולשפר את ציוני הפסיכומטרי כדי לנסות ולהתקבל לתא או שהרמה בבר-אילן ומעמדה בתחום זה (חשבונאות וכלכלה) הם מספקות? מה רמת הלימודים? מה רמת השירותים? המרצים? האנשים? אשמח לכל מידע שתוכלו לתרום מניסיונכם., תודה!

עדיף ללמוד חשבונאות במכללות

למען הגילוי נאות , אני למדתי במסלול כלכלה-מנהל עסקים בבר אילן, אבל היה לי קשה להתעלם מסבלם הרב של הסטודנטים שלמדו במסלול של כלכלה-חשבונאות. התואר בכלכלה בבר אילן נחשב לתואר קשה ותוסיף לזה את העומס שיש בלימודי החשבונאות כולל היחס המחפיר של המרצים , זה נראה קשה עד בלתי אפשרי לסיים אותו בצורה שפויה....... קח בחשבון שבאוני' ת"א תוכל לשלב חשבונאות יחד עם מקצועות אחרים כמו מדעי החברה או פילוסופיה....ולא תחויב לשלב זאת עם כלכלה כמו בבר אילן, דבר שיכול להקל עלייך מאד בלימודי החשבונאות. יוקרתן של המכללות בחשבונאות רק הולכת וצומחת,והיום המכללה למנהל והבינתחומי מאד נחשבות בחשבונאות והרבה בוגרים שלהם משתלבים בארבעת המשרדים הגדולים , וגם התנאים והשירות שם מצויינים,דבר שהיית יכול לחלום עליו באוניברסיטה... זו אמנם דעתי , אבל אני חושב שרוב הסטודנטים לחשבונאות ייחזקו את דבריי :) מקווה שעזרתי.

תשובה

אני מניח שאתה רוצה כלכלה וחשבונאות ביחד, אם אתה בכלל שוקל ללמוד אצלנו. רמת המרצים לא אחידה בחשבונאות אצלנו. יש מרצים טובים מאוד, ויש גרועים מאוד. בשילוב עם הבעיות הרגילות של כלכלה (מבחנים לא מובנים, יותר מדי חומר וכו'), הלימודים הופכים לקשים לעתים. בשנה ג' וד' עם זאת, לומדים את רוב הקורסים בחשבונאות דרך התכנית של שהרבני, שמלמדת גם את אלו שעושים תעודה לאחר תואר. מדובר בסיפור אחר לגמרי - מרצים טובים מאוד, חומר מסודר, אך בהתאם המחיר. בכל מקרה תואר מבר אילן נחשב כמו תואר מכל אוניברסיטה אחרת, גם בכלכלה וגם בחשבונאות. אני לא יודע מה הולך באת"א מבחינת מרצים ויחס לתלמידים, אבל גם שם שמעתי שיש בעיות.

zarkawi

New member
מצב אחד ומצד שני

מצד אחד אתה יכול ללמוד בת"א חשבונאות בשילוב עם משפטים שזה תואר ממש טוב ואיכותי, והוא יחסית די פשוט כי בשביל משפטים צריך תחת ומעט מאוד שכל ובשביל חשבונאות צריך גם וגם, אז זה מתאזן. ככה שמעתי מלא מעט אנשים שלומדים חשבונאות אצלנו ומחבר שעושה את התואר הזה ספציפית. לשלב בתואר שלך חשבונאות וכלכלה זה כבר נחשב קשה, אבל כל תואר הוא קשה בדרך שלו אם לא באים בגישה נכונה. מצד שני, אם אני לא טועה אז אפשר להגיד שכל החשבונאים אצלנו התקבלו לחמשת הגדולים בלי כל בעיה, וכל השטות הזאת של העדפת התואר של ת"א וירושלים נפלה לחלוטין. מה שאתה צריך לחשוב עליו זה האם אתה מעדיף לבזבז עוד שנה ועוד 450 שקל הרשמה לת"א ואולי עוד פעם לבר-אילן (במידה ולא תקבל ציון מספיק ). שמע, מרצים טובים או לא זה תלוי גם בסטודנטים, אם אתה בא בגישה של לשים פס על הלימודים ובסוף הסמסטר לצלם את כל החומר אז חוץ מהעובדה שאתה דפוק - אתה גם לא תהיה מרוצה מכלום באוניברסיטה, גם אם מדובר בדברים שהם טובים בוודאות. אם אתה בא בגישה שאתה רוצה ללמוד ולהשקיע באמת, אז גם אם המרצה שלך לא מי יודע מה נחמד כמובן שיהיו לך את הדרכים להבין את החומר הנלמד, יש תמיד מלא סטודנטים מצויינים מהמחזור שלך שיכולים לעזור לך, יש ספרים טובים וכו'. תבוא בגישה הנכונה - תצליח.

assaf2312

New member
למה דפוק ?

זה שאתה מגיע לשיעורים ולא מהמצלמים- לא צריך לעניין אף אחד... זה לא אומר שזו הדרך שצריך להתנהל בה... איש באמונתו יחיה... ו

shaharg3

New member
לימודים בבר אילן לעומת ת"א

מבחינה חברתית בר אילן היא אוני' מצוינת לסטודנטים שלומדים כלכלה וחשבונאות.אני לא יודע ספציפית איך זה ללמוד חשבונאות בת"א אבל אין לי ספק שהעזרה שתקבל מחברים ללימודים בת"א לא מתקרבת לפרגון ולעזרה שתקבל אם תצטרך מחברים בבר אילן ולדעתי זה מאוד משמעותי בתואר קשה זה. מצד שני ישנה העדפה מסוימת לאוניברסיטת ת"א והמכללה למנהל מבחינת המשרדים הגדולים,זה לא משמעותי כל כך כי רובנו באמת התקבלנו ל5 המשרדים הגדולים למרות שאנחנו לומדים בבר אילן. מבחינת רמת הלימודים,המרצים והקושי במבחנים: אין ספק שההשקעה הרבה והקושי בלימודי הכלכלה פוגעים בלימודי החשבונאות שהם הדבר המשמעותי מבחינת החשבונאים.הקושי במבחנים חסר פרופורציה.בשנתיים הראשונות אתה יותר עסוק בהישרדות,מקצועות כמו מיקרו,מקרו,מחירים א וב עלולים לעכב אותך מלהמשיך בתואר וגם אם למדת חודש למבחנים האלה לא בטוח שתעבור. בחשבונאות המצב קצת יותר טוב,בשנתיים הראשונות המבחנים פחות קשים,המרצים מאוד גרועים אבל אפשר להסתדר עם זה. למרות מה שרשמתי,לדעתי אם התקבלת כבר לבר אילן כדאי לך להתחיל ללמוד פה,מאוד קשה להתקבל לחשבונאות בת"א ויכול להיות שתחכה שנה וגם אז לא תתקבל וזה חבל להפסיד שנה. אני מאמין שמי שמשקיע יכול להצליח יפה מאוד בבר אילן למרות הקושי בשנתיים הראשונות.התוכנית של שהרבני של שנת השלמה בחשבונאות בבר אילן מצוינת והמרצים ממש טובים. אם אני שרדתי 3 שנים בתואר הזה(ואני באמת לא מהמשקיענים הגדולים) אני באמת מאמין שכמעט כל אחד יכול.

no name39

New member
תוכנית שרהבני לבעלי תואר

ני, רציתי לשאול איך התוכנית של ההסבה מבחינת מרצים( לא שנת ההשלמה)? האם מלמדים אותם מרצים? נ.ב איך המשרדים הגדולים מתייחסים לבוגרי ת. ההסבה? יש אפשרות ללמוד באת"א אך נמאס לי מהסטודנטים שם... שוויצרים. וגם הלימודים בכל ימות השבוע ואני חייבת להתפרנס. שאלה נוספת, איך תוכנית ה-MBA בבר אילן? שווה משהו?? משום מה בסקרים נוטים לדבר על אוני' ולא על בר אילן ולסיום אם זה מעניין, באוני' ת"א התפרסם מחקר למה כדאי ללמוד שם.. ועשו השוואות... בכל מקרה יצא שבוגרי בר אילן בכלכלה מרווחים יותר..( רק במקצוע זה)ביחס לשאר האוני' ומבחינת כישורים שכליים ורמת ההורים מצב כלכלי וכו' ת"א , העברית והטכניון...

המרצים של תכנית התעודה

הם אותם מרצים של שנת ההשלמה. המרצים טובים מאוד לפי מה ששמענו והתנסינו השנה, ובשנה הבאה נוכל להווכח בכך, בקורסי שנת ההשלמה.

למעלה